Şimdi Ara

Esed düşene kadar durmayacak mıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraktan soruyorum, bana kalsa Suriye'yi de topraklarımıza katalım tabi ama , bu gerçekten nereye kadar gidecek?

• "R" yapana kadar, tecrübelerden yola çıkacak olursak...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esed'in kazandığını kabul edinceye kadar gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 29 Şubat 2020; 19:23:2 >
  • Güvenilir sayılır bir kaynak. Rejim taraftarı ama yalan söylemez pek.

Rusya ve Türkiye ateşkes ilan etmiş. Gece yarısından sonra geçerli olacak deniyor.

https://mobile.twitter.com/ejmalrai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Şubat 2020; 20:6:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eset muhabetine geçmeden önce rusyanın eset politikasına kısa bir yorum yapmak istiyorum,bağlantılı çünkü.

Rusya geleneklerine bağlı bir devlet ve her işgal ettiği ülkede şayet askeri ve ekonomik olarak eksiye gidecek bir durum oluştuğu vakit kayıtsız şartsız geri çekiliyorlar.Elbette rusyanın eset ve suriye politikaları günlük değil ancak artık rusya bölgede lojistik destek anlamında sıkıştığı için ve de ekonomik olarakda zorlanmaya başladığı da görüldüğünden suriyede şuan tsk nın rejim bölgelerini topyekün vurmasına engel olmuyor.Suriyeli kaynaklarda bundan şikayetçi zira "rusya nerdesiniz" diye bas bas bağırıyorlar.

Rusya daha önce afganistanda bunu denedi 10 yıl boyunca istediğini alamadı ve askeri olarakda ekonomik olarakda eksileri görmeye başladığında geri çekildi çünkü rusyanın geleneklerinde "azdan az çokdan çok gider" mantığı yoktur,tam tersine "zararın neresinden dönülse kardır,geç kalmadan nokta konulmalıdır" düşüncesinde hareket ederler hep.

Bu minvalde esete verdikleri destekde rusya gelecek 10 yıl sürecinde kafasındaki alacaklar ve sahip olunacaklar noktasına istediklerini elde etme hayalleri bana göre suya düştü zira israil güneyden,Türkiyede de güney sınırından baskı kuruyor.Muhtemelende abd seçimlerden sonra gözünü yine suriyeye dikecek ve işler yine karışacak rusya için.

İşte bu noktada esete verilen destekte rusya eset üzerinden bir siyasi politikanın uzun vadeli olmayacağını çok iyi biliyor artık.Esetin günlerinin sayılı olduğu,özellikle israil ve ve türkiye istihbaratlarınında esetin hareketliliğini takip ettiği görülmekte.

Artık olay esetin düşmesi kalkması değil,eset bir piyon ve eninde sonunda fişi çekilecek (belkide çekildide) ama eset sonrası ne olacak? asıl sorulması gerek soru bu aslında zira bu noktadada abd doktrini devreye giriyor,yani klasik mezhep çaıtşmalarının olduğu bir suriye haritası.

Bir taraftan "böl-yönet" doktirinini savunan abd ve israil,diğer tarafta mezhep çatışmaları ile bölgede güç kazanmak isteyen iran,öteki tarafda ortadoğuda güç sahibi olmak isteyen rusya ile bu tarafda suriyenin çizili sınırlarının korunması ve demoktratik kalması yönünde hareket eden türkiye...bu denklem işte bölgeyi bu hale soktu,eset sonrası ise dahada alevlenecek.ciddi bir şia-sunni savaşı eset sonrası yaşanabilir,arkaplanda ise özerk kürt devleti kurulmasını isteyen isral ve abd böl-yönet doktirini ile bölgedeki petrol havzalarına hakim olma niyetinde.Yani neresinden bakarsanız bakın "eset düşüne kadar devammı" sorusu artık ağırlığını kaybetmiş vaziyette..Asıl sroulacak soru eset sonrası suriye içinde özerk bir kürt devleti kurulacakmı veya demokratik seçimler ile suriye halkına izin verilecekmi sorusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 29 Şubat 2020; 19:43:45 >

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Hatalı eksik bir yorum. Rusya Suriye ilişkisi ile Afganistan'ı kıyaslamak ise bambaşkaymış. Suriye Rusya'nın Akdeniz üssü. Suriye halkı genelde Esad yanlısı. İktidarı asla ve asla öso'ya falan bırakmaz.

Şu anda Rusya elde ettiklerini yeterli görüyor o kadar. Türkiye ile tamamen papaz olmak işlerine gelmez. İdlib'e saldırıya devam etseler sonuçta Türkiye Suriye karşı karşıya olacak.

Türkiye'yi kaybedecek. Rusya bunu istemiyor.

M4 ve M5 neredeyse açılmış ve üretim merkezlerini geri almış. Şu anda insani kriz yaratıp 10.000 Htş'li için Türkiye ile savaşmak manasız olur.

Rusya'nın planı net ve bir adım daha yaklaştı. Hatta İdlib'i özerk bölge bile yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Şubat 2020; 20:30:41 >
  • Rusya olduğu sürece Esed'in düşmeyeceğini Erdoğan'da biliyor.Erdoğan Emevi Camiinde namaz kılacağız dedikten sonra Esad ve Putin Emevi Cammii'ni ziyaret etti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suriye'de Türk ordusu Rusya'nin hava savunma sistemine ragmen yuruyemez. Ha illa yuruyecem derse 10 bin kisi oldurse 30 bin sehit verir. Hem ucaklari hem fuzeleri var ve Rusya biz bunlari Esad'a sattik kendisi kullandi deyip isin icinden 10 dakikada cikar. Suriye'nin icine giren ulke bir dusmana belki de 10 askerini feda etmis demektir. Emin olun Suriye'yi ele gecirsek bile Rusya Esad'a Ankara'yi vuracak fuzeleri emanet eder oyle gider.

• Esed in düşme ihtimali yok çünkü artık orası rusya nın. Esed dediğin bir bakıma vali gibi bir şey kısaca yeni komşumuz rusya. Siz türk medyasındaki gaz alma haberlerine inanmayın kısaca esed in kılına bile dokunamayız net olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Hatalı eksik bir yorum. Rusya Suriye ilişkisi ile Afganistan'ı kıyaslamak ise bambaşkaymış. Suriye Rusya'nın Akdeniz üssü. Suriye halkı genelde Esad yanlısı. İktidarı asla ve asla öso'ya falan bırakmaz.

Şu anda Rusya elde ettiklerini yeterli görüyor o kadar. Türkiye ile tamamen papaz olmak işlerine gelmez. İdlib'e saldırıya devam etseler sonuçta Türkiye Suriye karşı karşıya olacak.

Türkiye'yi kaybedecek. Rusya bunu istemiyor.

M4 ve M5 neredeyse açılmış ve üretim merkezlerini geri almış. Şu anda insani kriz yaratıp 10.000 Htş'li için Türkiye ile savaşmak manasız olur.

Rusya'nın planı net ve bir adım daha yaklaştı. Hatta İdlib'i özerk bölge bile yapabilirler.
    rusyanın öso ya sahayı bırakması yorumunu yapmadım.

afganistan örneği ise rusların geleneksel siyasi manevraları ile doğru orantılı.O dönem soğuk savaş günleri yaşanmaktaydı ve dünya stratejileri farklıydı şimdi ise farklı bölge ve stratejileri var ancak rusyanın dahi gideceği bir limit var suriyede,yani önü açık,ne olursa olsun tüm gücümüzü ve imkanlarımızı bölgeye kaydıralım düşüncesinde olmadıkları gibi çbunları yapma noktasında da çok ciddi sıkıntıları var.

Ben görülenin aksine rusyanın son 2 gündür türkiye ile bir kumar oynadığını ve bir nevi bilek güreşi içine girip tsk nın gücünü sınadığını düşünmekteyim.Bu manevra ile şehitler verildi,ülke ayağa kalktı ve ciddi bir kriz oluştu.Türkiye ise durmuyor ve vuruyor ancak ruslarada "önümüze çıkmayın" diyede söylüyor.Arkaplanda ise abd,israil ve avrupa ülkeleri türkiyeye destek çıkıyor zira türkiyenin tepkisi onların işine geliyor rusyaya karşı.ELbette surlarda türklerle ilişkileri dahada bozmak istemiyor zira arkaplanda ciddi ekonomik anlaşmalar var.

rusyanın planı net olsada arkaplanda abd ve israil çalışıyor.Rusyanın asıl isteği idlibde tam kontrol sağlamak,m5 karayollarının esas candamarı idlibi kontrol etmekten geçer,rejim ise tsk tarafından adeta eritiliyor askeri açıdan,rusya istediği planı uygulamak istiyorsa bölgeye daha fazla takviy ve birlik getirmek zorunda yoksa kendi ele geçirdiği yerleride kaybeder.tsk ise zaten kafa olarak fiilen suriye rejimi ile savaş durumuan geçmiş bölgede,kızgınlık ruslara ama bedelinide rejim unsurlarından çıkarıyoruz ve bunu net şekilde herkese söylüyoruz.Şayet 36 şehitin verildiği saldırıdan sonra geri çekilme yapılsaydı bu rusyanında çok işine gelecek,psikolojik ve politik avantajların tümü rusya lehine geçecekdi,bu noktada kumarı rusya kaybetti.Artık bürokrasi üzerinden bir şeyler kazanmaya çalışacaklar ve soçi mütabakatı anlaşmasınada ruslar geri dönmek istemiyor zira onların artık işine gelmeyen bir mütabakat soçü anlaşması.

• Esad gidecek tamamda yerine gelecek kişi cokmu iyi biri olacak merak ediyorum.bizim istegimize göre lider belirlenmez herhalde.

Hiç uzatmayalım. Bir iki hafta sonra kim haklı çıkacak görürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

rusyanın öso ya sahayı bırakması yorumunu yapmadım.

afganistan örneği ise rusların geleneksel siyasi manevraları ile doğru orantılı.O dönem soğuk savaş günleri yaşanmaktaydı ve dünya stratejileri farklıydı şimdi ise farklı bölge ve stratejileri var ancak rusyanın dahi gideceği bir limit var suriyede,yani önü açık,ne olursa olsun tüm gücümüzü ve imkanlarımızı bölgeye kaydıralım düşüncesinde olmadıkları gibi çbunları yapma noktasında da çok ciddi sıkıntıları var.

Ben görülenin aksine rusyanın son 2 gündür türkiye ile bir kumar oynadığını ve bir nevi bilek güreşi içine girip tsk nın gücünü sınadığını düşünmekteyim.Bu manevra ile şehitler verildi,ülke ayağa kalktı ve ciddi bir kriz oluştu.Türkiye ise durmuyor ve vuruyor ancak ruslarada "önümüze çıkmayın" diyede söylüyor.Arkaplanda ise abd,israil ve avrupa ülkeleri türkiyeye destek çıkıyor zira türkiyenin tepkisi onların işine geliyor rusyaya karşı.ELbette surlarda türklerle ilişkileri dahada bozmak istemiyor zira arkaplanda ciddi ekonomik anlaşmalar var.

rusyanın planı net olsada arkaplanda abd ve israil çalışıyor.Rusyanın asıl isteği idlibde tam kontrol sağlamak,m5 karayollarının esas candamarı idlibi kontrol etmekten geçer,rejim ise tsk tarafından adeta eritiliyor askeri açıdan,rusya istediği planı uygulamak istiyorsa bölgeye daha fazla takviy ve birlik getirmek zorunda yoksa kendi ele geçirdiği yerleride kaybeder.tsk ise zaten kafa olarak fiilen suriye rejimi ile savaş durumuan geçmiş bölgede,kızgınlık ruslara ama bedelinide rejim unsurlarından çıkarıyoruz ve bunu net şekilde herkese söylüyoruz.Şayet 36 şehitin verildiği saldırıdan sonra geri çekilme yapılsaydı bu rusyanında çok işine gelecek,psikolojik ve politik avantajların tümü rusya lehine geçecekdi,bu noktada kumarı rusya kaybetti.Artık bürokrasi üzerinden bir şeyler kazanmaya çalışacaklar ve soçi mütabakatı anlaşmasınada ruslar geri dönmek istemiyor zira onların artık işine gelmeyen bir mütabakat soçü anlaşması.

Alıntıları Göster
    Tüm okumalarınız tamamen hayali 1 hafta sonra görüşürüz demiştim.
    Size nispeten saygım var, bu yüzden bir tavsiyem var. Wishful thinking büyük bir hatadır vazgeçin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 8 Mart 2020; 18:46:20 >

• quote:

Tüm okumalarınız tamamen hayali 1 hafta sonra görüşürüz demiştim.
    Size nispeten saygım var, bu yüzden bir tavsiyem var. Wishful thinking büyük bir hatadır vazgeçin lütfen.

Alıntıları Göster
    mesajımda herhangi bir fikir değişimim yok,arkaplanda abd ve israilin baskılaması olduğu ve bizi rusya ile bir savaşa sürüklemek istedikleri ortada.Rusyada zaten sahada bize bir güç çekişmesi yaşayacaktı,moskova önceside bize avantaj getirecek ve istediğimiz şeyleri alamayacağımızı söyledim,nitekimde öyle oldu ve bu anlaşmanında uzun vadeli olmayacağını belirttim.

viş miş çok anladığım şeyler değil bu arada,kendi penceremden gördüğümü aktarırım ve bu size farklı görünebilir.Alıntı yaptığınız mesajımda da herhangi bir değişim yok,süreçleri günlük değil tarihsel gelişimi ile değerlendirmenizide ben tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

mesajımda herhangi bir fikir değişimim yok,arkaplanda abd ve israilin baskılaması olduğu ve bizi rusya ile bir savaşa sürüklemek istedikleri ortada.Rusyada zaten sahada bize bir güç çekişmesi yaşayacaktı,moskova önceside bize avantaj getirecek ve istediğimiz şeyleri alamayacağımızı söyledim,nitekimde öyle oldu ve bu anlaşmanında uzun vadeli olmayacağını belirttim.

viş miş çok anladığım şeyler değil bu arada,kendi penceremden gördüğümü aktarırım ve bu size farklı görünebilir.Alıntı yaptığınız mesajımda da herhangi bir değişim yok,süreçleri günlük değil tarihsel gelişimi ile değerlendirmenizide ben tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    "Rusyanın asıl isteği idlibde tam kontrol sağlamak,m5 karayollarının esas candamarı idlibi kontrol etmekten geçer,rejim ise tsk tarafından adeta eritiliyor askeri açıdan,rusya istediği planı uygulamak istiyorsa bölgeye daha fazla takviy ve birlik getirmek zorunda yoksa kendi ele geçirdiği yerleride kaybeder.tsk ise zaten kafa olarak fiilen suriye rejimi ile savaş durumuan geçmiş bölgede,kızgınlık ruslara ama bedelinide rejim unsurlarından çıkarıyoruz ve bunu net şekilde herkese söylüyoruz.Şayet 36 şehitin verildiği saldırıdan sonra geri çekilme yapılsaydı bu rusyanında çok işine gelecek,psikolojik ve politik avantajların tümü rusya lehine geçecekdi,bu noktada kumarı rusya kaybetti."

Rusya neyi kaybetti acaba? Askeri olarak iki gemi yolladı alan falan da kaybetmedi. Üstüne m4'ü bonus olarak aldı. Türkiye Htş'ye savaş açacağını vaad etti.

Gerçi Türk kaynakları takip edince Suriye ordusu bitti 3000 kayıp verdi v.b gibi saçmalıklara inanıyor insanlar sanırım. Suriye ordusunun ön saflarda savaşan asker sayısı 2000 kişi.

Neyse dediğim gibi size saygım var. Bir hafta sonra bakarız dediğim için yazdım. Sonuç bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 8 Mart 2020; 21:20:4 >

• quote:

"Rusyanın asıl isteği idlibde tam kontrol sağlamak,m5 karayollarının esas candamarı idlibi kontrol etmekten geçer,rejim ise tsk tarafından adeta eritiliyor askeri açıdan,rusya istediği planı uygulamak istiyorsa bölgeye daha fazla takviy ve birlik getirmek zorunda yoksa kendi ele geçirdiği yerleride kaybeder.tsk ise zaten kafa olarak fiilen suriye rejimi ile savaş durumuan geçmiş bölgede,kızgınlık ruslara ama bedelinide rejim unsurlarından çıkarıyoruz ve bunu net şekilde herkese söylüyoruz.Şayet 36 şehitin verildiği saldırıdan sonra geri çekilme yapılsaydı bu rusyanında çok işine gelecek,psikolojik ve politik avantajların tümü rusya lehine geçecekdi,bu noktada kumarı rusya kaybetti."

Rusya neyi kaybetti acaba? Askeri olarak iki gemi yolladı alan falan da kaybetmedi. Üstüne m4'ü bonus olarak aldı. Türkiye Htş'ye savaş açacağını vaad etti.

Gerçi Türk kaynakları takip edince Suriye ordusu bitti 3000 kayıp verdi v.b gibi saçmalıklara inanıyor insanlar sanırım. Suriye ordusunun ön saflarda savaşan asker sayısı 2000 kişi.

Neyse dediğim gibi size saygım var. Bir hafta sonra bakarız dediğim için yazdım. Sonuç bu.

Alıntıları Göster
    rusya sahada hiç beyan etmesede ciddi kayıplar verdi ve psikolojik savaş ekseninde bunun nedyaya yansımasını önledi.

Asıl darbeyi iran aldı zira öldürülen milis gücünün yarısından fazlası iran milisleri.

Rusya bize hava saldırısı yaptığı zaman geri çekileceğimizi düşündü zira kayıpların fazla oluşu ülke içinde heyezeyan yaratacağınıda bildiklerinden hem tsk nın psikolojik nabzını hemde sahadaki birliklerin böylesi bir darbe ile nasıl davranacaklarını görmek istediler.Rusya kumarı kaybetti dememden kasıt oydu zira tsk bu olaydan sonra topyekün saldırılarını artırdı ancak abd ve natonun hava sahasının kapatılmasına yanaşmamaları ve hava savunma sistemleri konusunda nato müttefiki olmamıza rağmen destek vermemeleri ile bölgede giderek artan çatışmalar neticesinde de tsk nın lojistik anlamda çok zorlanması 5 mart moskova görüşmelerine de elimiz zayıflatılmış şekilde gitmek zorunda bırakıldık ancak geçicide olsa ateşkes sağlanması tsk içinde önemliydi,biz seraklibide alırdık veya soçi anlaşmaları çerçevesinde hakimiyette kurardık ancak şehit sayımız ve zayiyatımızda çok artacakdı.Rusya ve iran bunu yapacaklarını açıkça gösterdi zira idlibde 3 tarafdan olan saldırıları bertaraf etmek için büyük bir birlik gücü ve hava savunma sisteminizin olması lazım.

Moskova anlaşmalarından sonrada yazdım,
    Maalesefki tarihte de gördüğümüz şekli ile bir yeri 1 kişi ile alsanızda veya 1000 kişi ile kaybetsenizde o an hangi noktada iseniz orada çakılı kalırsınız şayet süper güç değilseniz ve bu durumdan ötürüde masaya oturduğunuz zaman karşınızdaki ülke sizden büyük imkanlar ve silahlarada sahipse zaten maça 1-0 geriden başlarsınız.Bu uluslararası her konuda bölye olmuştur.Soçi anlaşmalarını zaten artık rusya ve iranda istemiyor,bunu yazmıştım dolayısıyla tsk da ilerleyebilceği kadar ilerlek istedi ve bu süreçtede tsk nezlinde hangi tarafların eksik olduğu,sahada sıcak çatışma halinde bundan sonra nasıl hareket etmeleri gerektiğinide anladılar dolayısıyla bu anlaşma bir nevi devre arası mola niteliği taşımakda ve anlaşma sonrasıda tsk bölgeye bugüne değin yapılmamış şekilde takviye birlik ve araç sevkiyatıda yapmaya başladı,yani sonraki sıcak çatışma için hazırlık yapılıyor her ülke tarafından,bu net.

Verilen sayılarla alakalı şunu söylebilitimki,suriye rejimi ve ona bağlı olarak katılan iran milislerinin kayıpları göz ardı edilemeyecek kadar büyük.Hatta yabancı kaynaklara görede suriye rejimi ve ona bağlı birliklerin %10 kadarı imha edilmiş raporları var dolayısıyla sahadan gelen rakamlara inanıp inanmamak sizin insiyatifinizde olan bir şeydir ancak karşı tarafada ağır bir darbe vurduğumuzda gerçektir.Amma velakin bizimm istediğimiz bölgelerin kontrolünü ele geçiremeyişimiz handikapımız olmuş,kağıt üzerinde kaybetmiş ülke olarak görünmemize sebeb olmuştur.Ateşkes içinse bana göre en mantıklı adım atılmıştır aksi halde planlanan yerleri alma konusunda 5 marttaki mevcut şartlarda çok zayiyat verecektik.

mosokovadaki mütabakarı eleştirmek yerine abd nin,iranın tavrınada bakmanızı öneririm.Haritanın son durumuna bakmayın,abd ateşkesi onayladımı? hayır..iran anlaşmayı kabul ettim,i? hayır..esed rejimi kabul ettimi? kısmen evet...
    TSK ise 5 martteki posizyonu çok kritikti,ilerlemesi önlenmek adına güneydeki birçok milis gücü seraklip cephesine kaydırıldı.Normal şartlarda 3/1 pozisyondayken düşmanla bir anda bu takviye milis güçlerinin artması ile 1/3 kaldık.Bu kuvvet ezilirmiydi? ezilirdi ama çok şehit verirdik,yüzlerce denebilcek sayılara ulaşırdı.Bu noktada ateşkes mantıklıydı,haliyle bu elimizi güçsüzleştirdi.

Ben öngörülerimi yazayım siz ortalık alevlendiği zaman bana yine hatırlatırsınız sorun değil..

Bu ateşkes ölü doğan bir mütabakattır ve ömrü çok uzun değildir.Saha hareketliliğini takip ederseniz sizde anlarsınız,şuan tüm cephelerde takviyeler yapılıyor,neden diye kendimize sormak lazım..Muhtemelen benim görüşüm esed rejimi veya iran milislerinin üzerinden anlaşma bozulacak,rusya tarafı ise anlaşmayı bozan olmak istemiyor şuan zira korona virüsü ile başlayan ve suud ların petrolü iyice aşşağı çekmesi sebebiyle ekonomik sıkıntıya girdiler.Rusyanın suriyeye takviye yapması onların planlarına göre şuan aşırı pahalıya mal olan bir durum ve 60 milyar dolar yatırmış bir ülkede artık daha fazlasını harcamakda istemiyor.

Burda dikkat edilcek kısım htş tarafı,ben abd nin bu gruba destek vereceğini düşünüyorum ypg ye yaptıkları gibi ve seçimlerden sonrası süreçtede abd geri dönecekdir suryiye.Bu vakte kadarda türkiyeyi sahada yeni savaş içine sokmak için abd her türlü hamleyi yapacakdır,türkiye olarakdaabd istedi diye değil,kendi ülke menfaatlerimiz ve güvenliğimiz doğrultusunda hareket etmek durumundayız.Bu anlamda da hiç bir ülkeye güvenemeyiz ama diplomatik şartlarıda zorlamalıyız.Unutmayalımki sahada her ülkenin binlerce milis gücü var vekalet savaşı veren bizim ise öso dediğimiz grup ypg nin yarısı bile değil,tutunki rejim ordusunu bir kenera koyarsak sahadaki başka ülkelerden gelen milis gücü sayısı yaklaşık 250 bindir.(ypg-pyd-iranli milisler-htş ve wagner unsurları.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Mart 2020; 21:55:49 >

Bakın bende kendi öngörümü yazayım.

Ateşkes bozulmaz. M4 M5 açılır. Htş'nin bir kısmı çekilir çekilmeyen kısmını Rusya ve rejim ezip geçer zira Türkiye destek veremez.
    Anlamadığınız şu Türkiye bu ateşkes ile elini kolunu tamamen bağladı. Ateşkesi bozamaz. Suriye ve Rusya ise bozmadan istediği gibi operasyon yapabilir.

Aldığınız rakamlar bağımsız kaynaklardan değil sanırım. Ne rejimin ne Rusya'nın ciddi bir kaybı oldu. Rusya aslında wagner'den 3 kişi ve suikast sonucu bir ay önce ölen 4 asker dışında kimseyi kaybetmedi. Rejim 300 Şii milisler 80 kişi kaybetti. Htş'nin ve Öso'nun kaybı 800 civarında.

Putin araya girer pyd Suriye anlaşır, ABD İran'ı çekilmesi karşılığında çekilir. sonra biz bir iki bağırır ve mültecilerin geri dönmesi karşılığında çekiliriz.

Olacak olan bu. Bir yıl sonra bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 8 Mart 2020; 22:3:27 >

• quote:

Bakın bende kendi öngörümü yazayım.

Ateşkes bozulmaz. M4 M5 açılır. Htş'nin bir kısmı çekilir çekilmeyen kısmını Rusya ve rejim ezip geçer zira Türkiye destek veremez.
    Anlamadığınız şu Türkiye bu ateşkes ile elini kolunu tamamen bağladı. Ateşkesi bozamaz. Suriye ve Rusya ise bozmadan istediği gibi operasyon yapabilir.

Aldığınız rakamlar bağımsız kaynaklardan değil sanırım. Ne rejimin ne Rusya'nın ciddi bir kaybı oldu. Rusya aslında wagner'den 3 kişi ve suikast sonucu bir ay önce ölen 4 asker dışında kimseyi kaybetmedi. Rejim 300 Şii milisler 80 kişi kaybetti. Htş'nin ve Öso'nun kaybı 800 civarında.

Putin araya girer pyd Suriye anlaşır, ABD İran'ı çekilmesi karşılığında çekilir. sonra biz bir iki bağırır ve mültecilerin geri dönmesi karşılığında çekiliriz.

Olacak olan bu. Bir yıl sonra bakarız.
    öngörüleriniz ummak istediğiniz sonuçlar aslında,bana görede yüzeysel.1 yıl diyorsunuz ama 1 ay dahi bu ateşkesin sürmesi pamuk ipliğine bağlı,çok sürmez kısacası,tutunki bu 14. ateşkes anlaşması,öncesinde 13 kez ateşkes bozulmuş? ateşkesler yalama olmuş tabiri caizse...

tsk elini kolunu bağladı görmeniz normal,kendinize şunu sormanız lazım herşeyden önce; hedeflenen yerleri daha fazla kayıp ve şehit neticelerindemi alsaydık yoksa elimizdeki bölgelerde daha kontrollü davranıp,abd ve iranın tavrını ve yenilenen stratejilerini bekleyerek karşı bir plan hazırlığı yapmak için kısa olsada zamanmı kazansaydık?

abd iranı zaten arkaplanda rusya ile anlaşarak berataraf etme konusunda anlaştı,adamların isteği iranı tsk ile güçsüzleştirip kendilerinin kayıplarını verdirmemek.adamların elini kolunu bağlayan tek şey kendi seçimleri,şu süreçtede suriyeye ordu yığmak oy kaybı yaşatır,zaten abd halkıda suriye gündemini unutmuş vaziyette,trump bu noktada akıllı hamleler yaptı seçim yatırımı için.

Bİrde bu gündem yüzünden unutulan bir libya konusu var,orayada ciddi anlamda adımlar atılması lazım.Bİr tarafdan suriyede yaşananlar ile birlikte libya kısmını aynı anda istenilen şekilde yönetemessiniz şuanki durumunuzla.

Kısacası bana göre ateşkes yaz ayını zor görür,nisan ayı itibariyle havalarda düzelince hareketlenmeler olur,belki o vakte kadarda beklemezler.en fazla 6 aydır bu mütabakatın bozulması için..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.