Şimdi Ara

Eşim laptop sarjindan çarpildi. Napicam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eşim laptopun sarj kablosundaki kopma nedeni ile sağ dirseginden carpildi. Anlik birseydi. Yara bere yok. Bayilma yok. Sadece kolu acidi ve agridi. Agri 3 4 saate gecti.
    AMA kolunda guc kaybi var. Yumruk yapip sıkamiyor. Hastaneye gittik gecer diyip yolladilar. Butun herkes gecer diyor. 3 gun oldu. 3 gundur kolundaki guç yaridan yukari cikmadi. Buradaki deneyimli insanlara sormak istiyorum. Duzelir mi zamanla? Cok uzuluyorum esime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizdelisi -- 17 Ekim 2017; 15:22:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam verebileceği maxsimum güç 19V ile hiç bir insan zarar görmez aksine ufak çarpılmalar kalp için yararı olduğunu biliyorum.19V sadece ufak gıdıklar o panik ile sivri bir yere vurmuştur. Bence durum psikolojik ve olaya karşı olarak kendini hazır tutuyor durum psikolojik olabilir.
  • Sorunu belki psikolojik olabilir :/
  • Beyler adam şarj kablosundaki kopma nedeni ile carpildi diyor.

Belki 220v ile çarpılmış olabilir , ki 19 volt ile çarpmasının imkanı yok.

Ancak dil gibi çok hassas organlara temas ederse çarpar 19v.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Beyler adam şarj kablosundaki kopma nedeni ile carpildi diyor.

Belki 220v ile çarpılmış olabilir , ki 19 volt ile çarpmasının imkanı yok.

Ancak dil gibi çok hassas organlara temas ederse çarpar 19v.

Aynen benim laptopum da kaçak yaptı kapatmak için düğmeye bastım resmen kolumu salladı neredeyse 12 saat geçti üzerinden fakat hâlâ sol kolumda damarların sinirlerin olduğu yerde ağrı var.Bende de sanki hafif güç kaybı var gibi.

Arkadaşın dediği gibi 19v değildir o, beni daha önce askerde 220volt çarptı bu ondan daha güçlüydü zaten kontrol kalemi ile kontrol edince cayır cayır ışıkları yandı çok fena çarpıldim iyi değilim.

Allah şifa versin ne diyelim zamanla geçer inşallah

• eşini laptop değil cin çarpmış
  • Adaptörün giriş kablosu mu çıkış kablosu mu ? Giriş kablosu ise 220v AC çıkış kablosu ise 15 ila 20v DC arası ,arkadaşların da dediği gibi 19 volt gerilimin çarpması pek mümkün değil , adaptörde arıza varsa veya 220 v giriş kısmında açıklık varsa o çarpmıştır kolda ki güç kaybı ise sinirsel bir sıkıntı olabilir yine olasılıklar arasında pskiolojik bir durumda olabilir tabi yine tıbbı kontrol gerekli ama onuda geçer deyip göndermişler . Neyse inşAllah sağlık sorunundan kurtulur , bu arada o adaptörde açıklar varsa kullanmamanızı öneririm elektrik şakaya gelmiyor maazallah tekrardan geçmiş olsun .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone um yavasladi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yumruk yapıp sıkamıyorsa şarjı bitmiş demektir, tekrardan şarj ederseniz düzelir.
  • Gecmis olsun eger 220 kablosundan carpilldiysa etkisi biraz uzun surer sabaha biseyi kalmaz diye tahmin ediyorum yinede sabah gecmezse tekrar doktora gidersiniz. Eger adaptorun pcye giden kablosu carptiysa buda 19 ile 22 v arasi olur genelde pek bi zarari olmaz psikolojik olabilir etkisi. Tekrardan gecmi olsun elektrikli urunlerin sakasi olmaz kablolarda yarilma acilma olursa bol elektrik bandiyla kapatmaniz sizin yarariniza olur. Tekrardan grcmis olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek doktora göstermeyin bence. Gidin paraya kıyıp dışarıdan nöroloji prof. üne götürün. Ne olur ne olmaz. Benim bu doktorlar yüzünden başım çok yandı. Dikkatli olmak lazım.

• Bağzi cvp lar icin tesekkur ederim. Bagzikari ise sirf geyik yapmiş. Insan oglu basina gelmeden otekinin derdini anlamaz. El elin nesine gulerek gider yasina... hep dogru bu cumle.

Tabi ki 220 den carpildi. Fisin dibi kopmuş. 19 volt napcak ki.

Neyse durumu hala biraz sıkıntıli. Agrisi var omzunda gecmedi daha. Agirlik oluyor kolunda. Gucu yerine geldi neredeyse.

Ilgilenenlere ve halen bir fikri ve de tecrubesi olup da yazacaklara tesekkur ederim.

• Ben 220 ile 10 15 saniye çarpıldım hiçbirşey olmadı aksine bataryam dolmuştu ama izin eşinizde önemli birşey olabilir başka doktorlarada gösterin

• değişim için aldığınız yere götürün, para iadesini kabul etmeyin. aynısını bulamazsın.

şaka bi yana burası bu soru için uygun değil. doktorlar sitesi vardı.

bence bi kaç güne düzelir. yoksa fizik tedaviye gidin.

geçmiş olsun.
  • cizzzz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.