Şimdi Ara

Kiz istemeye gidiyorum aracim ile (bugün nişan attik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son edit: nişan attık arkadaşlar yaptığı şeylerden dolayı artık güvenemem ona, o kadar koşturmaca boşaymış

Oncelikle belirtmeliyim konuyu buraya actim ki bu konuya ciddi cevap verebilcek uye konu disinda yok denilebilir.
    Yarin aksam kiz isteyecegiz sabah yola cikacagiz sehirler arasinda 750km fark var islahiye den erzurum a gidecegim hangi yol uzerinden gitmeliyim neresi guvenlidir
    Diger asil mesele ise sudur
    Erzurum adetlerinde soz yapilirken(nisan yada dugun degil altini ciziyorum);
    erkek tarafi 40-50 kilo cekirdeksiz cerez getirirmis
    Kiza kiyafet ayakkabi alirmis
    Kizin amcalari teyzeleri filan gelirmis yemek verilirmis
    Bunlar ne kadar dogru bilmiyorum cunki forumda onceden de konu actim ve uyeler yardimci olmak yerine konumu tartisma ortamina cevirip baltaladilar.

Biz antep den gidecegimiz icin baklava goturecegiz 2 tepsi baklava yaptirdim toplam 6.6kg.
    Ayriyetten 10kg yer fistigi 2 kg sekerlo leblebi 2 kg normal leblebi 5 kg soslu fistik aldim hepsi bagajda duruyor
    Gidincede soz kiyafetini alacagim onceden sectirdim 450tl ve ayakkabiyida secti 140tl

Edit:
    Konuma gelip sacmalayan kisiler mevcut bu kisiler en azindan hayirli olsun bile deseler yeterken insanin moralini bozuyor
    Buna istinaden hazirliklarimi resimledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 3 Kasım 2021; 10:51:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• konu sahibi için değil genel olarak konuşmak gerekirse adetlerin çoğu günümüz şartlarında ilkel kalıyor, bu nedir ya kendine bir eş alacaksın kızın tüm sülalesine paspas oluyorsun, o kadar merasime o kadar masrafa ne gerek var. sizin düğününüz için istanbulda izmirde yaşayan akrabalar düğüne gelmek zorunda bırakılıyor hem zaman hem para kaybı. insanları zorlayan adetler artık çöpe atılmalı.
    arabayla kız istemeye gittiği için ,motorlu araçlar bölümüne konu açan üye :)
    uçakla gidiyor olsaydın ,o zaman da havacılık bölümüne mi açacaktın ?

konuya gelince kız istemeye bu kadar şeyle gidenin aklına şaşayım :)
    alırsın bir buket çiçek ve 1 paket çikolata ,oturup kahveni içersin
    olursa olur ,olmazsa hayırlısı deyip çıkarsın
    hatta kızı vermezlerse K.Sunal gibi verin çiçeğimi ve çikolatamı dersin :)

ne yani adetleri yerine getirmedin diye kızı vermeyecekler mi ?
    onlar için adetler mi ,yoksa gençlerin mutluluğu mu önemliymiş ?

adet önemli diyorlarsa zaten senin değerin yok demektir
  • Hocam oncelikle kizi taniyor musun? Neden sana yobazlik gibi geldi.
    Parasindan degil de kisisel fikrimi soruyorsan eger ki sana yobazlik gibi geldiyse direk bu isten vazgec. Eger ki araniz iyiyse zaten sana yobazlik gibi gelecek bir sey yapilamazdi. Soz de daha yobazlik gibi hissediyorsan nisan da dugune bir yere geldiginde sorunlar buyur.

Ha tabi disardan konusmasi kolay, uygulamak zordur ama benim gordugum tanik oldugum bu tarz isteklerin sonu iyi bitmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bu mesaj silindi.
    Vallahada billahada biktim abi biktim ciddi sorunumu paylasiyorum yeter vallaha yeter yapmayin su civikligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 4 Ekim 2018; 18:33:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

Vallahada billahada biktim abi biktim ciddi sorunumu paylasiyorum yeter vallaha yeter yapmayin su civikligi

Alıntıları Göster
    Daha önceki troll konularınıda biliyoruz o yüzden inandırıcı değilsin . Eğer inanmamı istiyorsan aldığın çuval çuval çerezlerin fotosunu at bakayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 7 yildir tanisigiz, ilikimiz ise 4 yillik, et tirnak gibi birseyiz

Kritik nokta ise su, ailem ilk kez gorecek ilk kez tanisicak ve ilk gorusundede istemeyi yapacak

Ailemin tepkisi su sekilde, siparis usulu ismarlama adet mi cikariyorlar bize? Cekirdeksiz cerez olacak mis da badem fistik olacakmisda filanda falanda ohoo diyorlar

Dogal olarak bu tepki haklimi haksizmi diye dusunuyorum

• quote:

Daha önceki troll konularınıda biliyoruz o yüzden inandırıcı değilsin . Eğer inanmamı istiyorsan aldığın çuval çuval çerezlerin fotosunu at bakayim.

Alıntıları Göster
    Bekle cekip geliyorum

İnsanlara ne zaman guvenilip guvenilmeyecegini bilmiyorsun

Ciddi olmasam buraya acmazdim bekle 5dk ya inip cekiyorum

• quote:

Alıntıları Göster
    Ciddi yorum istiyorum diyorum konuyu duzgun bir yere aciyorum hala trolsun diyorsun

Yarin aksamada soz resmimi atacagim trol demeye devam et bir konu actim pisman ediyorsun insani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konu sahibi için değil genel olarak konuşmak gerekirse adetlerin çoğu günümüz şartlarında ilkel kalıyor, bu nedir ya kendine bir eş alacaksın kızın tüm sülalesine paspas oluyorsun, o kadar merasime o kadar masrafa ne gerek var. sizin düğününüz için istanbulda izmirde yaşayan akrabalar düğüne gelmek zorunda bırakılıyor hem zaman hem para kaybı. insanları zorlayan adetler artık çöpe atılmalı.
  • daha sonra davullu zurnali nisan yapmayacaksaniz ki bence yapmayacaksiniz ki hatta yapmayin bunlar normal. yok ayriyetten nisan kina dugun de olacaksa gerek yok bu kadar masrafa. bide gidin bakalim nasil agirlanacaksiniz? ona gore siz karar verirsiniz birseylere.

• Altın falan anlarımda çerez nedir yahu Çalıştığım yerde kız nişanlanacak, evli olan bi başka çalışana soruyordu siz ne kadar altın istediniz falan diye. Sanki istemek zorunda gibi konuşuyordu. Çok değişik kafalar.

• Hadi yolun açık olsun dostum...

• quote:

Evet hocam 7 yildir tanisigiz, ilikimiz ise 4 yillik, et tirnak gibi birseyiz

Kritik nokta ise su, ailem ilk kez gorecek ilk kez tanisicak ve ilk gorusundede istemeyi yapacak

Ailemin tepkisi su sekilde, siparis usulu ismarlama adet mi cikariyorlar bize? Cekirdeksiz cerez olacak mis da badem fistik olacakmisda filanda falanda ohoo diyorlar

Dogal olarak bu tepki haklimi haksizmi diye dusunuyorum
    Bence hakli. Kiz ne diyor bu ise? Ona sorsana.
    Benden size tavisye aileleri olabildigince iliskinizden uzak tutun. Ben onu siterim bunu isterim demelerine izin vermeyin. Ya da tam tersi ben onu yapmam bunu yapmam demelerine izin vermeyin.
    Tabi burada ikinize de is dusuyor. Eger bir taraf aileyi isin icine cok sokarsa sorunlar basliyor.

Orta yolu siz bulacaksiniz, ailelere birakmayin. Kiz ailesinin isteklerini kabul edilebilir seviyede tutacak, sen de ailene onlari yaptiracaksin.

Ben Koc istenen bir ornege sahit oldum hem de koy falan degil baya batida cok gelismis bir ilde. Sonunda da yurumedi, ayrildilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 4 Ekim 2018; 19:4:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zincirkıran

daha sonra davullu zurnali nisan yapmayacaksaniz ki bence yapmayacaksiniz ki hatta yapmayin bunlar normal. yok ayriyetten nisan kina dugun de olacaksa gerek yok bu kadar masrafa. bide gidin bakalim nasil agirlanacaksiniz? ona gore siz karar verirsiniz birseylere.
    Evet hocam nisan filan olmayacak 1 bucuk yil sonrasina direk dugun dusunuyorum

Benim icin hava hos her turlu malzemeyi alirim ama ailemin benim aklima kullaniliyorsun fitini sokmasi aklimi karistirdi

Varinca bizi pisman etmeyecekler ona eminim her turlu hazirliklari tamam bir suru suprizimizde var diyor, iste asilmmeselede bu isin yarin olacak olmasi ve yarina kadar suanki olmuslarla bizimkilerin kendini yakip kavurmasi alevlemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Altın falan anlarımda çerez nedir yahu Çalıştığım yerde kız nişanlanacak, evli olan bi başka çalışana soruyordu siz ne kadar altın istediniz falan diye. Sanki istemek zorunda gibi konuşuyordu. Çok değişik kafalar.
    Altin isteseler heralde bizim aile kiyameti koparirdi hocam

İsmarlama cerez istediler diye boyleyse altini hic dusunemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: road warrior

Hadi yolun açık olsun dostum...
    Saolun varolun hocam

Hangi yolu onerirsiniz guvenlik sorunu olmamasi acisindan

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Bence hakli. Kiz ne diyor bu ise? Ona sorsana.
    Benden size tavisye aileleri olabildigince iliskinizden uzak tutun. Ben onu siterim bunu isterim demelerine izin vermeyin. Ya da tam tersi ben onu yapmam bunu yapmam demelerine izin vermeyin.
    Tabi burada ikinize de is dusuyor. Eger bir taraf aileyi isin icine cok sokarsa sorunlar basliyor.

Orta yolu siz bulacaksiniz, ailelere birakmayin. Kiz ailesinin isteklerini kabul edilebilir seviyede tutacak, sen de ailene onlari yaptiracaksin.

Ben Koc istenen bir ornege sahit oldum hem de koy falan degil baya batida cok gelismis bir ilde. Sonunda da yurumedi, ayrildilar.

Alıntıları Göster
    Zaten kiz dedi hocam

Normalde 40-50 kg cerez istenir, her aile ferdine bir elbise, gecelik, falan filan biseler dedi ama bunlari istemiyoruz dedi

Ailesinden babasi rahmetli, amcasindan isteyecegiz, ailenin maddi durumu kotu, bu sebepten oturu gormemislik yapiyor olabilirlermi diye fitne var icimde ama iste bilmiyom sabah en gec 7de yola koyulcaz

• quote:

Alıntıları Göster
    Kusura bakma kardeş bana pek inandırıcı gelmemişti ama gerçekmiş sevdiğin kızla sana mutluluklar diliyorum.

• Hocam kizi taniyan sensin, 7 yildir da beraber olduguna gore guveniyorsun.
    O dediyse yapican takmayacan kafaya. Zaten maddi olarak da cok buyuk bir yuk degil. Belki gercekten oyle gelenek gorenek vardir. Kiz da ailesine karsi mahcup olmamak icin istemistir.

Maddi durum kotu oldugu icin bir sey isteseler findik fistik degil, altin, taki, para vs. isterlerdi bence.

Hayirli olsun mutluluklar.
  • Aslında kötü niyetli olsalar altın isterlerdi. İstemek için istemiş gibiler. Hani adettendir bi şeyler istenir diyip istemişlerdir belkide. Akraba olacaksınız hocam bir ömür kötü düşünmeyin. :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.