Şimdi Ara

Kiz istemeye gidiyorum aracim ile (bugün nişan attik) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uyardim hocam ama vazgeciremedim

Vazgecirdigim konular kiz isteme adetlerinde damattan para koparilan isler

Bunlardan feragat ettiler mesela makas kesmiyor yada ayakkabi saklamak gibi ama tuz meselesinden caydiramadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • porazo P kullanıcısına yanıt
    Onu dedikleri an yuzukler atilir hocam annem beni evlatliktan atar alirsam eger isterlerse

• quote:

Orijinalden alıntı: Arpadan Ölen At

Tesekkurler hocam aldik artik cerezi lakin 450 kiyafete ve 140da ayakkabiya vermek biraz abarti mi acaba simdide buna takildim

olaya iyi yönünden bakarsak, biz bir geline birkaç hafta önce 100 binlik set verdik, o yüzden çok da laf etmemek lazım yine iyiymiş bunlar, umarım bunları istemezler, eğer maddi durumun varsa hiç dert etme, ucuza kıyafet kalmadı zaten, kaliteliyse fiyatı gözardı et, gerektğinde giyersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    Amin hocam

Dediklerinizin hepsine sonradan geldim hocam bunlari en bastan duysam belki fikrim degisirdi

Cok farklilik var aileler arasinda dusunce olarak konusma olarak, bakalim ne olacak yarin aksam

• Fiyatlar kiz icin hocam 450 tl soz elbisesi 140da topukli ayakkabi, ben dedim o kadar git gunluk giyecegin kiyafet al bir kere giyip kenara koyacagin sey icin bana 450tl verdirtme ama dinlemedi

Gomlek pantol kemer ceket 80 120 30 160 verdim 6 taksit yaptilar imza diye bi giyim magazasindan aldim hepsi %65 polyester %35 pamuk

• ultramarine caeruleum kullanıcısına yanıt
    Hislerimi anlayamiyorum hocam o yuzden sizlerden yardim istedim, cok heyecanliyim cok tedirginim bu iki duygu yuzunden kendimde degilim pek

• quote:

Orijinalden alıntı: porazo

Bu mesaj silindi.
    Hocam yemin ediyorum annemin dediklerini harfi harfine yazmissiniz

İste annem bunlari diyerek beni ve babami fitliyor

• seviyorsun ki, istiyorsun, ne olacak ne bitecek diye düşünme bu seni zor durumda bırakır ve heyecanında 2x olur, bunlarla gününü riske atma, bırak akışına, gelini al asıl mesele sonra başlıyor eğer burada bu kadar sıkıntı yaparsan ileride sağlık sorunlarına kadar yolu var ki bunu istemeyiz, hayırlı işler bunlar, gram olumsuzluğa yormaya gerek yok, güzel geçecektir.

• Hocam bence ailen istemediği için ailen bu şekilde tavır yapıp kafanı karıştırıyor, yani sen anteplisin kıza sözde giyeceği elbisenin ayakkabının alındığını bilmiyormusun? Bence birazcık ailenin söylediklerine kulağını tıka yoksa çok sıkıntı yaşarsın. Çerez konusuna gelince antepte nasıl ki baklava gidiyorsa orada da çerez gidiyormuş işte gayet doğal kız sana söylemese nerden bileceksin, buna çerez istendi diye bakmamak gerek.

• Anadoluda herşey uygun , istanbul pahali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen buradaki kötü konuşanlara bakma aklına kötü şeyler getirme dostum

yolun açık olsun
  • Derin bi offffff cektirtti mesajiniz hocam

Dediginiz gibi olup bitmesini cok istiyorum

Tedirgin olmamin sebebi annemin bi kivilcimda alev alabilmesi

Evet seviyorum ve ailemi ikna etmek icin cok cok ugras verdim

Ama bi taraftanda seytan diyor ne olacaksa olsun bosver isterse rezil ol ailem vazgecse bile ben kizi kaciririm aynen boyle dedirtiyor

• Öncelikle hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin. Bende istanbuldan 1250km yol gidip hataydan aldım. Annemin tarafı erzurumludur. Karşı taraf bizden herhangi birşey talep etmedi fakat annem gerekenleri yaptırdı. Aldığın baklavayi bende aldim giderken, çerezi bende aldım, kıyafeti ayakkabiyi bende aldım. Ama mesafe uzak diye isteme nişan bir arada yaptık. Yani demem o ki, yaptığın şeyler absürd, garip değil. Yapılması zorunlu değilde gönüllü yapılan şeylerdir. Seni çok sıkıntıya sokmuyorsa takılma.

• Kız tarafı naz tarafı olayını destekliyorum Kızın kendi istememiştir, ailesi etrafa mahçup oluruz diyerek adetleri sürdürmek istemiştir. Şimdi millete kalsa düğün de yapılmayacak. Kızların en büyük hayali bu tarz olaylar.

Çok büyütülecek bir olay olduğunu düşünmüyorum. Ama maddi olarak seni zorluyorsa eş adayınla bunları konuşabilmelisin. Gerçekten daha beter istekleri olan var, şükretmek lazım.

Beni de o günlerime götürdün, çok heyecanlı bir durum gerçekten, inşallah her şey dilediğinizce olur. Bu süreçte kız arkadaşına çok yüklenip gereksiz yere aranızı bozma.

Mutluluklar dilerim

• porazo P kullanıcısına yanıt
    Mesela hocam bir talep oluyor bu talebi ben nasil tartacagim? Neye gore karar verecegim bilmiyorumki sanki yabanci bi ulkeye gidiyorum o derece farkli adetler duymadigim seyler.

Babamda bu konu diyorki bulamadinmi antepden birisini giderdik 2 kg tatli gotururduk yuzuk takip gelirdik boyle olunca napacagimizi bilmiyorum ama annemim kendine gore karar mekanizmasi var lakin ne kadar dogru yanlis onu bilmiyorum guvenemiyorum cunki annem hep oglunu tutar empati yapmaz ben ise ful empati yaparim kendimi unuturum

• Kardeşim bende Erzurumlu sayılırım, orada da kız almışsın Allah mesut etsin bir yardan da yardımcın olsun

Değişik adetleri vardır. Senin ve babanın cebinde heran para hazır olsun. Kızı evden çıkarana kadar soyarlar...

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Arpadan Ölen At

Derin bi offffff cektirtti mesajiniz hocam

Dediginiz gibi olup bitmesini cok istiyorum

Tedirgin olmamin sebebi annemin bi kivilcimda alev alabilmesi

Evet seviyorum ve ailemi ikna etmek icin cok cok ugras verdim

Ama bi taraftanda seytan diyor ne olacaksa olsun bosver isterse rezil ol ailem vazgecse bile ben kizi kaciririm aynen boyle dedirtiyor

hepimiz o yollardan geçtik kardeşim, validemiz evladının mutluluğunu istemez mi sanıyorsun? merak etme büyüklerin seni üzecek hareket yapmamaya dikkat edecektir sonuçta onlar için senin mutluluğn en önemli olandır, en azından biz böyle biliriz kültürel açıdan, önyargı ister istemez olacakır zaten bu hayatın kuralı lakin bir bakarsın tanışıldıktan sonra tüm yargılar kırılır ve güzel bir gün olur, bu ihtimal de çok yüksek.

• Bir yere giderken gönlünden filan diye bir şey yok

Her yörenin kendi adetleri var.

Kastamonuluların sandığı var örnekse. Daha çok sayılır. Mardin başka, Kahramanmaraş başka.

Bu günler sizin yıllarca mutlulukla hatırlayacağınız günler olsun. Her şeyi güzelleştirmeye ve büyükleri de idare etmeye çalışın. Yakında yaşlıların, örf adetçilerin hiçbiri etrafınızda olmayacak, kendi hayatınızı kuracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Ekim 2018; 23:5:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.