Şimdi Ara

Kiz istemeye gidiyorum aracim ile (bugün nişan attik) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
6.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kız istemede bu tarz istekler varsa nişan , düğünde sizi üzerler gibi geldi bana , anneniz haklı sipariş verir gibi KIZ İSTEMEDE bu istekler hiç normal değil kıza kıyafet SÖZ, NİŞAN olunca alınır. umarım yanılırım ama yanılmayacağım gibi görgüsüz bir aileye çatmışsınız ...
  • Yaş kaç?

böyle ısmarlama iş yapan köylü aile ile muhattap olmak istemezdim.

Kızı trojan olarak kullanıp iç işlerinizde de söz sahibi olurlarsa boku yedin!

Aşk, sevgi, aile kurma, çocuk sahibi olmak vs bunlar mutlu bir hayat içindir, umarım kızın ailesi seni katil yapmaz!
  • Kardeşim bende Erzurumlu sayılırım, orada da kız almışsın Allah mesut etsin bir yardan da yardımcın olsun

Değişik adetleri vardır. Senin ve babanın cebinde heran para hazır olsun. Kızı evden çıkarana kadar soyarlar...

Kolay gelsin

Edit: konuyu ciddiye alırsak ;

Sırf bu yüzden Erzurum dan biriyle evlenmek istemiyorum. Çünkü çok katı ve eski kuralları var. Tabi bu her aile için geçerli değil. Bazı aileler görmemiş oluyor ve size her türlü şeyi zorluyorlar. Bazıları ise anlayışlı oluyor yada tok gözlü diyebiliriz.

Para konusunda aileye göre değişir ama dediğim gibi babanın ve senin cebinde toplam 10 bine yakın para olsun. Bu para haybeye gidecek. Yani korkutmak için demiyorum ama durum bu niye dersen o parası bu parası;

Örneğin bı bohça var bunu size satıyorlar 300-500 liraya. Gibi gibi

Sonra elbise konusu gelinin tüm yakin akrabalarına ( amcası , teyzesi , kızı vs vs) gomlek tarzı elbise alıyorsun.

Çerez yine öyle 40-50 kilo fakat kaliteli kilosu 35-40 lira . Yani 2000 civarı.

Birde düğünü kurbanda veya Ramazan'dan önce yaparsan kâr edersin.

Bayram öncesi gelinin evine bayram alışverişi yaparsın 300-500

Kurbanda ise bı koç alırsın Koç a bilezik takarsin bide geline harçlık 2000-2500 öyle

Yani dediğim gibi bı 10bin havaya

Ha birde kına gecesi sadece bayanlara bunda da salon tutarsan onuda erkek tarafı karşılıyor.

Hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: porazo

Bu mesaj silindi.
    Benim yorumu okuyun, durumu anlarsınız.

Anlayıssiz bı aile ise tamamen soyguna dönüyor.

Peygamberimiz Zorlaştırmayin kolaylaştırın diyor ama bunlar ne yapıyor.

Sözlü iken kıza harçlık verirsin , onu giydirirsin orada böyle. He adetten olmasa da çok seversen alabilirsin ama orada dayatılıyor.

• @Rindaman@stone2627@porazo

Yaslar 27 hocam

Bunlari duydugum hic iyi olmadi icim karardi

Abi ben nerde her bayramda seyranda erzuruma gidecem

Neyse bunu not ettim bi cozum dusunuruz beraber bayrama girmeden once

Eger boyle bi talep olursa valla ben derim direk param yok diye

Erzuruma daha ayak basmadigim halde 3800 harcadim soz hazirliklari icin

Daha orada kiza 450 koyafet 140 ayakkabi alinacak + annesi ve 2 bacisina da kiyafet alirsam bi 500de oyle gitse bu maddiyat bana dokunmaya baslar

İlle ben mi sinirlarimi belirtmeliyim bunlar dusunemezmi geceleri para basmadigimi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anasını satayım başlık parası gitti onun yerine örf adet adı altında aynı şey devam ediyor. Hocam bence direk bütün maaşını ver kıza. Ne içip ne yiyeceksiniz bilmem. Enflasyon olmuş %24. İnsanlar nasıl tasarruf ederiz diye düşünüyor.

Yani hadi sen asgari ücretli olsan. Hadi diyelim verdiler kızı nasıl olur da 40 kilo çekirdeksiz çerez alacaksın ? Yani bir de kendin Dedin sırf söz için bu. Bunun nişanı var düğünü var ohoo.

Ben ileride evlenir miyim bilmiyorum ama birini bulursam ve ailesi böyle salakça örf adet devam ediyor ise ya ayrılırım ya da kızı kaçırırım. Örf adetler kadar saçma şey yok. Vay efendim Erzurum'da ayrı yok Ankara'da ayrı.

• Kardeşim senin adına çok üzüldüm, başkalarına da üzülüyorum, bu zamanda gelinlerin anaları kendi kızları üzerinden

damat adaylarına terör estiriyor..

Umarım işler sorunsuz gider ya da minimum sorunla! Senin olayın şu ilk okul ve doktor kız denklemi değil mi?
  • Hristiyan adetleri gibisi yok. Gidiyorsun kiliseye baba oğul kutsal su falan peder birşeyler okuyor gelini öpüyorsun sonra olursa düğün sonrası bir yemek veriliyor herkes evine. Ne kasıntı adetler ne düğündeki kasıntı yok pastayı alıp birbirlerinin ağzına vermeler falan o ne öyle ya
  • Hocam aynı yaştayiz. Yani adetleri öğrenip yol alsaydiniz daha güzel olurdu. Ama dediğin gibi kız veya ailesi ile oturup konuşun adetleri öğrendiğini ve maddi durum yetmediği veya sıkıntıya sokacağıni. Eğer zorlarlar ve nişandan sonra aranız bozulursa kizada yazık olur. Çünkü belki birçoğunuz ilk defa duyabilir ama nişanlı kız ve erkek ayrıldımi ikisinde dul sayılıyor oralarda :D (kusura bakma bu durum tamamen komedi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Arpadan Ölen At

Tesekkur ederim

Nickinizi ayaklar altina alamam hocam

Kiz istemeye gidiyorum aracim ile (bugün nişan attik)

selamlar hocam cok incesiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arabayla kız istemeye gittiği için ,motorlu araçlar bölümüne konu açan üye :)
    uçakla gidiyor olsaydın ,o zaman da havacılık bölümüne mi açacaktın ?

konuya gelince kız istemeye bu kadar şeyle gidenin aklına şaşayım :)
    alırsın bir buket çiçek ve 1 paket çikolata ,oturup kahveni içersin
    olursa olur ,olmazsa hayırlısı deyip çıkarsın
    hatta kızı vermezlerse K.Sunal gibi verin çiçeğimi ve çikolatamı dersin :)

ne yani adetleri yerine getirmedin diye kızı vermeyecekler mi ?
    onlar için adetler mi ,yoksa gençlerin mutluluğu mu önemliymiş ?

adet önemli diyorlarsa zaten senin değerin yok demektir
  • Ülkenin ne kadar rezil yaşanmaz bir yer olduğu şu adetlerden belli..Çerez, baklava, akrabalar, kına gecesi, altınlar takılar vs hepsi tam bir rezillik ilkellik..Ortadoğululuk kanımıza işlemiş 500 yıl geçse kurtulamayız...

• Abi anlasildi dersimi aldim

Dugune kadar gram harcama yapmayacagim

• İkiniz etraftan fazla etkilenmemeye bakın. Bu arada nikah-düğün sonrası hangi ilde yaşayacaksınız? Mümkünse ailelere çok yakın olmayın.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.