Şimdi Ara

Eşimi çalıştırmam diyenler var mı aramızda (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
2
Favori
4.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yoksulluk siniri 4500 tl ona gore dusunun derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet geçiyorum iyi dinleyin. Benim eşim uzun yıllardır Çalışıyor. Ben çalışmasını istemedim fakat kendi çok istedi. 3. Çocuktan sonra çarşı iyice karıştı. 10-4 ve 1.5 yaşındalar. Bu sene kendi isteğiyle Çalışmaya ara verecek. Çünkü çocuk yetiştirmek bir zanaat arkadaşlar ve annenin yerini hiçbir şey tutmuyor. Bakıcı, babaanne, dede vb hemen her şeyi denedik. Bir kadının yeri evidir çünkü dışarda çalışıp başka insanlara yardımcı olmaktansa evde çalışıp kendi ailesine yardımcı olması yeğdir. Evdeki iş dışarıdaki yapacağı tüm işlerden zor zaten.

Kadın bizim dinimize göre çalışmak zorunda değil. Kocası onun ihtiyaçlarını gidermekle Mükellef. Hatta isterse çocuğunu emzirmek istemeyebilir, süt anne tutacaksın. Ev işlerini yapmak zorunda değil. Çalışırsa kendi parasıdır, dokunamazsın. Gene sen kendi kazandığında ihtiyaçlarını gidermek zorundasın. Bunlar biraz Uç Örnekler ama konuya Islâmın ve dolayısıyla bir Müslüman olarak benim bakış açımı anlayın diye belirtmek istedim. Ha bu kadın ne yapacak derseniz Google'dan araştırabilirsiniz :)

Konumuza Dönelim. Çocuğun Büyürken annesinin yanında olmaması kişisel Gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Annenin işteki stresi eve yansıtması da cabası. Ilerde çocuklarda oluşabilecek problemleri gidermek için harcayacağınız para ve efor muhtemelen annenin kazandıklarını bertaraf edecektir. Bir kere bir anne kendine şunu sormalıdır. Benim için çalışmak çocuklarımın büyümesini kaçırmaktan daha mı önemli? Çünkü çocuklar sizinle Konuşmak için size birşeyleri ispat etmek ve gözünüze girmek için inanılmaz çaba sarfediyorlar ve ebeveyn Tarafından onay görüp dinlenmek, ciddiye alınmak istiyorlar. Tabi işte sabrını tüketen anne çocuklarını ne kadar dinleyebilir bilinmez. Büyüdüklerinde ise durum tam tersine Dönüyor. Bu sefer siz soruyorsunuz cevap alamıyorsunuz. Evladının çocukluğunda arkadaş olamazsan ergenliğinde hiç olamazsın.

Konunun karınızı çalıştırır mısınızdan ziyade kadın Çalışır mı olması Lazım. Çalışır evet fakat evinde yeteri kadar iş varken dışarda çalışması mantıksız. Tabi maddi zorluklar ve zorunluluklar hangi aileye ne getirir bilemem imkanı olan kadının para kazanmasına gerek yok. Ilerde kaybettiklerini satın alamaz çünkü.

Bu arada tabletten yazdım bir ton imla hatası oldu, vesselam.

• olaya nerden baktığına bağlı bence çocuğu olan bir bayan asla çalışmaması lazım o çocukların ilerde nasıl oldukları görüyoruz onun işi o çocuk olması lazım ama yok dersen bence çalışmalı çünkü hayatını her daim sana bağlı yaşamak zorunda değil kendi ayakları üzerinde durmasınıda bilmeli evlenerek eşlerin maddi manevi özgürlükleri elinden alınmaması gerekir
  • Kadın dediğin ayakları üzerinde durabilmeli gelcekte olduki ayrıldı vs kendine bakabilmeli kimseye muhtaç kalmamalı kötü seçimlere iter bu onu

karım çalışır tabiki 3 o alsa 3 ben alsam fenamı yaşam kalitem artar tatilim arabam evim bunlar önemli ayrıntılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpef7

Kadın dediğin ayakları üzerinde durabilmeli gelcekte olduki ayrıldı vs kendine bakabilmeli kimseye muhtaç kalmamalı kötü seçimlere iter bu onu

karım çalışır tabiki 3 o alsa 3 ben alsam fenamı yaşam kalitem artar tatilim arabam evim bunlar önemli ayrıntılar

Karisini calistiran adam gitsin babet giysin. Ay pardon adam demisim

• quote:

Orijinalden alıntı: kalorifer bocegi

Esimide cocugumuda calistiririm ben calismam

Bu yoruma + vermişler birde. Yazıklar olsun. Adam "ben çalışmam ama eşimi ve çocuğumu çalıştırırım" diyor lan. Bu yorumun neresi hoşunuza gitti?

Eşimi ve çocuklarımı çalıştırmamak için son eşyam ceketim kalsa onu bile satarım. Ailemden değerli ne var ulan bu hayatta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 13 Ağustos 2015; 2:21:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

O çalışırsa ben çalışmam..kreste büyüyen cocuklarin terbiyesini görüyoruz...

ayrıca çalışırsa yanımda çalışır..yolda giderken bile sırf kadın diye arabayi sikistirdiklari bir ülkede yaşıyoruz..

bunu yazmak için gelmiştim şimdi geri gidiyorum
  • AnqelTR kullanıcısına yanıt
    Hayır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimin kazandığı paraya ihtiyacım yoksa özellikle çocuk olduktan sonra çalıştırmam tabi. Hoş çocuğu bakıcıya verip çalışan kadın da eşim olamaz tabi.

• çalışmasın evde otursun diyen varsa. Google a " plumber and wife " yaz izle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenince eşiniz sizin köleniz veya işçiniz olmuyor. Sizin kadar onunda söz hakkı var. Çalışmak isterse çalışır, bu tamamen onun kararı. Eğer istemiyorsanız uygun bir dille ifade edersiniz, çalışamazsın demeniz gibi bir hakkınız yok.

• Benim gözümde çalışmayan kadın cahil kadındır cahil kadınla işim olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Quid

Ne çalışması? Evde oturucak temizlik yapıcak, yemek yapıcak. en az 4 çocuk doğurucak. canım sıkkın geldiğimde dayağını yiyecek. istediğim zaman benimle sevişecek.

+ayaklarını yıkayacak, banyoda sırtını sürtecek, annesinin yanına senede 2-3 defa gidecek zaten 2 si bayram, biri de anneler günü olsa 3 etti
  • Bizim köyde karısını çalıştırana g.v.t derler,sizlerin köyü bilemem beyler,ama meaşallah mideniz baya geniş..

Ben bile evli dul genc yasli aramam herkese icten ice yazarim,disaridaki diger egitimsiz insanlari dusunun

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

ALLAH muhtaç etmesin.

8 yıldır evliyim 1 gün olsun elin işine göndermedim. inş. bundan sonrada öyle bir durum yaşamam

bu kafayla nasıl yaşabiliyorsunuz merak ettim?

oksijen değil mi. evet, kafa yapıyor biraz.

inandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanırsın.

• Calistirmam asla. Kadin dedigin evde oturup çocuğunu egitecek, ona terbiye verecek. Az duymuyoruz su gunlerde hayirsiz terbiyesiz evlat olaylarini. Ayrica konunun islami boyutu da bunu destekliyor.

• 3 yıllık evliyim ve eşim çalışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIT N RUN

Benim gözümde çalışmayan kadın cahil kadındır cahil kadınla işim olmaz.

Cehaletle çalışmanın arasında bağ kurmayı da ancak senin gibi bir cahil becerirdi. Bravo

• Hocam dikkat et böyle bişey yazdım diye 7 gün ban yedim
  • Calismiyacaksa gidip anasinin evinde oturabilir. Bu kadar net
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.