Şimdi Ara

Eşimi kaybettim kansere yenildik! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
17
Favori
85.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
939 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam başınız sağolsun, ne desek boş ama yavrunuz için asla kendinizi bırakmayın salmayin, hayatın içinde ölüm var ve ne yazık ki sırası yok, ama hayat bir şekilde devam edecek ediyor, bundan sonra yavrunuz için daha d güçlü bir şekilde devam etmek zorundasınız, eminin esinizde onu iyi yerlerde başarılı mutlu sağlık li bir birey olarak yetiştirmenizi isterdi....

Teyzem annesini kaybedince çok ağır depresyon a girdi ve kızını ihmal etti ne yazık ki en değerli zamanlarını heba etti . Kızına da yazık etti...bire bir yaşadığımız olay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanı cennet olsun :( Allah sabır versin.

• Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun insallah. Genc yasta kaybetmissiniz.
    Kücük cocuklara durumu anlatmak ve sonrası icin birkac yazı buldum, okumak isterseniz daha sonra.

https://www.psikolog.org.tr/doc/cocuklarda-yas.pdf

http://www.gazetevatan.com/yard-doc-dr-oktay-aydin-751212-yazar-yazisi-cocuklara-olum-nasil-anlatilir-/

Korto Psikoloji, Bagdat Caddesi - Nisantasi Psikolog
    Çocuğa Ölüm Nasıl Anlatılır | Klinik Psikolog Hilal Çerçel
    https://kortopsikoloji.com/dergi/cocuga-olum-nasil-anlatilir

http://www.milliyet.com.tr/cocuklara-kayip-ve-yas-doneminde-pembenar-detay-cocuk-1733918/

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/cocuklara-olumu-anlatmak/

www.larapsikiyatri.com
    Çocuklarda Ölüm Kavramı Ve Yas Süreci
    http://www.larapsikiyatri.com/psikiyatri-makaleleri/cocuklarda-olum-kavrami-ve-yas-sureci

• Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun birini kaybetmek hele hele eşiyse insanin cok zor durum gecen sene kardesim gibi sevdiğim kayinbiraderimi trafik kazasinda 21 yasinda topraga verdik askerden yeni gelmisti hala acisi icimizde Allah yar ve yardimciniz olsun minik kizi öp bizim icin

• Allah cennette kavuştursun

• Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin..
    Söyleyecek sözlerin tükendiği bir durum Allah sabırlar versin...
  • Başınız sağolsun,Rabbim rahmet eylesin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Sizlere de sabırlar diliyorum.
  • Söyleyememe olayı çok kötü, benimde babannem vefat ettiğinde bunu 14 yaşındaki kız kardeşime nasıl anlatacağımı bilemedim. Babamla birlikte bir arabanın içinde kelimeler yarım yamalak ağlamaktan bitap düşmüş halde anlatmaya çalıştık.. Ölüm çok zor çok çok zor anlatamayacağım kadar. Gülüyoruz oynuyoruz yaşam sürüyor sonra bir anda tüm dünya kararıyor tüm gerçekliğiyle ölüm geliyor ev sevdiklerimize kendimiz mezara indirirken o kürekle toprak atarken en sevdiğimizi orada bırakıp gidiyoruz. Ne diyeyim hayatın şartı bir gün hepimizin gideceği yer 3 metrelik kuyu..

• Ben de 3 gün önce 4. kez doğmamış bebeğimi kaybettim hocam. Tabi sizinki kadar büyük bir acı değil ama yine de anlayabiliyorum çektiklerinizi. Ben eşime sarılarak hafiflettim acımı, siz de kızınıza sarılın ve muhakkak psikolojik yardım aldırın kızınıza...
  • dostum bende 2015 de babamı kanserden kaybettim. 2 sene mücadele ettik ama kaybettik. öldüğü zaman hayatımın en karanlık en depresif günüydü. tek tesellimiz artık acı çekmiyor olmasıydı. herkes bu yollardan geçiyor, geçecek. aradan yıllar geçtikce acın hafifleyecek ama içinde hep bi çukur kalıcak. hiç bir şekilde dolmayan. acı hiçbirzaman geçmiyor. hayatın gerçekleri bunlar. gün gelicek bizde öleceğiz ve arkamızda kalanlar hayatlarına devam edicek. tavsiye vermek haddime değil. ancak içindeki yarayı kızına hissettirmemeye çalış. onunla daha çok zaman geçir. annesini aramamasını sağla. hafızasında çok yer etmemiştir annesiyle anıları. annesiz büyümenin etkilerini minimum yaşasın. ve kendine hayat sigortası ile özel sağlık sigortası yaptır. bu saatten sonra senin başına birşey gelirse kızın çok zor bir hayat geçirir. ben bu zor yollardan geçtiğim için realist yaklaştım. allah rahmet eylesin. allah yardımcın olsun

• Başınız sağolsun. Allah yardımcınız olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başın sağolsun, bende annemi geçen sene kanserden kaybettim 😔

• Hocam sizinle daha once islemlerde yapmistik. Tanidigim birisiniz ve bu durumu yasamis olmaniza ne kadar uzuldugumu anlatamam. Hayatin her yuzune sahit oluyoruz. Rabbim kaderimizi yaziyor bizlerde o kaderi yasayip gidiyoruz. Belki yasayip cok aci seylere sahit olacakti bunu bilemeyiz, Allah herseyin hayirlisini bilendir. Siz hayattan umidinizi kesmeyin. Allah iyiki onu tanimayi ve size es olmasini nasip etti. İyiki ondan size bir prenses nasip etti. Beraberce herseyi tamir edip yolunuza devam edin. Herseye ragmen hayat guzel. Hele yaninizda piril piril bi fidan varsa. Yukunuz artacak ama onda da bizim dualarimi size yardimci olacaktir. Selam ve dua ile...

• Başınız sağolsun hocam.. allah size ve kuzunuza sabırlar versin..

• Bu hayatta birine sevmek o kadar kötü ki. Hiçbir adaleti yok bu dünyanın! Birini sevmekten korkar oluyor insan. Başın sağolsun allah rahmet eylesin vs lafların da bir anlamı yok! Çok iyi anlıyorum seni. Ama şu var ki duygusal olduğumuz kadar da adaptasyonu yüksek canlılarız. Geçip gidecek, bunu unutma ve canının canı kızın için çabuk toparlan. Onun hayatı için yaşa ve mutlu ol ki mutlu olsun...

• Basiniz sagolsun. Caresiz hastalikla vefaat eden kisilere cokca mujdeler vardir. Mekani cennet olsun ins.

Siz gercek es imissiniz ki bu kadar etkilenmissiniz. Birde yavrunuz var tabii. Hem ana hem baba olmak var.

Rabbim cekilmeyecek yuk vermezmis, sabredin tevekkul edin. Rabbim gonlunuze ferahlik ailenize sabir versin. Omrunuzu yarrunuzun omrunu berketlendirsin.

Elbet birgun sevgiliye kavusmak var insallah...

• Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun. Kelimeler ile ifade edilemeyecek kadar büyük bir acı, size ve o minik yavrunuza sabır diliyorum, herşeyde bir hayır vardır.
  • Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.

• Başın sağ olsun, Allah rahmet eylesin kardeşim. Baba, anne, eş, çocuk yitirmek, dünyada en hüzünlü şey olabilir galiba. Bende babamı yitirdim 2013 te bağarsak kanserinden. 2012 de öğrendik, 2013 te vefat etti. 1 sene kemoterapi aldı. Söyleyemedim, baba kansersin diyemedim. Büyük tuvaletini karnından yapıyordu torbalara. Annemde bilmiyor tabi kanser olduğunu, her yeri batırınca, kızıyordu babama. Ne bilsin... Babamda normal hale geleceği zamanı iple çekiyordu. İyileşince şöyle yapacaz, böyle yapacaz diye planlar kuruyordu. :( Bende hep gözyaşı... 70 kilodan 40 kiloya düştü 1 senede. Bir gün, artık vefat etsede o acıları çekmese diyorsun, bir gün de başımızda olsunda böyle olsun diyorsun... Vefat edince nasıl bir üzüntüdür tarif edemem. Yemeden içmeden uykudan yeri geliyor nefesten kesiliyorsun. Allahım sana ve çocuğuna gani gani sabırlar versin kardeşim. Çekmeyen bilmez, ama eninde sonunda herkesin başına gelecek bir durum en yakınlarını kaybetmek. Yokluğuna hiç alışamıyorsun gidenin ama duruma alışıyorsun bir müddet sonra. Zaman herşeyin ilacı diye boşuna dememiş dert çekenler. İnş tez zamanda atlatmaya çalışırsın sende kardeşim. Allah a emanet ol...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.