Şimdi Ara

Eski amiral gemisi mi yeni orta segment mi: Hangi telefon daha iyi bir seçim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski amiral gemisi mi yeni orta segment mi: Hangi telefon daha iyi bir seçim?

Yeni bir akıllı telefon almayı planlayanlar için seçenekler her geçen gün artıyor ve bu durum, karar vermeyi zorlaştırabiliyor. Performans, kamera kalitesi, tasarım ve dayanıklılık gibi özellikler arasından en iyisini sunan bir telefon arayışındaysanız, genellikle amiral gemisi modeller ön plana çıkıyor. Ancak, bu modellerin yüksek fiyat etiketleri, kullanıcıları farklı seçenekleri değerlendirmeye yönlendiriyor.

Amiral gemisinin eskisi mi, orta segmentin yenisi mi makbul?

İşte tam bu noktada, bir önceki nesil amiral gemisi ile yeni bir orta segment telefon arasında seçim yapma durumu ortaya çıkıyor. Peki, bu iki seçenekten hangisi daha iyi bir karar olabilir? İşte karşılaştırmalı bir bakış.

Tasarım ve Malzeme Kalitesi: Premium Hissiyat mı, Dayanıklılık mı?

Telefonun tasarımı, kullanıcı üzerinde ilk izlenimi bırakan en önemli unsurlardan biri. Amiral gemisi telefonlar, genellikle metal çerçeveler ve cam arka paneller gibi premium malzemelerden üretilir. Örneğin, Apple’ın iPhone serileri ve Samsung’un Galaxy S serileri, bu anlamda dikkat çeken örneklerdir. Bu cihazlar, sadece görsel olarak değil, elde tutulduğunda da lüks bir hissiyat sunar. Ayrıca, bu serilerdeki tasarım dili, genellikle birkaç nesil boyunca korunarak marka kimliği oluşturulur.

Ayrıca Bkz.Vivo’nun yeni modeli gerçekten devasa bir batarya ile geliyor

Buna karşın, orta segment telefonlar da tasarım anlamında ciddi ilerlemeler kaydetti. Xiaomi, Realme ve Samsung’un A serisi gibi markalar, amiral gemisi modellerden esinlenen tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Ancak, bu cihazlarda genellikle plastik malzemeler kullanılıyor. Plastik malzemeler, dayanıklılık açısından avantaj sağlasa da, amiral gemisi cihazların sunduğu premium hissiyatı sunmakta yetersiz kalabiliyor. Ayrıca, amiral gemisi telefonlar genellikle daha yeni ekran koruma teknolojileriyle donatılırken, orta segment cihazlar eski nesil koruma katmanlarıyla yetinmek durumunda kalabiliyor.

Ekran Kalitesi: Teknoloji mi, Pratiklik mi?

Ekran kalitesi, bir telefonun kullanım deneyimini doğrudan etkileyen önemli bir faktör. Amiral gemisi telefonlar, genellikle daha yüksek kaliteli AMOLED panellerle donatılır ve bu paneller, renk doğruluğu, parlaklık ve izleme açıları açısından üstün performans sunar. Örneğin, Samsung Galaxy S23 Ultra, 1750 nit parlaklık sunarken, yeni çıkan orta segment bir telefon olan Redmi Note 13 Pro Plus, 1800 nit parlaklık sunabiliyor. Ancak, parlaklık her ne kadar yakın olsa da, amiral gemisi telefonların sunduğu genel panel kalitesi, renk doğruluğu ve yenileme hızı gibi konularda hala bir adım önde olduğunu gösteriyor.

Amiral gemisi telefonlar ayrıca LTPO gibi teknolojilerle dinamik yenileme hızları sunarak, pil ömrünü optimize etme yeteneğine sahip. Buna karşın, orta segment cihazlar genellikle sabit bir yenileme hızı sunar ve bu da bazı kullanıcılar için yeterli olabilir. Ancak, genel olarak amiral gemisi telefonların ekran kalitesi, özellikle video izleme ve oyun oynama gibi alanlarda daha iyi bir deneyim sunuyor.

Kamera Performansı: Çok Yönlülük mü, Yüksek Çözünürlük mü?

Kamera performansı, bir telefonun en önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Amiral gemisi telefonlar, genellikle daha büyük ve daha kaliteli sensörlerle donatılmıştır ve bu da onları düşük ışık performansı ve dinamik aralık gibi konularda üstün kılar. Örneğin, bir yıl önce piyasaya sürülmüş bir amiral gemisi telefon, hala en yeni orta segment telefonlardan daha iyi fotoğraflar çekebilir. Özellikle telefoto lensler ve gelişmiş hesaplamalı fotoğrafçılık algoritmaları, amiral gemisi telefonları bu alanda öne çıkarır.

Orta segment telefonlar da kamera konusunda büyük adımlar attı. Örneğin, 108 MP gibi yüksek çözünürlüklü kameralar artık bu segmentte de bulunabiliyor. Ancak, bu kameralar genellikle sadece iyi aydınlatılmış ortamlarda en iyi performansı gösterir ve amiral gemisi telefonların sunduğu çok yönlülüğü sunmakta zorlanır.

Performans: Gerçek Hayatta Fark Yaratır mı?

Performans, telefonun işlemci gücü, RAM kapasitesi ve genel hızı gibi unsurları içerir. Geçmişte, amiral gemisi telefonlar bu alanda belirgin bir üstünlük sağlıyordu, ancak son yıllarda bu fark azalmaya başladı. Yeni nesil orta segment telefonlar, Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 gibi güçlü işlemcilerle donatılıyor ve bu da günlük kullanımda yeterli bir performans sunmalarını sağlıyor. Örneğin, bu işlemci, üst segmentte yer alan Snapdragon 8 Gen 3’te bulunan Cortex-X4 çekirdeğiyle benzer bir yapıya sahip, sadece biraz daha düşük hızda çalışıyor.

Bu durum, günlük kullanımda, özellikle internet gezintisi, sosyal medya ve hafif oyunlar gibi uygulamalarda, performans farkının pek de hissedilmemesine neden oluyor. Ancak, ağır oyunlar veya çoklu görev gibi daha fazla güç gerektiren durumlarda, amiral gemisi telefonların üstün performansı hala belirgin.

Sonuç: Tercih Neye Göre Yapılmalı?

Sonuç olarak, eski bir amiral gemisi telefon, tasarım, ekran kalitesi ve kamera performansı gibi alanlarda hala yeni orta segment telefonlara göre daha üstün olabilir. Bu cihazlar, premium deneyimi ve gelişmiş teknolojiyi daha uygun bir fiyata sunabilir. Ancak, uzun pil ömrü, güncel yazılım desteği ve yeterli performans gibi konular sizin için daha önemliyse, yeni bir orta segment telefon da iyi bir tercih olabilir. Karar verirken, önceliklerinizi belirlemek ve ihtiyacınıza en uygun olanı seçmek en doğrusu olacaktır.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/08/20/old-flagship-vs-new-mid-range-phone-2024/

• En temizi ve rahat bir kullanım için çevremdeki insanlar benden tavsiye istediklerinde açıyorum epey.com sitesini, ilk etapta amoled içeren tüm ekranları seçiyorum, sonrasında fiyst aralığını soruyorum 8 bin dendiyse brn 9 bin seçiyorum ki 8.100- 8.200 TL olan telefonlarda görünsün diye. Sonrasında filtre sonucunda işlemci, ekran, kamera karşılaştırması yaparam yelpazeyi 2-3'e indiriyorum ve karşılaştırma yapıyorum. Daha sonrasında bu telefonların alışveriş ve forum sitelerinde ki kullanıcı geri bildirimlerini okuyorum. Hangisinin artıları eksilerinden daha çoksa ve kim hangisinden daha çok memnun kaldıysa şahısa o telefonu öneriyorum.

Böyle yaparsın araştırırsın sonra 2 gün sonra '' YEENİM BİZ AYPON ALDIK YA SAĞOLASIN, TEKNOSADA GÖRDÜ BİZİM ÇOCUK BAĞIRDI ÇAĞIRDI KANIMIZA GİRDİLER 80 MİLYAR VERDİK AMA OLSUN, 10 SENE KULLANIR ÇOCUK ARTIK TEŞEKKÜRLER '' gibi şeyler de oluyor. Yada sen önerirsin edersin gelir sana akıl verirler '' YAW EYİ DİYON GÖZEL DİYON DA ŞAYOMİ MAYOMİ NE YA ÇİN MALI BARİ ZAMSUNKG OLSUN BENİM İŞYERİNDEKİ BİLADERDE ZAMSUNKG VAR MEMNUN HEM O DA ZAMSUNKG ALIN DEDİ '' bunlardan malesef çok var.

Bence eski amiral gemisi. Çok dikkat etmediğimiz ya da fark belirleyici olmadığını bir çok yönden amiral gemileri daha iyi oluyor.

Sadece işlemci değil, harddiskin okuma yazma hızı, wifi bandı cart curt bir sürü göz ardı edilebilecek unsur birleştiğinde ciddi bir verimlilik farkı oluşturuyor. Özellikle uzun kullanımda

Tabi kamera detayları da önemli ois filan artık hak getire orta segmentte

Benim için tartışmasız, tereddütsüz eski amiral:

* ekran Rgb renk doğruluğu, ekran teknolojileri ve en önemlisi panel kalitesinin üstün olması, gün ışığında okuma başarısı vsvs. kağıt üzerinde tüm özellikleri aynı gözüken amiral ile orta seviye'nin ekrana yanyana bakıyorsun, gerçekten fark var. örneğin çoğu amiralde minimum kısık ışıkta bile her şey cam gibi net.

* zor koşullarda kameranın pek hata yapmaması, sahne optimizasyonu yazılımı, kaliteli optikler, ön kamera autofocus

* detay imalat-kasa kalitesi, daha üst düzey kırılmaz camlar. ince çerçeveler, daha premium hissiyat.

* sensörlerde kırpma olmaması, proximity, barometre, harici ışık sensörü vb hala çoğu yeni mid-range telefonda yok. yine bir çoğunda kablosuz şarj, ters kablosuz şarj olmayabiliyor.

eksisi ise güncelleme az alacak veya almayacak olması, umrumda değil.

ama ince detaylardan çok fazla çakmayan orta yoldan giden veya güncelleme müptezeli bir müşteri iseniz yeni telefonu alın geçin.

Ben ısınma ve pil sorunu ile çok yerilen S22'den bile çok memnundum. şuan S23 var ama gidip 18-19bine yine gidip kaba saba orta seviye cihaz almam, alır S22yi geçerim.

Ama işin diğer boyutu var ki değil A54, A34 bile mükemmelen iş görüyor artık.. kasmadan donmadan adam gibi kullanabilmek için amiral almak çağları bitti. tüm orta seviye telefonlar da gayet hızlı, akıcı, genel özellikleri güzel.

• Yazılım da çok önemli bir unsur. Güncel olması, yeni yazılımsal konuları desteklemesi de önemli. Şimdi yeni nesil cihazlar da güncelleme mevzusu eskiye nazaran daha iyi halde o konuda ilerleme kaydedildi.

• En temizi ve rahat bir kullanım için çevremdeki insanlar benden tavsiye istediklerinde açıyorum epey.com sitesini, ilk etapta amoled içeren tüm ekranları seçiyorum, sonrasında fiyst aralığını soruyorum 8 bin dendiyse brn 9 bin seçiyorum ki 8.100- 8.200 TL olan telefonlarda görünsün diye. Sonrasında filtre sonucunda işlemci, ekran, kamera karşılaştırması yaparam yelpazeyi 2-3'e indiriyorum ve karşılaştırma yapıyorum. Daha sonrasında bu telefonların alışveriş ve forum sitelerinde ki kullanıcı geri bildirimlerini okuyorum. Hangisinin artıları eksilerinden daha çoksa ve kim hangisinden daha çok memnun kaldıysa şahısa o telefonu öneriyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung note 9 um var. Pili değiştirmek istersem ne önerirsiniz. Yada hangi firmayı. Bit pazarında nur var.

• Çok net eski amiral gemisi ;)

• Qualcomm orta segmentte ciddi fark yarattı. Mediatek hemen arkasında. TSMC üretimi işlemcili cihazlara ciddi yöneliş var. Uzun pil ömrü önemli bir kriter haline geldi. Günlük kullanım için abartılı rakamlara çıkmaya gerek yok.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Bende de Note9 var pili %60-70'lerde büyük ihtimal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaç yıllık s9'un çekim kalitesine ulaşabilen orta segment bir telefon yok. Renkler, keskinlik falan. Telefonun tek sorunu daha en başından beri küçük olan batarya kapasitesi o kadar.

Orjinal batarya bulunur belki. Gsm iletişime bir sorun isterseniz vardır büyük ihtimal.

Deji batarya iş görüyor ben taktım note 8 proya memnunum.

• Samsung bundan sonra 7 yıl güncelleme sunuyor yani eski bir amiral gemisi rahatlıkla alınabilir

• Orta segment poco x6 pro redmi note 13 ler fazlasıyla iş görür.
    Gerek yok motorsiklet parasına telefon almaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_tutkunu -- 21 Ağustos 2024; 16:7:59 >
  • eski amiral gemisi her türlü daha iyidir

Ben 5-6 ay önce orjinal batarya taktırdım, yetkili servisler 1250 civarı fiyat verdi, 800 tl ye tanıdık bir yere getirtip taktırdım, performansı gözle görülür şekilde arttı.
    Note 9 halen çok iyi bir cihaz bana göre, 4 yıldır kullanıyorum, en az 1 yıl daha kullanırım bozulmazsa.

• Eğer telefonda yüksek donanım isteyen özelleştirilmiş bir iş yapmıyorsanız ve premium malzeme hissi önemli dğeilse artık orta segment daha mantıklı olur eskimiş üst seviye modellere göre. Çübkü batarya yeni, garanti altında bir telefon artık daha mantıklı.

• Bence bir telefonun en önemli bileşeni işlemci ekran vb sonra gelir. Çünkü ekranı vb istediği kadar iyi olsun işlemci yetersiz ise bir süre sonra o telefon kullanılmaz hale gelir. Bu yüzden amiral gemisi alınmalı yada işlemci gücü yüksek orta segment alınmalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence eski amiral gemisi. Çok dikkat etmediğimiz ya da fark belirleyici olmadığını bir çok yönden amiral gemileri daha iyi oluyor.

Sadece işlemci değil, harddiskin okuma yazma hızı, wifi bandı cart curt bir sürü göz ardı edilebilecek unsur birleştiğinde ciddi bir verimlilik farkı oluşturuyor. Özellikle uzun kullanımda

Tabi kamera detayları da önemli ois filan artık hak getire orta segmentte

• anilk91 kullanıcısına yanıt
    Epey herzaman doğru bilgileri veremeyebiliyor, bilgileri sonradan teyit etmeyi unutmayın.
    Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 22 Ağustos 2024; 20:46:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amiral gemisi tabiki

• anilk91 kullanıcısına yanıt

Böyle yaparsın araştırırsın sonra 2 gün sonra '' YEENİM BİZ AYPON ALDIK YA SAĞOLASIN, TEKNOSADA GÖRDÜ BİZİM ÇOCUK BAĞIRDI ÇAĞIRDI KANIMIZA GİRDİLER 80 MİLYAR VERDİK AMA OLSUN, 10 SENE KULLANIR ÇOCUK ARTIK TEŞEKKÜRLER '' gibi şeyler de oluyor. Yada sen önerirsin edersin gelir sana akıl verirler '' YAW EYİ DİYON GÖZEL DİYON DA ŞAYOMİ MAYOMİ NE YA ÇİN MALI BARİ ZAMSUNKG OLSUN BENİM İŞYERİNDEKİ BİLADERDE ZAMSUNKG VAR MEMNUN HEM O DA ZAMSUNKG ALIN DEDİ '' bunlardan malesef çok var.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.