Şimdi Ara

Eski anakarta yeni grafik işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki anakart bu :http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma78gm-s2h_10/specs/
    Ek olarak athlon x2 işlemci , ocz 2gb ram , hdd , 21inç bir lcd , ses ve wireless kartları var . Psu highpower a12s serisi 450w. olması lazım . Kasa olarak elimde bir tane Thermaltake lanbox lite var fakat çok ağır ve ben bu pcyi yurt dışına çıkaracağım için muhtemelen orada idareten bir kasa alacağım . (pc parçalarının türkiyeden daha pahalı olduğu bir yurtdışı)

Yukarıda da görüleceği üzere anakart bir zamanların htpc amaçlı üretimlerinden biri . Üzerindeki gpu ise ati hd 3200 .İçinde bulunduğum şartlar dolayısı ile yaklaşık 1 yıl daha oyun amaçlı bir pc kuracak durumum olmayacak . Bu sebeple bu yukarıdaki parçaları ,orta seviye bir ekran kartı ile bir kasaya koyarak kullanma amacındayım .

Soru tam bu noktada başlıyor . Yeni nesil kartlar bir hayli güç tüketimine sahip . Ayrıca pcie 2.1 kartların 2.0 slotta teorik olarak hiç bir performans kaybı olmayacak olsada , piyango gibi zaman zaman hepimize vuran donanım uyumsuzluğu yaratabilecek faktörlerden biri olabilir mi , düşünmeden edemiyorum .

İlk bakışta gözüme çarpan kart 6850 ancak o kartın hakkını verelim dendiğinde başta anakarttan değişmeye başlamalı ki , söylediğim gibi durumum müsait değil . Psu yeter mi , o da ayrı konu .

O sebeple , yukarıdaki şartların durumuna uygun olarak gerçekçi bir grafik kartı tavsiyesine ve sınırlı bir bütçe ile bu parçalar sizin elinizde olsa nasıl bir upgrade şekline giderdiniz öğrenmek istiyorum . Zaman kısıtlı olduğu için şunu sat - sonra bunu al durumum da yok . Bütçem maksimum 350-400 lira . Gün içinde cevap alabilirsem , vatan'daki indirimi değerlendirmeyi düşünüyorum .

Cevap alabilirsem hayra geçer , başlığa gelip okuyan herkese de şimdiden teşekkürler .

ekleme: beklentim böyle bir makinada metro 2033 filan oynamak değil elbette . Ama sosyal olarak pek olanak bulunmayan bir ülkede anno , assasin creed gibi oyunların güncel versiyonlarını oynabilmek nefes almak gibi olabiliyor :) . Onun dışında oynadığım bir iki mmo var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostCtrl -- 15 Ocak 2012; 7:59:50 >

• 9800 gt alın keyfinize bakın ikinci elde 120 tl 0 fiyat 200 tl civarı... atiden 4870 alabılırsınız psu idare eder :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adocuk -- 15 Ocak 2012; 8:08:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostCtrl

Merhabalar ,

Elimdeki anakart bu :http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma78gm-s2h_10/specs/
    Ek olarak athlon x2 işlemci , ocz 2gb ram , hdd , 21inç bir lcd , ses ve wireless kartları var . Psu highpower a12s serisi 450w. olması lazım . Kasa olarak elimde bir tane Thermaltake lanbox lite var fakat çok ağır ve ben bu pcyi yurt dışına çıkaracağım için muhtemelen orada idareten bir kasa alacağım . (pc parçalarının türkiyeden daha pahalı olduğu bir yurtdışı)

Yukarıda da görüleceği üzere anakart bir zamanların htpc amaçlı üretimlerinden biri . Üzerindeki gpu ise ati hd 3200 .İçinde bulunduğum şartlar dolayısı ile yaklaşık 1 yıl daha oyun amaçlı bir pc kuracak durumum olmayacak . Bu sebeple bu yukarıdaki parçaları ,orta seviye bir ekran kartı ile bir kasaya koyarak kullanma amacındayım .

Soru tam bu noktada başlıyor . Yeni nesil kartlar bir hayli güç tüketimine sahip . Ayrıca pcie 2.1 kartların 2.0 slotta teorik olarak hiç bir performans kaybı olmayacak olsada , piyango gibi zaman zaman hepimize vuran donanım uyumsuzluğu yaratabilecek faktörlerden biri olabilir mi , düşünmeden edemiyorum .

İlk bakışta gözüme çarpan kart 6850 ancak o kartın hakkını verelim dendiğinde başta anakarttan değişmeye başlamalı ki , söylediğim gibi durumum müsait değil . Psu yeter mi , o da ayrı konu .

O sebeple , yukarıdaki şartların durumuna uygun olarak gerçekçi bir grafik kartı tavsiyesine ve sınırlı bir bütçe ile bu parçalar sizin elinizde olsa nasıl bir upgrade şekline giderdiniz öğrenmek istiyorum . Zaman kısıtlı olduğu için şunu sat - sonra bunu al durumum da yok . Bütçem maksimum 350-400 lira . Gün içinde cevap alabilirsem , vatan'daki indirimi değerlendirmeyi düşünüyorum .

Cevap alabilirsem hayra geçer , başlığa gelip okuyan herkese de şimdiden teşekkürler .

ekleme: beklentim böyle bir makinada metro 2033 filan oynamak değil elbette . Ama sosyal olarak pek olanak bulunmayan bir ülkede anno , assasin creed gibi oyunların güncel versiyonlarını oynabilmek nefes almak gibi olabiliyor :) . Onun dışında oynadığım bir iki mmo var .

Hocam anakart hd6850 dahil hiç bir kartın önünü kesmez...power da hd6850 ye yeterli görünüyor..burada ekran kartının önünü kesen işlemci ve ram olur..size önerim şöyle hocam...hd5770 veya hd6850 , +2gb ram ve yapabildiğiniz kadar işlemciye oc...3.7 ghz civarı kullanmanız gerekir en az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimahmet -- 15 Ocak 2012; 8:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

Hocam anakart hd6850 nin veya başka hiç bir kartın önünü kesmez...burada ekran kartının önünü kesen işlemci ve ram olur..size önerim şöyle hocam...hd5770 , +2gb ram ve yapabildiğiniz kadar işlemciye oc..

800mhz lik Ram kullandıktan sonra (anakart sınırlaması) 6850'ye kadar açılmanın bir mantığı var mı , o konuda tereddüt ettiğim şayet öyle bir kart alınırsa anakarttan başlamalı mı diye soruyorum .

Cevaplar için teşekkürler 5770 kartı bir inceliyeyim .

Bir de şu site referans alınabilir mi ?
    http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostCtrl -- 15 Ocak 2012; 8:36:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

Hocam anakart hd6850 nin veya başka hiç bir kartın önünü kesmez...burada ekran kartının önünü kesen işlemci ve ram olur..size önerim şöyle hocam...hd5770 , +2gb ram ve yapabildiğiniz kadar işlemciye oc..

800mhz lik Ram kullandıktan sonra (anakart sınırlaması) 6850'ye kadar açılmanın bir mantığı var mı , o konuda tereddüt ettiğim şayet öyle bir kart alınırsa anakarttan başlamalı mı diye soruyorum .

Cevaplar için teşekkürler 5770 kartı bir inceliyeyim .

Bir de şu site referans alınabilir mi ?
    http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

Kardeşim 800mhz cl5 ram ile 1600mhz cl9 arasında gözle görülür ve farkedilebilir hiçbir fark yok ...çünkü hız iki katına çıkıyor ama zamanlamalar ve gecikmeler artıyor...dolayısıyla performans hemen hemen aynı seviyeye geliyor...bu konuda bi tereddütün olmasın...üstelik anakart güzel bir anakart..4 kanal 16gb ram desteği bile var..

• Psu'ya şimdi baktım , 500w. olan modelmiş .
    Ayrıca 533mhz.'lik Kingston 2gb Ram daha çıktı eski çekmecelerden :)

533mhz'de 4gb Ram kullanıp , powercolor 6850'yi mi tercih etmeli ?
    2gb daha yeni ram alıp , 4gb rami 800mhz de kullanarak Asus 5770'i mi tercih etmeli ?
  • quote:

Psu'ya şimdi baktım , 500w. olan modelmiş .
    Ayrıca 533mhz.'lik Kingston 2gb Ram daha çıktı eski çekmecelerden :)

533mhz'de 4gb Ram kullanıp , powercolor 6850'yi mi tercih etmeli ?
    2gb daha yeni ram alıp , 4gb rami 800mhz de kullanarak Asus 5770'i mi tercih etmeli ?

Hocam 533 mhz ile hd6850 yi kullanın...6850 diyorum çünkü ilerde sistemi beğenmez upgrade falan yaparsan yeni ekran kartı almak zorunda kalmazsın..533 ile 800 arasında pek bi performans farkı yoktur zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart değil üsütndeki işlemci önemlidir. 6850 için 4çekirdek işlemci yoksa kartın tam performansını alamazsın. Phenom II X4 işelmci ile 6850 güzel gider.
    Bir de 500w PSu olması gerekir.

Bu ifadeyi bu forumda 500 kez yazmışımdır. Adminlerden üst konu bile rica ettim.
  • O halde , phenomII x4 işlemci ve ati6850 ile elimdeki 533mhz 2gb ram(toplam 4 olacak) ve mevcut psu , en ideal çözüm .

Önerileriniz ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim .

Son sorum şu : phenom II x4 yerine , x2 olması (550 örneğin) dramatik bir fark yaratır mı ?
    Bütçe sınırlı ve mümkün olduğunca ikinci el temin etmeye çalışacağım . Sıfır alınmaya kalkılsa , phenom II x4 ve Saphire 6850 birlikte en az 580-600 tl yapıyor .

Eski anakarta yeni grafik işlemci

(Asus 4870 ekran kartı ile yapılmış bir işlemci testi)
    http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=310&Itemid=63&limit=1&limitstart=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostCtrl -- 18 Ocak 2012; 12:26:56 >

• quote:

Son sorum şu : phenom II x4 yerine , x2 olması (550 örneğin) dramatik bir fark yaratır mı ?
    Bütçe sınırlı ve mümkün olduğunca ikinci el temin etmeye çalışacağım . Sıfır alınmaya kalkılsa , phenom II x4 ve Saphire 6850 birlikte en az 580-600 tl yapıyor .

2. el al bir tane x4. 6850/6870 6950, 560 ve 560 TI akar. GTX570 seviyesinde biraz limit olur. Zaten o seviyede işler değişiyor. Oyunlar artık 4ç istiyor.
    Üstüne 4GB ram yaparsan iyi olur..... PSU 500w altında olmasın yalnız....
  • Tam o.c. 6850 ve phenom II x4 alacakken , eski bir altyapıya ne kadar yüksek limitte upgrade yaptığımı farkettim .
    Onun yerine 1 sene asgari düzeyde idare edecek bir upgrade yapıp , halihazırda htpc olan bu bilgisayarı , 1 sene sonra tekrardan htpc olarak kullanmaya devam edebilirim diye düşündüm . 2012 sonlarına doğru ,yada seneye bu zamanlarda performans amaçlı sıfırdan bir pc kurarım .

Vatan'ın indirim haftasonu vesilesiyle 350 liralık bir alışveriş listesinde karar kıldım :
    Ati hd 6750http://www.videocardbenchmark.net/gpu_value.html
    5770 ile 6750 kıyası :http://www.hwcompare.com/5599/radeon-hd-5770-vs-radeon-hd-6750-1gb/

Phenom II olarak anakartın işlemci seçenekleri kısıtlı .http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2758 Bios f11 ve f12b sürümlerin destek verdiği phenom II x4 leri şu anda piyasada bulmak neredeyse imkansız .
    Hem bu sebepten hemde 1 sene sonra htpc olarak devam edecek bir bilgisayar olduğunu düşünürek , Athlon II x3 455 , 6750'ye eşlik edecek işlemci olacak .
    http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html

Son olarak 2gb ddr2 800mhz cl5 ile toplamda 4gb 800 mhz cl5 ram .

Ati hd 6750 grafik kartı
    Athlon II x3 455 işlemci
    Gigabyte gama78gm anakart
    High power 500w. psu
    2gb ocz platinium+2gb gskill value ddr2 800

Ortaya , oyun açısından son derece mütevazi bir sistem çıkıyor . Öte yandan uzun yıllar daha bir şekilde atıl kalmayacak bir bilgisayar oluyor . Keşke pasif soğutuculu bir 6750 görmek nasip olsaydı :) 1 mesaj yukarıda 6950 yazılırken biraz abes kaçıyor ama ... o kadar para verince insan yanına daha verimli bir işlemci ve anakart istiyor . 6xxx'den geçtik , artık kısmet 7xxx serisine .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostCtrl -- 28 Ocak 2012; 3:43:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adocuk

9800 gt alın keyfinize bakın ikinci elde 120 tl 0 fiyat 200 tl civarı... atiden 4870 alabılırsınız psu idare eder :=)

ya arkadaşlar neden böyle kartlar yazıyorsunuz anlamıyorum. 5770 alsın daha iyi dx 11 destekli oyunları da oynasın. bence hd 6850 bile alabilir veya 300 tl ye 5850 satılıyodu sıfır onu alsın(psu yetmeyebilir :) ). eski nesil ekran kartlarını önermeyin artık 9800 gt diye ekran kartı mı kaldı sss.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.