Şimdi Ara

ESKİ BİLGİSAYARI MI TOPLUYORUM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ANAKART: ASUS P4P800-X AGP Versiyon 3.00 (YENİLEYEMEM)
    İŞLEMCİ: INTEL PENTIUM 4 3.00 GHz(YENİLENEBİLİR PERFORMANSA GÖRE)
    EKRAN KARTI: RADEON 9250 128 MB(YENİLEMEK İSTEDİĞİM)
    GÜÇ KAYNAĞI : 450 W (TAM EMİN DEĞİLİM KASAYI AÇTIM BÜYÜK BİR KUTU VAR SWITCHING POWER SUPPLY herhalde budur dedim üstünde yazan bu kesin emin olma yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim)
    BÜTÇE: 300 LİRA

Evet öncelikle derdimi anlatayım... PC le pek aram yok kardeşimin bilgisayarından oynuyordum bazı oyunları (Daha doğrusu sadece LOL) kardeşim bu sene üni kazandı ve şehirdışı bilgisayarı da yanında götürecek ben de emektar bilgisayarı çıkarttım tozlu raflardan ve biraz yeniletmek istiyorum bütçeye uygun olarak (LOL de 30-50 arası fps alsam yeter) Çok fazla oynamam günde 2 saat otururum o yüzden abartmaya gerek yok performans delisi değilim yani.Daha önce kardeşime pc toplarken baya yardım ettim sök çıkar olaylarından anlarım kendim yapmak istiyorum ama buradan yardım alamazsam bir bilgisayarcıya götüreceğim son çare olarak.Unuttuğum ve eklenmesi gereken bir şey varsa yazarsanız sevinirim.

Bir de ek soru olarak tv kartı diye bir şey var ekran kartının altında kullanmayı düşünmüyorum bunu çıkarsam bir zararı olur mu ?

Şimdiden teşekkürler

• Anakart:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-a68hm-e33-a68h-fm2-ddr3-2133oc-mhz-anakart.aspx

Islemci:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/amd-a4-4000-300-ghz-soket-fm2-dual-core-islemci.aspx

Ram:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/zeppelin-4gb-ddr3-1600mhz-sogutuculu-bellek.aspx

Al sana lolu yuksek ayarlarda 70-90fps oynatacak sistem o islemciyle bizzat oynadim :) islemci icinde guzel bir ekran karti mevcut

Harddisk sata degilse forumun ikinci el bolumunde 10liraya 80gb sata diskler var alinabilir 20-25 arasida 160gblar mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 26 Temmuz 2015; 0:21:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ram'i yenilemeyi hiç düşünmüyorum 2gb ram mevcut, performansa olumsuz bir etkisi oluyor mu düşük ram in sizce? Aslında anakart da kalsın istiyorum ekran kartı ve işlemci yenilesem sadece güzel olur 30 - 50 fps e de razıyım zaten baya ölü pc toplucam yani piyasa da kaldıysa tabi :))
  • Dedigimi direk al p4 islemciyle 30-50 zor oluyor denedim cunku :)

Dediklerim 350 lira yapiyor mis gibi sistem aliyorsun 70fps altina dusmez en yuksek grafiklerde yeni sistem almis oluyorsun hem :) sata3 usb3 anakartin mis gibi islemcin 4gb ramin olacak :)

Elindeki anakart ram ve islemciyide bi bilgisayarciya verir sata disk alirsin iste :)

• baris944 B kullanıcısına yanıt
    Anakarti yenilemeden islemci veya ekran karti degistirmen neredeyse imkansiz cunku gecen yuzyilin teknolojisi. Agp anakart 3 senedir gormedim duymadim:)

Arkadas guzel yazmis alinabilir alinmalidir da cinayetin dedigi. Ileride islemciyi degistirip bir de ekran karti takarsin mis gibi. O islemcideki icindeki grafik birimi senin ekran kartini 2 ye katlayabilir

Edit: intel onermistir diye girdim fm2 anakart cikti... O sekilde alirsan ekran karti hic almadan kullanabilirsin ama onu kapali olur sistemin.

Alternatif olarak

G1840 islemci
    H81 p33 anakart
    4Gb ram alinabilir bu da ayni fiyata gelir. Bunda da icinde ekran karti vardir. Bu da lolu oynatir rahatlikla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 26 Temmuz 2015; 0:06:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ikinize de :)
  • Hocam 2 gb ram çok yetersiz oyun günümüz için en az tavsiye edilen ''4'' zaten :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o pc den artık bişey olmaz bütçe yoksa 2.ele yönelin
  • PC den pek bi beklentim yok zaten ben ucuza toplama peşindeyim küçük kardeşimle hallederim aslında da başında çok dert var gidecek ev bakacak falan filan 5.800 liraya topladığı pc yide götürüyor.(250-300 fps)Cinayet13 ün önerdiği parçaların 2. elini buldum baya uygun fiyatları intel bulamadım ama arayıştayım biraz pazarlıkla bu hafta alırım büyük ihtimal.100 lira falan da açıkta kalıyor onla da artık bir 0 4 gb ram alırım.2-3 ay a da idare bi ekran kartı alırım diye düşünüyorum.Bu fiyatlara hiç intel bakma dedi bilgisayar mühendisi bir arkadaşım 1 saatlik sohbette fm2 dizerim büyük ihtimal.Hala önerilere açığım
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    AMD A6 6400K 2. el çok uygun fiyata buldum sanırım ama a4-4000 de var performans anlamında hangisini önerirsiniz bu arada önerdiğiniz anakartı aldım sayılır :)

Edit:İlerisi için ekran kartı önerilerinizi de alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris944 -- 29 Temmuz 2015; 2:18:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris944

AMD A6 6400K 2. el çok uygun fiyata buldum sanırım ama a4-4000 de var performans anlamında hangisini önerirsiniz bu arada önerdiğiniz anakartı aldım sayılır :)

Edit:İlerisi için ekran kartı önerilerinizi de alırım

6400k daha basarili bir islemci :)

Ilerisi icin ekran karti ileride butcene gore dusunuruz onu :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.