Şimdi Ara

Eski bilgisayarımdan adam olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 6 sene önce yine bu forumdaki arkadaşların yardımı ile bir bilgisayar toplamıştım. Genelde DOTA 2 ve WOT oynuyorum. Oyunlarda biraz daha iyi performans almak için için ne gibi değişiklikler yapılabilir? 1500 TL civarında bir bütçe ayırabilirim.

İşlemci AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Önbellek 32nm İşlemci
    SSD : SANDISK120GB Extreme Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 510MB)
    RAM : 2 X CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek (8GB)
    Kasa : THERMALTAKE V3 600W MidT ATX SİYAH KASA
    Ekran kartı : POWERCOLORHD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    Ana kart : GIGABYTE970A-DS3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. ( Eğer bu pc adam olmaz derseniz ortalama 3,500 TL ye kadar sistem önerisi de alabilirim)

• 6 sene hergün oyun oynadı isen biraz ömrünü tamamlıyor demektir.bence uğraşma işlemci anakart ram üçlemeisni yenile.sonra ekran kartını yenilersin.önerim ise kaba taslak

amd r5 2600
    8gb ddr4 2400 yada yükseği bütçen yeterse 16 gb alırsın
    biosu güncel b350 yada b450 bi anakart

intel tarafında ise
    core i5 8500
    h serisi 3.nesil anakart

öncelikle anakartını seç sonra ram uyumluluk listesinden ramini seç.fiyat performans olarak amd önde diyebilirim.şahsen amd r5 2600 kullanıyorum.video işleme vb memnunum.oynadığım tek oyun mortal kombat xl fe fullhd 60 fpsde sorunsuz oynuyorum
  • Sistemi sayıp üstüne para koyup yeni seri ikinci el sıfır karisik parçalardan bi sistem toplayabilirsiniz. Ssd psu kasa hdd hariç parca olarak satabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

6 sene hergün oyun oynadı isen biraz ömrünü tamamlıyor demektir.bence uğraşma işlemci anakart ram üçlemeisni yenile.sonra ekran kartını yenilersin.önerim ise kaba taslak

amd r5 2600
    biosu güncel b350 yada b450 bi anakart

intel tarafında ise
    core i5 8500
    h serisi 3.nesil anakart

öncelikle anakartını seç sonra ram uyumluluk listesinden ramini seç.fiyat performans olarak amd önde diyebilirim.şahsen amd r5 2600 kullanıyorum.video işleme vb memnunum.oynadığım tek oyun mortal kombat xl fe fullhd 60 fpsde sorunsuz oynuyorum
    Vay be 6 sene çalışan sistemler ömür mü tamamlıyormuş?

Hala tertemiz çalışan phenom II ler ve OC manyağı olmuş 2500K-2600K lar var çatır çutur çalışıyor ve bir 5-6 sene daha gider. Donanımlar çalışma ile bozulmaz bunu nereden duyduysanız yanlış biliyorsunuz. Donanımlar malını önemsemeyen, macun yenilemeden yüksek sıcaklıkta tabiri caizse it gibi kullanan insanlar yüzünden bozulur

Ayrıca önerdiğin iki sistem de adama zerre kadar bir fayda sağlamaz. Adamın 5000 lirası yok sadece 1500 lirası var ve kalkıp ryzen 2600, 2400mhz ram (??), i5 8400 falan öneriyorsun gerçekten akıl alır gibi değil bu donanımları alıp HD6850 ile ne yapmasını bekliyorsun?

@HeyLee

Şuan yapacağın en mantıklı şeyi söylüyorum dostum.

- FX8300/8350

- 4GB 1600mhz ram (en az 12GB ram'in olsun bir çok oyun artık 9-10GB tüketiyor)

- 2.elden GTX 1050, GTX 960, GTX780, RX 560, R9 280, R9 380 bunlara bütçe çok kalmıyorsa GTX770, GTX950, RX460, GTX680 gibi kartlara yönel. HD6850 den sonra ilk saydıklarım seni uçurum farkı çok çok fazla hissedersin. İkinci saydıklarım da yine kötü kartlar değil HD6850 den sonra çok çok iyi kartlar

O bütçe ile sakın ola DDR4 sisteme (anakart-ram-işlemci) geçmeye kalkma yazık olur parana. FX serisinin en iyi işlemcisi + 2.elden güzel bir kart senin işini fazla fazla görecek.

• bu cihaz dengeli sen bir yerini tutup yukari tasidiginda diger parça aşagi çeker.

guncelleme birden çok parcaya ayni anda yapilmali .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Eylül 2018; 20:34:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hehe dediginden

• quote:

Hehe dediginden
    İnsanın boş muhabbet yerine verebilecek mantıklı bir cevabı olmayınca böyle oluyor hele ki sadece 1500 liram var diyen adama 1500 liralık 2600, DDR4 ram ve anakart öneriyorsa fazla kaale almamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD KÖLESİ -- 21 Eylül 2018; 21:53:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Artık rahat olabilir miyim?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Seninle ugrasacak vaktim yok beynini de al benden uzak ol

• quote:

Seninle ugrasacak vaktim yok beynini de al benden uzak ol
    En azından alıp uzaklaşacak bir beynim var sana al uzaklaş da diyemiyorum.
  • Aklinca hakaret etmeye çalışma

• quote:

Aklinca hakaret etmeye çalışma
    Ya birader şaka mısın? yoksa insanların sabrını mı ölçüyorsun? konuyu dahi okumadan 1500 liram var diyen adama 1500 liralık ryzen 2600 öneriyorsun azıcık beynini çalıştır ya bu adam 1500 liraya nasıl Ryzen 2600 alacak? üstüne anakart.. 8GB ram in 600 lira olduğundan haberin var mı? hepsini geçtim Ryzen önerip 2400mhz ram önermen bile ayrı saçmalık yani neresinden tutarsan tut fiyasko. İnsanlara yardım ettiğini sanıyorsunuz aklınca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.