Şimdi Ara

Eski boyalı yüzeye saten alçı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
27.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 odaya saten alçı yapmak istiyorum. Duvarlar muhtemelen brüt beton. Daha önce astar üzeri boyama işlemi yapılmış.

Duvarlar üzerindeki ufak tefek çıkıntıları raspa ile kazıdım. Sıva + Saten karışımı yapmadan ve boyayı tamamen kazımadan 2 kat halinde 3mm saten alçı atabilir miyim?
    Alçı öncesi boyalı yüzeye aderans arttırıcı astar uygulaması yapılmalı mı? İşlem adımları konusunda lütfen yardımcı olun.

Kanuf SatenGips:
    Kara sıva veya Alçı sıva ile kaplanmış duvarlar ve brüt beton yüzeylerin yanı sıra kirli, boyanmış yüzeylere uygulanabilen bir yüzey düzeltme sıvasıdır. Yüzeyi cam gibi parlak ve düzgün hale getirerek plastik, yağlı boya ve kağıt için uygun bir zemin oluşturur.

Brüt beton çok emici ben ne kadar nemlendirsem de suya doymuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzoom -- 14 Haziran 2015; 18:34:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski Boyalı Yüzeye Saten Alçı Nasıl Yapılır?

Eski ve boyalı duvarların yenilenmesi için saten alçı uygulaması ideal bir çözümdür. İşte eski boyalı yüzeylere saten alçı uygulama adımları:

Malzemeler:

• Saten alçı
    • Macun bıçağı
    • Zımpara kağıdı
    • Astar
    • Boya

Adımlar:

1. Yüzeyi Hazırlama:

• Eski boyayı zımparalayarak veya kazıyarak çıkarın.
    • Yüzeyi toz ve kirden arındırın.

2. Astar Uygulama:

• Yüzeye bir kat astar uygulayın ve kurumasını bekleyin.
    • Astar, alçının yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar.

3. Alçı Uygulama:

• Saten alçıyı üreticinin talimatlarına göre hazırlayın.
    • Macun bıçağını kullanarak alçıyı yüzeye uygulayın.
    • Alçıyı yaklaşık 2 mm kalınlığında eşit olarak sürün.

4. Sertleştirme:

• Alçı sertleşmeye başlayana kadar yaklaşık 20-30 dakika bekleyin.
    • Sertleştikten sonra, bir macun bıçağı veya zımpara kağıdı kullanarak alçıyı düzleştirin.

5. Boyama:

• Alçı tamamen kuruduktan sonra istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

İpuçları:

• Silikonlu boya üzerine alçı uygulamadan önce, silikon boyanın yüzeyini zımparalamalısınız.
    • Boyalı duvara alçı uygularken, alçının boyayla iyi bir şekilde yapışmasını sağlamak için bir yapıştırıcı astar kullanabilirsiniz.
    • Boya üzerine saten alçı uygulaması yapılabilir, ancak yüzeyi öncelikle zımparalamalı veya kazımalısınız.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer brüt beton diyerek son kat sıvayı kastediyorsanız, üzerine saten alçı atmanıza gerek yoktur. çünkü boyanın kendi kapatıcılığı yüzeyde elinizi sürdüğünüzde hissettiğiniz prüzü ortadan kaldırır.

ama son kat sıva yapılmamışsa, o zaman saten alçı yerine iç cephe son kat sıvası yapmanız gerek.

saten alçının kullanım alanlarının yanlış şekilde genişletildiğini görüyorum.
    saten alçının örnek kullanım yerleri ( çıkarım yapmanız için yazıyorum ), plywood tahta kalıp ile dökülen tavan betonu prüzsüz olduğundan sıva tutmaz, buraya mecburi saten alçı sürülür, zaten yüzey çok düzgündür

bir diğer alan, alçıpan duvar uygulamalarında, yine prüzsüz yüzeydeki vida delikleri ve birleşme yerlerindeki sıva filesini kapatmak için

bir diğer alan, evde lokal duvar delikleri, köşe vurukları . boyanın kabuk olarak düşmesi halinde oradaki girintiyi düzeltmek için birkaç milimetre kalınlığında bir rotuş vs.

dış cephede kesinlikle kullanılmaz, su mukavemeti yoktur, ayrıca iç cephede sıva düşmelerinde kullananlar olmakla birlikte, ben iç cephe son kat sıva öneririm.
    saten alçı, yani perdah alçısı çok prüzsüz olduğu için, boyadan önce 7ye 1 oranında su ile inceltilen binder astar uygulaması yapılmalıdır. yoksa boyalar düşer.

bir diğer husus, yapmayı bilmiyorsanız büyük ölçekli bir işe girişmeyin, gün ışığında mükemmel görünen duvarlar, gece olup ışığı yaktığınızda saç baş yoldurur.

resim atarsanız daha fazla yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.