Şimdi Ara

Eski D sınıfı araçlarda 1.6 2.0 Motor LPG Tüketim Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 98-99 Model Primera ve Vectranın 1.6 ve 2.0 motorlarının lpg tüketim farkı ne kadardır? 2.0 motor 1.6 dan bariz biçimde fazla yakar mı? Kimileri fazla yakar diyor, kimisi de o kasaları 1.6 motor kaldırmakta zorlanacağı için 1.6 lar da 2.0 lar kadar yakar diyor. Evet siz ne diyorsunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski D Sınıfı Araçlarda 1.6 ve 2.0 Motor LPG Tüketim Farkı

Eski D sınıfı araçlarda LPG'li 1.6 ve 2.0 motorların yakıt tüketimleri arasında belirgin bir fark vardır.

1.6 Motor LPG Tüketimi

1.6 motorlu LPG'li araçlar, şehir içi kullanımda genellikle 100 kilometrede 10-12 litre LPG yakarlar. Şehir dışı kullanımda ise bu değer 8-10 litreye düşebilir.

2.0 Motor LPG Tüketimi

2.0 motorlu LPG'li araçlar ise şehir içi kullanımda 100 kilometrede 12-14 litre LPG yakarlar. Şehir dışı kullanımda bu değer 9-11 litreye düşebilir.

Bu değerler araçların modeline, sürüş tarzına ve trafik koşullarına göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, 2.0 motorlu araçlar daha fazla güç ürettikleri için 1.6 motorlu araçlara göre biraz daha fazla yakıt tüketirler.

Ancak, LPG'nin benzine göre önemli ölçüde daha ucuz olması, 2.0 motorlu araçların yakıt maliyetlerini düşürebilir. Bu nedenle, araç seçerken yakıt tüketiminin yanı sıra yakıt maliyetlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Örnek Cümleler:

• Eski D sınıfı araçlarda 2.0 motor LPG'li araçlar, şehir içi kullanımda 100 kilometrede 12-14 litre LPG yakarlar.
    • 1.6 motor LPG'li araçlar, şehir dışı kullanımda genellikle 8-10 litre LPG tüketirler.
    • Aracın modeline ve sürüş tarzına bağlı olarak, 2000 motor LPG'li bir araç 100 kilometrede 9-11 litre LPG yakabilir.
    • 2.0 motorlu bir araba LPG ile 100 kilometrede 12-14 litre yakıt tüketebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şehir içinde binilecekse 100 km'de 1,5-2 lt ye kadar farkeder.
    Şehir dışında benzer performansla pek farklı bir tüketim olmaz.En fazla 100 km'de 0,5 lt oynar.
  • tabi canım 1.6 motor neki o kasayı 5.0 aşağısı kaldırmaz (sanki bana tank hareket ettiriyorlar)

bu kasayı kaldırmaz işinden vazgeçin artık o laf galericilerin araçlardan fiyat kırmak için uydurdukları bir deli saçması

her halukarda 1.6- 2.0dan az yakar kardeşim
  • Galerici saçması falan değil. D sınıfı araçların çoğu 1.6 benzinli motorla çile çekiyorlar. Sakin kullanılacaksa sorun yok ama araçlarını seri kullananlar için en az 1.8 veya 2.0 motor tavsiye ederim. Ayrıca bazı durumlarda 1.6, 2.0'dan bal gibi de çok yakar.
  • vaktı zamanında 94 model opel vectra gt 2.0 ve peugeot 307 1.6 aracımız vardı bız bu araclarla ıstanbula malzeme almaya gıdıyorduk

rotamız sabah 5 de ankaradan yola cıkıs ıstanbulda butun gun aracla halletmemız geren ıslerı halledıyoruz gece ıstanbulda koanklıyoruz ertesı gun aksam uzerı 5 6 gıbıde ankara donus yolculuğuna cıkıyoruz

bu aradada mal aldıkca arabaya yukluyoroz urunler cesıtlı tekstıl malzemelerı oluyor ankaraya donuste bagaj + arka koltuklar hınca hınc dolu olarak donuyoruz

bu sekılde 2.0 motorlu vectra 1.6 307 den daha az benzın harcıyordu 307 ıle 280 290 lıra yakıt tuketırken vectra ıle 210 220 lıra gıbı yakıt tuketıyorduk

motor kasa ılıskısı budur ısde , 1.6 motoruyla anca kendını goturebılen 307 bırazda yükü yıyınce 2.0 arabadan daha cok yakıyor

ayrıca ısın tıcaretı ıcın gıttığımız ıcın basalım edelım yanlayalım dıye bı surus stılımız yok efendı gıbı normal kullanım sartlarında elde edılen değerler

• b2 kasa (2000-2001 model) opel vectranin hem cdx 2.0 16v hemde comfort 1.6 16v olanini kullandim..sehirici kullanimda yaklasik 1litrelik bi fazla yakma durumu var.. ama uzun yolda 2.0 motor 1.6dan daha az yakiyor..tabi kullanima gore cok fazla degiskenlik gosteriyor yakit tuketimi ama benim sahsi tavsiyem asagi yukari ayni paralara satilan arabalar bunlar tutupta 1litre az yakit tuketimi ve odenecek 100-150tl az vergi icin donanim yonunden bos bir arac almak yerine gidip full olani tercih edin rahat rahat binin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

vaktı zamanında 94 model opel vectra gt 2.0 ve peugeot 307 1.6 aracımız vardı bız bu araclarla ıstanbula malzeme almaya gıdıyorduk

rotamız sabah 5 de ankaradan yola cıkıs ıstanbulda butun gun aracla halletmemız geren ıslerı halledıyoruz gece ıstanbulda koanklıyoruz ertesı gun aksam uzerı 5 6 gıbıde ankara donus yolculuğuna cıkıyoruz

bu aradada mal aldıkca arabaya yukluyoroz urunler cesıtlı tekstıl malzemelerı oluyor ankaraya donuste bagaj + arka koltuklar hınca hınc dolu olarak donuyoruz

bu sekılde 2.0 motorlu vectra 1.6 307 den daha az benzın harcıyordu 307 ıle 280 290 lıra yakıt tuketırken vectra ıle 210 220 lıra gıbı yakıt tuketıyorduk

motor kasa ılıskısı budur ısde , 1.6 motoruyla anca kendını goturebılen 307 bırazda yükü yıyınce 2.0 arabadan daha cok yakıyor

ayrıca ısın tıcaretı ıcın gıttığımız ıcın basalım edelım yanlayalım dıye bı surus stılımız yok efendı gıbı normal kullanım sartlarında elde edılen değerler

arkadaşım sen aracı amacı için kullanmamışsın ki eşşek niyetine yüklemişsinde yüklemişsin. Bu mantıkla bakarsan üzerine 2 ton attığın zaman 2.5 transporter da 1.6 dan çok yakar

Ayrıca sözü geçen araçlar birbirinden çok alakasız, karşılaştırma yapılacaksa bir üstteki arkadaşın yaptığı gibi aynı araç farklı motor üzerinden yapmak lazım.

Şehir içi 2.0ın hiç şansı yok şehirler arasıda ikiside limitleri dahilinde kullanılırsa şehir içi kadar fark olmasa da 1.6 daha az yakar. Ama söylediğim gibi iki motoruda limitlerini bilerek kullanmak lazım

Örnekler:
    1.6 TDI passat= şi 5.2; sd:3.8
    2.0 TDI passat=şi 6.3; şd: 4.5

1.6 mondeo ecobost: şi:9.1 ; şd: 5.5
    2.0 mondeo ecobost: şi: 10.9; sd: 6.0

1.6 insignia: 10.6; 6.0
    2.0 insignia: 14.3; 7.0

araçlar arasında şanzıman farkı var ancak otomatikleştirilmiş şanzımanlar olduğu için tüketim çok fark etmeyecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki ozaman bende şöyle bir soru sorayım yani genel görüş şehir içi kullanılacaksa 1.6 nın 2.0 dan daha az yaktığı.madem motor azaldığında tüketim de düşüyor bunun optimumu nedir,mesela şehiriçinde 1.4 lpg li 1.6 lpg liden daha az yakar diye bilirmiyiz.yada 1.2 dahada mı az yakar
  • Acilllllllllllllll SLM arkadaşlar WV Bora 2.0 motor alacağım 2000 model LPG tuketimi ne olur 100 km şehir içi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Galerici saçması falan değil. D sınıfı araçların çoğu 1.6 benzinli motorla çile çekiyorlar. Sakin kullanılacaksa sorun yok ama araçlarını seri kullananlar için en az 1.8 veya 2.0 motor tavsiye ederim. Ayrıca bazı durumlarda 1.6, 2.0'dan bal gibi de çok yakar.

Olay zaten seri kullanmak değil yakıt tasarufu yanlış anlamışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.