Şimdi Ara

Eski Foto kameralarıyla ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.A. Bende eski bir agfa filme kayıt yapan fotoğraf makinesi var. Ben bununla çektiğim fotoğrafları PC'ye en fazla kaça kaçlık bir çözünürlükte aktarırım? Bildiğim kadarıyla 35mm'lik filmler böyle birşey. Yani mesela 4K'lık bir fotoğraf elde edebilir miyim?

• Tarayıcının dpi değerine bakar, ne kadar yüksek tarıyorsa o kadar yüksek çözünürlük alırsınız.
  • (en yüksek dpi, yine fotoğrafcıların baskı aletleri..)
  • Eyv. doğrudur. Bugün fotoğrafçının tekine gittim. Bana en fazla 30x40cm yapabiliriz dediler. Bende bir hesaplama yaptım 1516x1138 gibi birşey oluyor. Bu film 35 mm, yaklaşık olarak 1080p'nin 4 katı bir çözünürlüğe sahip değil mi; 10 megapiksel civarı birşey? Elalem bu çözünürlüğe nasıl ulaşıyor yahu 35 mm filmle? Türkiye'de yok mudur bu kalitede tarayabilecek makinayı kullanan fotoğrafçı?

http://www.wolframalpha.com/input/?i=35mm+image+sensor
  • Çok yanlış hesaplar, çok yanlış karşılaştırmalar
  • Hadi ya :D Olmamış mı?:)) 30x40cm'nin çözünürlüğünde sıkıntı olmuş olabilir. 2880x2160'ta olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _hijack_ -- 27 Mayıs 2012; 0:22:19 >
  • 35mm detaylarında 80 ila 100 mp detay vardı diye hatırlıyorum (okuduğum tam rakam aklımda değil; daha fazla da olabilir)

Negatif taratırken yüksek dpi değerleri optimum çözünürlük verir. Mesela bahsettiğiniz 30x40cm = 300dpi 4700x3500px civarı bir şey yapar sanıyorum
  • Ouv ne yaptım mirim sen ya. Öyle tarayabilecekse bu çok iyi bir haber.:))
  • Detay var, dedim; taranabilir demedim

Makineye bakar yine dediğim gibi
  • 30x40 böyle birşeyse benim için gayet yeterli şimdilik. Teşekkür ederim yardımlarınız için.:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.