Şimdi Ara

eski iphone fiyatları düşecek diyenler cevaplasın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
9.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oGuxXx*

arkadaşım sen şimdi gülerek boşuna polemik yaratıyorsun çünkü 1 ay sonrada sana gülecekler amaç ne anlamıyorum ki ? niye millet birbirini çekemiyor? tmm elinizdeki cihaz gayet güzel harika fakat yenisi çıktı artık ne yapsanız etseniz yine fiyatı düşecektir

elimde telefon keşke olsa günde belki 10 kişi alabilmek için telefon açıyor , bu yüksek fiyatlardan satabilirdim ,

1 ay beklemeye gerek yok benim anlatmaya çalıştıgım şeyi anlayamadığın için ben şimdiden size gülüyorum..
  • burda Hollandada yeni nesil iPhone 3G 1 senelik ve 2 senelik kontratli, 1 senelikin aylik 27 euro ve iPhone icin odenecek para 999 Euro'dir. Ben bu forumda haziran ayinda eski nesil iPhone 750-800 ytlye (pazarlikli fiyati) satmaya kalktim benimle dalga gectiler. Ozaman biliyordum eski nesil iPhonelarin ucuzlamiyacagini. Neymis ABDde iphonelar 199 dolarmis. Burda olsa olsa 500-600 dolar olur diyolardi. Ama bilmiyorlar kontrata bagli olduklarini ve aylik yuksek ucret odeyeceklerini.

Neyseki 1 iPhonemi sattim 2ncisi duruyor ;)

quote:

Orjinalden alıntı: xendaba

iphone 3g tanıtıldıgında eskilerin fiyatları 400-500 ytl ye düşer diyenler nerede acaba ?

bilmem fiyatlardan haberi olanlar 8 gb fiyatı bin ytl yi buldu nerdeyse .

16 gb fiyatı ise 1100 ytl den aşağı bulmak ne kadar kolay bilmem

bazıları yok yarı fiyatına düşer derken olmaz öyle şey diye uzun uzun anlattık inanmadılar

şimdi varsa o fiyatlara getirsinler hepsini ben alacağım o arkadaşlardan ..

o zaman uzun uzun yazanlar ufacık cevap yazarsalar sevinirim..

yeni teknolaji çıkıyor daha ucuza eski pahalanırmıymış gibi söylentilerle atıp tutanlara selam olsun ..

piyasada eski iphone yok

olanlar ateş pahası

yenisi daha satılmıyorki insanlar alabilsin

ayrıca 199 usd değil kontratsız alacakların 599 usd karşılığında 8 gb iphone 3g alabileceği duyumlarıda cabası

yarın olana kadar 1 ay evvelini bir hatırlatayım dedim..

• 999 avro nun kaç ytl olduğunu hesaplayamadıklarındandır :D

yenisi kontratsız abd de 600 usd burada tahminimce sıfır 8 gb piyasası 1200 ytl lerde olur ..

yenisi çıktıgında bile iki seçenek ikiside simkilitsiz satılsa dahi o söylenilen 500-600 ytl ye düşmez sıfır 1 nesil iphone .
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nerwo

daha çıkmamış malın piyasadaki fiyatı hakkında herkese ahkam kesiyorsun

ama göreceksin engin iktisat bilgin elinde patlayacak

tıpkı 1100 ytl ye satılmaya çalışılan cihazlar gibi

vodafone ne kadar satarsa şimdi 1100 ytl ye satanlar vodafone un altında satış yapacak

yaw arkadaşım sen uzaydanmı geldin yeni iphone diyen kim

ben yenisi burada rafları süsleyene kadar eskilerinin fiyatı gün geçtikçe artar diyorum ..

misal 1 ay evvel GG de alabileceğin bir iphone şu an 150-200 ytl daha fazla fiyattan satılıyor çünkü yenisi yok eskiside çok sınırlı sayıda

talep çok ama telefon yok bu nedenle yeni arz olana kadar ( yeni iphone 3g gelip simkilid kırılabilir olana kadar )

esksinini fiyatı devamlı yükselecek ve yükseliyorda ..

hala ileriyi anlatmayın ben 1 aydır olanı anlatıyorum siz geleceği anlatıyorsunuz ..

hocam çok zorlama bu cevap yazan arkadaşları anlasınlar diye.konuyu pek bilmiyolar cevp yazanlarda daha ilk mesajı okumadan küt diye mesaj atmaya
    çalışan adamlar.ben biliyorum konuyu .zamanında cırcır yeni nesil iphone tanıtıldığı gün(çıktığı gün bile değil hee) eskiler ölür 400 ytl ye düşer diyen adamlar bu gün bu foruma daha gelip cevap yazamadılar hemde emiynim başlığı görmelerine rahmen cevap yazamadılar.bence sen buna bak yeter

• quote:

Orjinalden alıntı: _2FAST4U_

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nerwo

daha çıkmamış malın piyasadaki fiyatı hakkında herkese ahkam kesiyorsun

ama göreceksin engin iktisat bilgin elinde patlayacak

tıpkı 1100 ytl ye satılmaya çalışılan cihazlar gibi

vodafone ne kadar satarsa şimdi 1100 ytl ye satanlar vodafone un altında satış yapacak

yaw arkadaşım sen uzaydanmı geldin yeni iphone diyen kim

ben yenisi burada rafları süsleyene kadar eskilerinin fiyatı gün geçtikçe artar diyorum ..

misal 1 ay evvel GG de alabileceğin bir iphone şu an 150-200 ytl daha fazla fiyattan satılıyor çünkü yenisi yok eskiside çok sınırlı sayıda

talep çok ama telefon yok bu nedenle yeni arz olana kadar ( yeni iphone 3g gelip simkilid kırılabilir olana kadar )

esksinini fiyatı devamlı yükselecek ve yükseliyorda ..

hala ileriyi anlatmayın ben 1 aydır olanı anlatıyorum siz geleceği anlatıyorsunuz ..

hocam çok zorlama bu cevap yazan arkadaşları anlasınlar diye.konuyu pek bilmiyolar cevp yazanlarda daha ilk mesajı okumadan küt diye mesaj atmaya
    çalışan adamlar.ben biliyorum konuyu .zamanında cırcır yeni nesil iphone tanıtıldığı gün(çıktığı gün bile değil hee) eskiler ölür 400 ytl ye düşer diyen adamlar bu gün bu foruma daha gelip cevap yazamadılar hemde emiynim başlığı görmelerine rahmen cevap yazamadılar.bence sen buna bak yeter

400 ytl neki

199 dolar fiyatı duyunca oh ben eski nesili şimdi 100 dolara alırım diyenler de oldu

ve 3g'nin hala 199 dolara satılacağına inananlar var

forumda iphone konusunu iyi bilen arkadaşların maliyetin bile bu rakamlardan yukarı olduğunu defalarca yazmalarına rağmen

ve 199 doların yanında 2 senelik sözleşme şartını artık kaç yüz defa yazmak zorunda kaldıklarını kendileri bile saymamıştır artık

bu kadar üşenmeyip bilgi veren arkadaş var sitede hatta canlı yayın bile yaptılar sağolsunlar

ama okumayanlar var maalesef

• Tekrar yineliyorum o fiyat artıranların ahmaklıgıdır.Yeni nesil iphone kırılana kadar 1100 ytl olsa bile alanın aklına sasarımGene satamayacaklar o fiyattan aynı zamanda eskiside 300 400 dolar olmaz.
  • bence burda onemli olan yeni iphone un kirilip kirilmamasindan cok, telefonun anlasmasiz satilmaya baslanmasi...cunku telefon kirilsa bile, anlasmasiz satilana kadar turkiyede fiyatlar hep yuksek kalacaktir, cunku turkiyeden kimse at&t ye taksit oder gibi her ay fatura ode(ye)mez...ne zamanki telefon anlasmasiz satilmaya baslar, ozaman fiyatlar oynar...

ki anlasmasiz fiyatlarinda 520 ve 620 dolar civarinda fiyatlar oldugu kabul edilirse (daha once bunlar hesaplandi cesitli sitelerde), eski iphone larin yine cok ucuzlayacagini sanmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MoqoKo

Tekrar yineliyorum o fiyat artıranların ahmaklıgıdır.Yeni nesil iphone kırılana kadar 1100 ytl olsa bile alanın aklına sasarımGene satamayacaklar o fiyattan aynı zamanda eskiside 300 400 dolar olmaz.

konunun içeriğiyle çok alakasızsın .ilk mesajı oku
  • quote:

quote:

Tekrar yineliyorum o fiyat artıranların ahmaklıgıdır.Yeni nesil iphone kırılana kadar 1100 ytl olsa bile alanın aklına sasarımGene satamayacaklar o fiyattan aynı zamanda eskiside 300 400 dolar olmaz.

İlk mesajı okudum da yazdım bence sen benım mesajımı iyi okuArkadas Yeni nesilin sözleşmesiz satılana kadar eski iphone nun fiyatlarının artacagını soylemıs.Bende diyorumki artsa bile kimse almazEn azından ben almam yani sacmalık
    http://urun.gittigidiyor.com/iPHONE-8-GB-1-1-4-KAYITLI-TURKCE-UNLOCK_W0QQidZZ11361091
    İşte bu da söylediklerimin kanıtı.Adamlar zeki olduklarını sanıyorlar olan biten bu sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoqoKo -- 11 Temmuz 2008; 17:46:28 >

• quote:

quote:

quote:

İlk mesajı okudum da yazdım bence sen benım mesajımı iyi okuArkadas Yeni nesilin sözleşmesiz satılana kadar eski iphone nun fiyatlarının artacagını soylemıs.Bende diyorumki artsa bile kimse almazEn azından ben almam yani sacmalık
    http://urun.gittigidiyor.com/iPHONE-8-GB-1-1-4-KAYITLI-TURKCE-UNLOCK_W0QQidZZ11361091
    İşte bu da söylediklerimin kanıtı.Adamlar zeki olduklarını sanıyorlar olan biten bu sadece
    iyide yine senin söylediğine gelmiyo olay.bak açıklıyim sana .o fiyata kimsenin alıp almaması önemli değil.millet zamanında bu aylarda eski iphonelerin 400 ytl ye düşüceğini falan idda ediyolardı.400 ytl ye bi link varsa elinde gönder linki görelim
    olay tam olarak bu .ilk mesajda arkadaşın söylemek istediğide bu ayrıca 1100 ytl ye kimse almasa bile 900 e falan hala millet alıyo.iyi bi nokia modelinin ortalama 1000 ytl ye satıldığı ülkemizde , iphone gibi müthiş bir alete 900 ytl emin ol hala bedava bi rakam

• konuyu acan arkadas iphonun fiyatının belli bir süre fiyatının artacagını soylemıs.Haklı ona bisey demıyorum benım dedıgım bunlar sadece şark kurnazlıgı.Yeni iphone tr de alamayanlar piyasada iphone olmadıgı ıcın fahiş fiyattan almaya zorlanıyor.Bende 1100 ytl den sırf pıyasada yok dıye almanın sacma oldugunu yenısının gelmesının beklenmesı gerektıgını soyluyorum konuyu acan arkadasta zaten eski iphonenın sureklı bu sevıyede kalacagını soylememıs.Ayrıca nokia ile iphone durumuda gene tartısılır emın ol nokıa nın da muthıs modellerı var sadece iphone kadar balonlu deiller
  • ben 2. el çok temiz bir iphone u 675 e aldım. Rahatım
  • Valla artık bir yere kadar dayanabiliyor insan....

iPhone 1.Jenerasyona 700YTL'den fazla veren insan (herkesten özür diliyorum) "enayidir"...Hele ki bu saatten sonra veren "enayinin önde gidenidir"...

Yenisi çıkmış...Zamanında inanılmaz eleştirilen hoparlör geliştirilmiş,GPS eklenmiş (bazı arkadaşlar Pizzacı değilsen işe yaramaz diyor ),sistemi kırılmış bu yeni iPhone'u Amerikadan 780 ile 910 ytl'e alabilirsin...

Zaten fiyatların yükselmesinin tek nedeni benim milletimi aptal yerine koyan satıcıların kurnazlığından başka bir şey değil...O satıcılar zamanında "Mp3 çalarmı bakın bu MP4 player bu daha teknolojik" diyerek amaçlarının sadece ellerindeki ürünleri insanları kandırarak satmak olduğunu zaten göstermişlerdi...

Tekrardan söylüyorum bu saatten sonra 1.Nesil iPhone'a 700den fazla bir para bayılmayın satıcılara kanmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 11 Temmuz 2008; 18:34:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Valla artık bir yere kadar dayanabiliyor insan....

iPhone 1.Jenerasyona 700YTL'den fazla veren insan (herkesten özür diliyorum) "enayidir"...Hele ki bu saatten sonra veren "enayinin önde gidenidir"...

Yenisi çıkmış...Zamanında inanılmaz eleştirilen hoparlör geliştirilmiş,GPS eklenmiş (bazı arkadaşlar Pizzacı değilsen işe yaramaz diyor ),sistemi kırılmış bu yeni iPhone'u Amerikadan 780 ile 910 ytl'e alabilirsin...

Zaten fiyatların yükselmesinin tek nedeni benim milletimi aptal yerine koyan satıcıların kurnazlığından başka bir şey değil...O satıcılar zamanında "Mp3 çalarmı bakın bu MP4 player bu daha teknolojik" diyerek amaçlarının sadece ellerindeki ürünleri insanları kandırarak satmak olduğunu zaten göstermişlerdi...

Tekrardan söylüyorum bu saatten sonra 1.Nesil iPhone'a 700den fazla bir para bayılmayın satıcılara kanmayın...

Hah abi hay agızını öpeyim (yanlıs anlama) sonunda beni anlayan biri cıktı

• sonuna kadar katılıyorum bnde bunu anlatmaya çalıştım
    quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Valla artık bir yere kadar dayanabiliyor insan....

• 699$lik telefon Türkiyede nasıl 910YTL lik bir piyasa oluşturacak merak etmedim değil?
    Eski nesil iphone 16GB 499$ken Türkiye piyasası 1000-1200 YTL civarında değilmiydi?

699$ lik yeni iphone 3G nin Türkiye piyasasının 1250 YTL den aşşağı olacağını düşünmek polyannacılıktan başka bir şey değil.
    TAbii kendi imkanlarınızla Amerikadan getirtebilir, para vermeden kırabilir ve türkçeleştirebilirseniz o zaman belki 1000 YTL ye mal edebilirsiniz.

(699+25)*1,20 = 850-900 YTL civarına getirtmek mümkün. Ama bunu ticaretini yapacak olan kaça satıcak sizce bu telefonu?

900+150(kırma-türkçeleştirme)+200(kâr) = 1250-1350 civarında bir fiyatın altında mümkün değil satılmaz.

Dolayısıyla 1. Nesil Iphone 16GB lerde hiç sanmıyorumki 800-850 nin altına insin.

• hocam yanlış anlamışsın abd den getirtmek istese taş çatlasa o kadar fiyata patlar demek istemiş arkadaş
    quote:

Orjinalden alıntı: Yankee_

699$lik telefon Türkiyede nasıl 910YTL lik bir piyasa oluşturacak merak etmedim değil?
    Eski nesil iphone 16GB 499$ken Türkiye piyasası 1000-1200 YTL civarında değilmiydi?

699$ lik yeni iphone 3G nin Türkiye piyasasının 1250 YTL den aşşağı olacağını düşünmek polyannacılıktan başka bir şey değil.
    TAbii kendi imkanlarınızla Amerikadan getirtebilir, para vermeden kırabilir ve türkçeleştirebilirseniz o zaman belki 1000 YTL ye mal edebilirsiniz.

(699+25)*1,20 = 850-900 YTL civarına getirtmek mümkün. Ama bunu ticaretini yapacak olan kaça satıcak sizce bu telefonu?

900+150(kırma-türkçeleştirme)+200(kâr) = 1250-1350 civarında bir fiyatın altında mümkün değil satılmaz.

Dolayısıyla 1. Nesil Iphone 16GB lerde hiç sanmıyorumki 800-850 nin altına insin.

• Arkadaşım öyle bir topic açıyosun ki tartışma çıkma potansiyeli oldukça yüksek..Herkese kendi bildiğinin doğru olduğunu kanıtlamak gibi bir hevesin var, tamam bu işin içinde olduğun belli, fakat burdaki insanların kendi şahsi fikirlerini "sizlere gülüyorum" "okumaktan acizsiniz" gibi kelimelerle hiçe sayma gibi tasvip edilmeyen tavrınız da var..Kendine göre doğrularının olduğunun farkındayım saygı da duyuyorum ama 10 dediğinden 9'una katılmıyorum.
    Shady'nin dediği gibi şu saatten sonra çıkıp 1. nesil iphone'u fahiş fiyattan alacak adam varsa (satıcıların ne yaptığı umurumda değil 5000 ytl'de diyebilirler) kerizdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Syn7ax

Arkadaşım öyle bir topic açıyosun ki tartışma çıkma potansiyeli oldukça yüksek..Herkese kendi bildiğinin doğru olduğunu kanıtlamak gibi bir hevesin var, tamam bu işin içinde olduğun belli, fakat burdaki insanların kendi şahsi fikirlerini "sizlere gülüyorum" "okumaktan acizsiniz" gibi kelimelerle hiçe sayma gibi tasvip edilmeyen tavrınız da var..Kendine göre doğrularının olduğunun farkındayım saygı da duyuyorum ama 10 dediğinden 9'una katılmıyorum.
    Shady'nin dediği gibi şu saatten sonra çıkıp 1. nesil iphone'u fahiş fiyattan alacak adam varsa (satıcıların ne yaptığı umurumda değil 5000 ytl'de diyebilirler) kerizdir.

Hem adamı eleştiriyorsunuz hemde eleştirdiğiniz işi yapıyorsunuz.
    Piyasayı Amerika fiyatları belirlemez.
    İmkanı olan elbetteki amerikadan getirtir ve 850-900YTL ye mal eder.
    İmkanı olmayan ? Bu işlerden anlamayan ama Iphone sahibi olmak isteyen?
    Piyasayı bunlar belirler işte.
    Bir malin maaliyeti 850-900 YTL ise kırması+türkçeleştirmesi+kârı ile birlikte 1250-1300 YTL civarında piyasa yapması son derece normaldir.
    Yeni nesil Iphone 3G si ve GPS i var diye 1250 YTL vermektense 800-900 YTL verip 1 nesil Iphone alanlar neden enayi ya da keriz oluyor anlamış değilim. Iphone sattıran o inanılmaz ekranı. Şu su bu su eksik diye millet almayacak olsa idi zaten Iphone3G çıkmadan Apple Iphone macerasına son verirdi. 3G ye ve GPS e Iphone aldırmakta ne kadar etkili ise en az 5 misli kadar da multitouch ekranı etkilidir ve bu ekran eski nesilde de var.

Anladık sizin amerikadan getirtme şansınız var, kırmayı ve türkçeleştirmeyi biliyorsunuz diye bilmeyenler imkanı olmayanlar keriz mi oluyor?

Bu nasıl bi mantık?

• quote:

Orjinalden alıntı: Yankee_

Hesaba kitaba bak Sizin bu müthiş ticari zekanız beni şokta bıraktı...

Mesela ÜRETİMİ durmuş İPHONE 850 liranın altına inmiyosa 1250 LİRA OLAN SIFIR YENİ NESİL İPHONE'UN İKİNCİ ELİ KAÇ PARA OLUR ?

Ek olarak mükemmel hesap kitap sahibi donanimhaber üyesi arkadaşım esnaf tarafından 1350 liraya satılacağını söylüyosun...

vodafone bu cihazı 1350 liraya satarsa o zaman fiyatlar ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meyan -- 11 Temmuz 2008; 20:15:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.