ARKADAŞLAR MERHABA.2005 MODEL 1.0 YARİSİM VAR.KULLANIM KLAVUZUNU BİR TÜRLÜ BULAMADIĞIM İÇİN BU SORUYU SORUYORUM.DEFALARCA DENEDİM.EN SON BİR DEPO FULLETTİM.450 KM ŞEHİRDIŞI+300 KM ŞEHİRİÇİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 750 KM YOL YAPTIM.YOL BİLGİSAYARINDA KALAN YAKITLA GİDECEĞİ MESAFE 0(SIFIR) GÖSTERİYORDU.TEKRAR FULLETTİM.POMPA ATTIĞINDA 36 LT BENZİN ALDI.ÜZERİNE DEVAM ETTİRDİM TA Kİ DEPO TAMAMEN DOLANA KADAR.38,85 LT BENZİN ALDI.İNTERNETTEN ALDIĞIM VERİLERE GÖRE DEPOSU 45 LT İMİŞ.DOLAYISIYLA 45-38,85=6,15 LT İÇİNDE VARMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR.AMA BU DURUMDA DA YOL BİLGİSAYARI NEDEN SIFIR GÖSTERİYOR? BÖYLE DENEYİM YAŞAYAN ARKADAŞLAR FİKİRLERİNİ PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİM.
45 lt
eski yarisin yol bilgisayarı gidilebilecek mesafe hesabında rezerv (yedek diye adlandırılan) kısmı hesaba katmaz, zaten eğer dikkat ettiyseniz son çubuğun yanıp sönmeye başlaması ile birlikte 0 rakamını görürsünüz oysaki arabada daha yaklaşık depo kapasitesinin %10-15 i gibi bir yakıt vardır, yakıt deposuda özgür1618 in yazdığı gibi 45 litredir