Şimdi Ara

Eski müzik setini Led tv'ye baglamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
7.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki televizyon hoparlör kablolarını kesip uçlarını birleştirip aux jaka lehimleyip soundbar 3.5 mm girişine bağlarsam ses alır mıyım? 🙃
  • mhmtygt2012 M kullanıcısına yanıt

TV hoparlörleri veya yeni anfi sistemleri hoparlör eksisinede ses veriyor. Bu duruma dikkat ediniz. Yani RCA eksi veya TV besleme gnd si , aux eksi ucudur. Hoparlör eksileri canlı ses ucu olacağından, ses anfisi eksisine bağlamayın.

RCA kablo ortak eksileri, TV gnd uçlari veya RCA eksilere bağlayın, RCA ses sağ sol + larini ayrı ayrı hoparlör + uçlarına seri 4.7 kohm drenc ile bağlayın. Sessistemi anfisi giriş gücü 1w bile değildir, 300-400mW olduğundan TV çıkışı 5 veya 10w güçlü gelecektir, onun için 4.7kohm ile bağlanması uygun olur. Elinizde yok ise denerken TV sesi 3-5 volume de olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hoparlör eksileri boşta kalacak

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Biraz zor bir işlem galiba. Olmasa fotoğraf atsam yardımcı olursanız sevinirim. Bugün açtım televizyonu. Hoparlör kablolarını kestim. İkili rca kablosunu da kesip hoparlör kablolarına bağladım ama ses kapalı olduğunda cızırtı sesi beni rahatsız etti. Onun için tekrar eski haline getirip tekrar kapattım. Hoparlör kaplolarının anakartta bağlı olduğu yerde 4 tane bacak var. R- R+ L-L+ yazıyor. Rca kablosunda da toplam dört kablo var. İlk yaptığımda rca kablosunu yanlış kesti. bir kabloda iki kablo varken diğerinde yanlışlıkla tek kablo gibi gördüm. Sanırım bunlar temas ettiği için cızırtı yaptı. Yarın fotoğraflarını atarım İnşallah

Evet, RCA kabloda her birinde 2 kablo olur, dış kablo eksi, iç kablo ise +.

Kabloyu dikkatlice soyun, iç kablonun birisi L+ ya, diğeri ise R+ ya.

Dış kablo eksi ise karttaki kırmızı beyaz RCA nın dışına temas ettirin, eksi temas etmez ise cavvzzzcuvvzzz ses ler oluşur, haberleselim.

Hoparlör eksileri hoparlör üzerinden çıkartın, devre tamamladığı için RCA ya gidecek sesi kesebilir, deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 28 Mart 2021; 10:1:42 >
    Boşuna tv’nin kablolarını vs kesmişsiniz.

Sizin yapmanız gereken tv’de optik çıkış olmadığı için tv’nin koaksiyel ses çıkışını soundbardaki optik girişe dönüştürmekti. Bunun için de alttaki aparatı almanız lazım

Platoon Coaxial To Optik Ses Çevirici Converterhttps://www.hepsiburada.com/platoon-coaxial-to-optik-ses-cevirici-converter-p-HBV00000IPE4N?magaza=rihenteknoloji

Bunun yanı sıra bir tane her iki ucu rca soket olan bir koaksiyel kablo ve bir de optik kablo almanız gerekiyordu

Koaksiyel kablo

urun.n11.com
    Dijital Coax Ses Kablosu 2 metre Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/kablolar/dijital-coax-ses-kablosu-2-metre-P338281129

Bu da optik kablo örneği

urun.n11.com
    S-Tech FİBER OPTİK KABLO 1.5 METRE ST-4162 Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/kablolar/s-tech-fiber-optik-kablo-15-metre-st-4162-P455869297

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sağolun. Biraz maliyetliymiş 😊

Üstad daha önce paylaşılan rca to audio converter cihazı var bende. Ben hala hoparlörleri tv ye bağlayamadım. Televizyon SAMSUNG 55MU7400 sadece optik ses girişi var bu televizyonda. eski müzik setinde de sadece kırmızı beyaz rca ses kablosu var. Bana en mantıklı önerin ne olabilir;?

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Bende audio to rca converter cihazı işe yaramadı.Aşırı cızırtı var tv sesi çok çok arkadan geliyor. tv de optik giriş, müzik setinde sadece rca kırmızı beyaz ses kablosu var. 2 Hafta geçti hala bakır bağlantılı hoparlörleri bağlayamadım tv ye

• nesimi1991 kullanıcısına yanıt

En uygun çözüm budur, ben 5-6 sene önce kullandım, TV açılınca ses normal alıyorum, sorunsuz. TV kapanınca cihaz boşa düştüğü için vızıltı yapıyor, cihazları kapatınca buda sorun olmuyor.

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/optik-to-rca-ses-cevirici-dijital-analog-tos-donusturucu-rca-cevirici-optic-digital-coaxial-adapto_pdp_566168108

Ben bunu aldım yeni tip tvlerde, sadece optik giriş olan tv lerde bu çöp bir uygulama. Denemediğim yol kalmadı fakat parazit ses geliyor. Ses var çok dipten geliyor. Bugün resimdeki ürünü satın aldım.

Eski müzik setini Led tv'ye baglamak

Bluetooth ne alaka, galiba yanlış ürün bu

Hayır değil senin kabloyla yaptığın işi bu ürün Bluetooth ile yapıyor. Araştırırsan görürsün.

TV Bluetooth gönderiyormu, RCA lar out olması gerekli

Tv de Bluetooth var aynen. Rca eski müzik setine bağlanacak. Bende tv ile bu aracı cihaza
  • butun mesajlari, onerileri okudum ama konuya fransiz olunca yok donusturucu yok rca falan bisey anlamadim.

muzik setinin kolonlarini tv ye baglamak istiyorum. tv ve kolonun resimlerine gore, ne yapmam lazim? sadece kolonlari baglamak istiyorum, bunun icin amfi gerekiyor anladigim kadariyla.eger oyleyse nasil bir amfi lazim? ohm degerine gore mi secmek lazim, ayrinti verirseniz sevinirim.

bu tv

bu da kolon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antisocial77 -- 27 Haziran 2021; 16:9:14 >

• müzik setinde mikrofon girişi var 6,5 mm

direkt aux kablosu alıp,bir ucunu müzik setinin mikrofon girişine,diğer ucunu tv deki aux'a bağlasak

müzik setinden ses alamazmıyız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.