Şimdi Ara

Eski müzik setini Led tv'ye baglamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
7.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Goldstarin eski bir muzik seti var ve gayet iyi çalışıyor.
    Bunu LG 42lm615s tv'ye bağlamak istiyorum.
    Yapılabilir mi? Ne gerekli?

Goldstar suna benzer bişey. Yaninda 2 adet kabin hooarloru de var.
    http://img190.imageshack.us/img190/5074/p1010273h.jpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fifa_05 kullanıcısına yanıt
    aynı tv nin 47si bendede var hdmi kablosuyla ya da başka bağlantıyla olabilir bunun için dönüştürücüler vardı eskiden hdmi veya diğer girişlere uyumlu varsa dönüştürücü onunla olur ama değermi bence değmez çünkü pahallıdır. müzik setindeki girişlere bakmak gerek
  • Kabloların Resmini Atarsan Yardımcı Olabiliriz
  • Aux girisi fotograftaki gibi.
    Telefona baglamak icin de alttaki kabloyu kullaniyorum
     Eski müzik setini Led tv'ye baglamak Eski müzik setini Led tv'ye baglamak

• o kabloyla telefona bagladiginiz gibi baglayinca calismiyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanG55

o kabloyla telefona bagladiginiz gibi baglayinca calismiyormu

Tv'de bu cikistan yok maalesef

• Yukari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DIGITURK'e Ses Sistemi Bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyu canlandırsam bir çözümü bulunmuş mudur acep. aynı sorunu yaşıyorum. müzik setinin aux girişinden aynı kabloyla bilgisayara bağlayabiliyorum. ama tv nin arkasındaki audi çıkışına bağladığımda ses çıkmıyor. tv nin arkasında 4 tane jak girişi gibi giriş var hiç birinden ses gelmiyor. yardımcı olacak varsa memnun olurum.
  • kasimpasa78 K kullanıcısına yanıt
    Eğer bağladığınız yada bağlamaya çalıştığınız yuvalar, kırmzı beyaz veya sarı ise yalnış.. tv deki kulaklık çıkışını kullanmalısınız. yada tv ye bağladığınız cihazın audio out çıkışından uygun kablo ile bağlantı yapabilirsiniz. bağlamanız gereken yerde mutlaka OUT (çıkış) yazması gerekir.. tv arka bağlantılarının resmini paylaşırsanız daha net olur
  • Uydu alıcı, Teledünya digiturk vs kullanıyorsanız sesi direkt bu cihazdan alın. Sadece tv varsa scart a takılan rca aparat var. Üzerindeki anahtarda in -out yazar out a getirip line seviyesinde ses alabirsiniz

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam. başaramazsam bağlantıların resmini çekip paylaşırım.
  • hocam çok sağol. scart hiç aklıma gelmemişti, deneyeceğim.
  •  Eski müzik setini Led tv'ye baglamak

dönüştürücü ile baglama yaptim ama çalışmadi. Sebep nedir acaba

•  Eski müzik setini Led tv'ye baglamak

• Clio4kypsala C kullanıcısına yanıt
    Dönüştürücü deki , kırmızı beyaz RCA out çıkışlar, teybin arkasındaki line in girişine bağlanacak,, teypte radio cd tape aux bölümünden aux a alınıp, sesi %60 açın, aux rca kablo uçlarına elinizle dokunun, apararta takmadan, civzcuvz ses gelir, birinde bi hoparlörden, diğerinde diger hoparlörden cızırtı veriyorsa, dönüştürücüye kadar, herşey normal dir,

Tv ye optik giriş bağlı gibi gördüm.

Tv deki ses menüsünden , dijital optik çıkış aktif edilme olayı olabilir,,

Dönüştürücüde rca nin olduğu yerde, out yazacak, tv optik girişte İn yazacak, tv de out yazacak, teypte İn yazacak, gerisi ayar ve desteğe bağlı,,

• Clio4kypsala C kullanıcısına yanıt
    Bende aynısını yaptım ama sorun ne bulamıyorum ses çok cızırtılı geliyor. Müzik setinin arkadında phono - cd- tape- tape2 -cd dvd girişleri bar kırmızı beyaz. 2 gündür uğraşıyorum tv ayarlarıda yapılı optik olarak. Aşağıdada konum var

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=148454313
  • nesimi1991 kullanıcısına yanıt

Phono ya takmayın, 1 ise 10 yapar, diğer girişlere takınız, optik aparat boşta ses yapıyor, TV yi açınca kesiyor.

RCA kablo iyi değilse yapar

Valla converter aparatı youtube de gördüğüm kadarıyla herkes kullanıyor bangır bangır sesle.
    Tüm girişlerde denedim ama nafile. Şuan doğubanktan dönüyorum oradada çözemediler nesenini. Şöyle birşet önerdiler ama pahalı işte...

• nesimi1991 kullanıcısına yanıt

Bazı (hatta belki çoğu) TV'lerde optik çıkışını menü üzerinden aktifleştirmek gerekiyor. Örneğin Samsung'un çoğu modelinde böyle. Bazı Tv'lerde de dijital ses çıkışı seçimliktir, dolby digital veya PCM olarak. Dolby digital seçiliyse bunu PCM yapın.

Bunu yaptınız mı?

İkinci olarak asla phono girişini kullanmayın. O giriş sadece çok zayıf akım üreten pikap iğneleri içindir. Ayrıca "tape Out" da kullanılamaz çünkü giriş değil çıkıştır. Varsa Aux, yoksa Tape IN veya CD In, Tuner In vb. girişleri kullanılabilir. Hangi girişe bağladıysanız selektörden o girişi seçmeyi de unutmayın.

Buna rağmen çalışmıyorsa adım adım giderek problemin nerede olduğunu tespit edebilirsiniz.

1. Önce optik çıkış aktif mi (ve PCM/LPCM mi) TV menüsünden bakın.
    2. Optik çıkış aktifse çıkışı çalışan bir optik girişe bağlayıp kablo düzgün çalışıyor mu kontrol edin.
    3. Optik çalışıyorsa, dönüştürücüye bakın, belki sorun ondadır. Ya kabloları yanlış bağlıyorsunuzdur ya da dönüştürücü arızalıdır. Dönüştürücü başka bir cihaza bağlayarak deneyin.
    4. Dönüştürü çalışıyorsa sete bağladığınız RCA kablo da arızalı olabilir.
    5. Setteki portların hepsi birden arızalı olamaz, illa ki biri çalışır. Hepsi birden arızalıysa sorun portlarda değil, portların bağlı olduğu preamp devre kartındadır. Bunu anlamak için girişleri başka bir cihaza bağlayın, mesela 3,5-rca kablo ile cep telefonuna.

Not: Belki de dönüştürücüyü (ya da seti) TAPE OUT portuna bağlayarak arızalanmasına neden olmuş olabilirsiniz. Bu da bir ihtimal. Ancak ben elektronikçi değilim, ne kadar büyük bir ihtimal bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 25 Mart 2021; 20:13:36 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.