Şimdi Ara

eski pc deki hdd i yeni pc ye takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
35.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski bilgisayarimdaki harddiskimi yeni almis oldugum (hdd i olmayan ) daha iyi özelliklere sahip pc de kullanmak istiyorum icersinde exe yedegi elimde bulunmayan cok onemli programlar mevcut buyuzden harddiske e format atmadan & bicimlendirmeden kullanabilmem gerekiyor.bilgisi olan arkadaslar yol gösterip yardimci olursa sevinirim.

2.olarakta yeni bir hdd alirsam eski hdd imdeki bilgileri birebir kopyalayip sorunsuz kullanabilmem icin hangi yolu izlemeliyim..benzeri durumda kullandigim yöntem image almakti fakat simdi farkli anakart ve ekran kartina sahip bi pc de sanirim skinti yasarim..

• Elindeki HDD'yi farklı anakarta takıp çalıştırırsan bir sıkıntı çıkarmaz. Ama taktıkdan sonra tüm Driver'ları yüklemen gerekir. Veya Windows 7 kullanıyorsan tüm driverların otomatik kurulmasını beklemen gerekir.
  • Arkadaş sistemin de çalışmasını istiyor chipsetler farklıdır büyük ihtimalle. Bu durumda sistem açılmayacaktır, kullandığınız programlar nedir? Harddisk'i kullanabilirsiniz fakat sistemin açılacağını sanmıyorum. Bu durumda tekrar sistem kurmanız gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinAltunoglu -- 25 Mayıs 2011; 19:31:05 >
  • öncelikle cevabin icin tsk.ler arkadasim.

win. xp kullaniyorum driverlerida yuklerim sorun olmaz peki daha oncesinde biostan yada msdostan yapmam gereken herhangi bi islem varmi asil bilmek istedigim konu bu vede arastirdigim kadariyla kimisi pc acildiktan sonra hdd e tam olarak erisemediginden ve windowsun bicimlendirmeye yönlendirdiginden falan bahsediyordu böyle bir sorun yasarmiyim?..
  • Selam
    Hard Diskinizi yeni sistemde kullanabilirsiniz. Sürücüler dışında burada bir sorun olmaz..

Yeni alacağınız HDD, mevcut olanla aynı boyutlara sahip olursa, Acronis programı ile Clone yaparak bire bir kopyalama yapabilirsiniz.
    Şayet boyutu fazla olacaksa, Clone işleminden sonra HDD Tool programlarından birini kullanarak, Disk bölümlerini kendi isteğiniz doğrultusunda düzenleyebilir, hâttâ yeni bölümler oluşturabilirsiniz..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasinAltunoglu

Arkadaş sistemin de çalışmasını istiyor chipsetler farklıdır büyük ihtimalle. Bu durumda sistem açılmayacaktır, kullandığınız programlar nedir? Harddisk'i kullanabilirsiniz ama sistemin açılacağını sanmıyorum. Bu durumda tekrar sistem kurmanız gerekecektir.

Windows 7'de herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor Chipset'lerin farklı olması. Birkaç ay önce başka bir bilgisayardan söktüğüm HDD'yi kendi bilgisayarıma takıp formatlamadan sorunsuz bir şekilde çalıştırmıştım.
  • evet sisteminde sorunsuz calismasi gerekiyor amacim veri kurtarmak degil chipsetlerde farkli kullandigim programlar standart internetten bulunabilecek programlar degil malesef özel hazirlanmis 1-2 program yoksa zaten hic ugrasmazdim.
    peki bu durumda verilerimi kaybetmeden ne yapmami tavsiye edersiniz gerekirse yeni hdd de alablirim

quote:

Arkadaş sistemin de çalışmasını istiyor chipsetler farklıdır büyük ihtimalle. Bu durumda sistem açılmayacaktır, kullandığınız programlar nedir? Harddisk'i kullanabilirsiniz ama sistemin açılacağını sanmıyorum. Bu durumda tekrar sistem kurmanız gerekecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: josepph

öncelikle cevabin icin tsk.ler arkadasim.

win. xp kullaniyorum driverlerida yuklerim sorun olmaz peki daha oncesinde biostan yada msdostan yapmam gereken herhangi bi islem varmi asil bilmek istedigim konu bu vede arastirdigim kadariyla kimisi pc acildiktan sonra hdd e tam olarak erisemediginden ve windowsun bicimlendirmeye yönlendirdiginden falan bahsediyordu böyle bir sorun yasarmiyim?..

Bios 'dan yapmanız gereken tekşey Başlangıcı cd-rom ve/veya dvd-rw ye almanızdır. MSDOS'da yapılacak bir işlem yok.
    Harddisk'e erişememesinin sebep i chipsetlerin farklı olmasıdır. Anakartların chipsetleri nedir bilgi verebilirmisiniz? Hiç birşey yapamazsanız yeni pc'ye disk'i takın. Zaten aynıysa sistem açılacaktır. O zaman da size driverlari tanitmak kalıcak. Şayet açılmazsa tekrar sistem kurucaksınız. Yedeklerinizi almayı unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

Windows 7'de herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor Chipset'lerin farklı olması. Birkaç ay önce başka bir bilgisayardan söktüğüm HDD'yi kendi bilgisayarıma takıp formatlamadan sorunsuz bir şekilde çalıştırmıştım.

Windows 7 de bir sıkıntı olmuyor mu? Gerçekten ilk defa sizden duyuyorum. Ben sadece XP olsun Vista/7 olsun. Sadece ATI ve NVIDIA chipsetlerde sıkıntı oluşmadığını biliyorum. Lakin diğerlerinde sistemin çalıştığını görmedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Hard Diskinizi yeni sistemde kullanabilirsiniz. Sürücüler dışında burada bir sorun olmaz..

Yeni alacağınız HDD, mevcut olanla aynı boyutlara sahip olursa, Acronis programı ile Clone yaparak bire bir kopyalama yapabilirsiniz.
    Şayet boyutu fazla olacaksa, Clone işleminden sonra HDD Tool programlarından birini kullanarak, Disk bölümlerini kendi isteğiniz doğrultusunda düzenleyebilir, hâttâ yeni bölümler oluşturabilirsiniz..
    Kolay gelsin..

Ne alaka şimdi ? Sen sorunu bile anlamamışsın kusura bakma...
  • quote:

quote:

quote:

Windows 7 de bir sıkıntı olmuyor mu? Gerçekten ilk defa sizden duyuyorum. Ben sadece XP olsun Vista/7 olsun. Sadece ATI ve NVIDIA chipsetlerde sıkıntı oluşmadığını biliyorum. Lakin diğerlerinde sistemin çalıştığını görmedim..

Valla ben kendi tecrübem doğrultusunda yorum yapıyorum. Böyle birşeyi birkez denedim ve ondada sorunsuz bir biçimde çalıştı.

• chipsetler farkli biri ati digeri nvidia zaten ayni olsaydi skinti olmazdi bildigim kadariyla.
    eger sistem acilmazsa ve formatlamadan yeni sistem kurmam gerekirse daha once hddte kurulu olan programlari sorunsuz kullanabilirmiyim?

quote:

quote:

öncelikle cevabin icin tsk.ler arkadasim.

Bios 'dan yapmanız gereken tekşey Başlangıcı cd-rom ve/veya dvd-rw ye almanızdır. MSDOS'da yapılacak bir işlem yok.
    Harddisk'e erişememesinin sebep i chipsetlerin farklı olmasıdır. Anakartların chipsetleri nedir bilgi verebilirmisiniz? Hiç birşey yapamazsanız yeni pc'ye disk'i takın. Zaten aynıysa sistem açılacaktır. O zaman da size driverlari tanitmak kalıcak. Şayet açılmazsa tekrar sistem kurucaksınız. Yedeklerinizi almayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josepph -- 25 Mayıs 2011; 19:46:04 >

• XP CD'si ile boot ettirin ve gelen ilk mavi ekranda ENTER tuşuna basın daha sonra F8 tuşuna basarak ekranı geçin. Değişen ekranda R tuşuna basın ve mevcut Windows'un üzerine SETUP yaparak tüm bilgilerinize bu şekilde kavuşabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız sistemde herhangi kurulmuş bir program veya bilgileriniz kaybolmaz..

Burada dikkat edilmesi gereken tek şey. Windows XP CD'si katlımsız olmamasıdır!!! Şayet katılımsız olursa bunu yapmanız mümkün olmayacaktır. Sonrasında
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Valla ben kendi tecrübem doğrultusunda yorum yapıyorum. Böyle birşeyi birkez denedim ve ondada sorunsuz bir biçimde çalıştı.

allahalla enterasanmış, şans diyelim o zaman :Pp :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

allahalla enterasanmış, şans diyelim o zaman :Pp :)

• quote:

XP CD'si ile boot ettirin ve gelen ilk mavi ekranda ENTER tuşuna basın daha sonra F8 tuşuna basarak ekranı geçin. Değişen ekranda R tuşuna basın ve mevcut Windows'un üzerine SETUP yaparak tüm bilgilerinize bu şekilde kavuşabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız sistemde herhangi kurulmuş bir program veya bilgileriniz kaybolmaz..

Burada dikkat edilmesi gereken tek şey. Windows XP CD'si katlımsız olmamasıdır!!! Şayet katılımsız olursa bunu yapmanız mümkün olmayacaktır. Sonrasında

windowsun katilimsiz cd olmasinin sorun teskil edebilecegini bilmiyordum ozellikle bunu belirttigin iyi oldu cunku katilimsiz kullaniuyordum :)

• quote:

eski bilgisayarimdaki harddiskimi yeni almis oldugum (hdd i olmayan ) daha iyi özelliklere sahip pc de kullanmak istiyorum icersinde exe yedegi elimde bulunmayan cok onemli programlar mevcut buyuzden harddiske e format atmadan & bicimlendirmeden kullanabilmem gerekiyor.bilgisi olan arkadaslar yol gösterip yardimci olursa sevinirim.

2.olarakta yeni bir hdd alirsam eski hdd imdeki bilgileri birebir kopyalayip sorunsuz kullanabilmem icin hangi yolu izlemeliyim..benzeri durumda kullandigim yöntem image almakti fakat simdi farkli anakart ve ekran kartina sahip bi pc de sanirim skinti yasarim..

quote:

Orijinalden alıntı:YasinAltunoglu

Ben gayet iyi anladım da, sen anlaşılan josepph arkadaşın yazdıklarını okumamışsın!
    Bakın burada ne yazmış.

En azından bunu okursanız bilgi edinmiş olursunuz sayın YasinAltunoglu
    İyi forumlar..

• quote:

quote:

eski bilgisayarimdaki harddiskimi yeni almis oldugum (hdd i olmayan ) daha iyi özelliklere sahip pc de kullanmak istiyorum icersinde exe yedegi elimde bulunmayan cok onemli programlar mevcut buyuzden harddiske e format atmadan & bicimlendirmeden kullanabilmem gerekiyor.bilgisi olan arkadaslar yol gösterip yardimci olursa sevinirim.

quote:

Orijinalden alıntı:YasinAltunoglu

Ben gayet iyi anladım da, sen anlaşılan josepph arkadaşın yazdıklarını okumamışsın!
    Bakın burada ne yazmış.

En azından bunu okursanız bilgi edinmiş olursunuz sayın YasinAltunoglu
    İyi forumlar..

Arkadaş sistemin olduğu gibi çalışmasını istemiş ben onun üzerinde yorum yaptım, bahsedilen ince ayrıntı buydu. Sizede..

• quote:

windowsun katilimsiz cd olmasinin sorun teskil edebilecegini bilmiyordum ozellikle bunu belirttigin iyi oldu cunku katilimsiz kullaniuyordum :)

Katılımsız hazırlanan sistemlerde Onarım Hatırlatması kaldırıldığından, başlangıçta bu menüye ulaçamazsınız!!! Direkt format ekranı gelir..
    Bu gibi durmlarda hiç tavsiye etmem arkadaşım..

Tüm Windows sürümleri için iyi bir modifiyeci olduğumu(burada olmasa da) başka sitelerde beni çok iyi tanırlar..
    Bu durumda KG Rümuzlu CD ve DVD binlerce sistemde kurulu olduğunu biliyorum..
  • quote:

quote:

Katılımsız hazırlanan sistemlerde Onarım Hatırlatması kaldırıldığından, başlangıçta bu menüye ulaçamazsınız!!! Direkt format ekranı gelir..
    Bu gibi durmlarda hiç tavsiye etmem arkadaşım..

Tüm Windows sürümleri için iyi bir modifiyeci olduğumu(burada olmasa da) başka sitelerde beni çok iyi tanırlar..
    Bu durumda KG Rümuzlu CD ve DVD binlerce sistemde kurulu olduğunu biliyorum..

verdigin bilgiler icin tsk, ederim
    denilenleri özetleyip yapmam gerekenleri siralayacak olursam.
    1.olarak isimi garantiye alip herhangi bi aksilik durumunda sistemi hdd e geri yukleyebilmem icin acronis ile image alicam
    2.olarak hdd i yeni pc ye takip sistemin acilip acilmadigini kontrol etmek -ki buyuk ihtimalle acilmayacak.
    3.egerki sistem acilmazsa windowsu yeniden kurmak (formatlamadan)
    4.olarakta sistem kurulduktan sonra driver leri yuklemek
    bunlari yaptigim takdirde daha once hdd de yuklü olan setuplari sorunsuz calistirabilecegim.yanlisim yada eksigim var ise duzeltilirse sevinirim.

peki antiparantez olarak sormak istiyorum 2 isletim sistemi yuklu olan pc de eski pc ye ait olan driverlerde hdd ten silinmedigi icin cakisma olmasi bi sure sonra mavi ekran yada benzeri hata vermesi mumkunmu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.