Şimdi Ara

Eski Pc'ye ilave agp ekran kartı( P4 3.00 ghz işlemci)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar P4 3.00 ghz işlemcili pcme ekran kartı ilave yapmak istiyorum agp olmalı anakartımdan dolayı max 150 170 en fazla 200 ytl ayırabilirim çünkü daha ram de almam gerekiyo 512 mb ram var ilave şart sanırım Biraz araştırdım ekran kartlarını ama tam bi kanıya varamadım hd3650 hd3850 ve hd2600xt yi önerdiler ama tam bi cevap alamadım kimi kasar işlmecini falan diyo yardım edin arkadaslar oyun dünyasında çok geride kaldım acilen arayı kapatmam lazım kapatabilirsem

• Bu konunun bir yerlerde testi vardı. Sanırım senin işlemci 3650'nin hakkını daha iyi verir.
  • En iyisi hd2600xt'dir. Hd3650 genelde ddr2 bellekli olduğu için daha düşük performans verir. Hd3850 ise o işlemci ile tam performans veremez ve parana yazık olur. Hd2600xt en iyi tercih olur.

Ayrıca şunu da belirteyim; pci-e sistem kurmazsan 2 ay sonra oyun dünyasından yine geri kalacaksın arkadaşım. Gelecek ay oyunlar çıkmaya başlar ve biraz daha yüksek sistem gereksinimleri olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 22 Eylül 2008; 2:25:42 >
  • peki arkadaşım ben ne yapıyım şimdi anakart falanmı değiştiriyim şimdi düşünüyorum anakart değiştirsem işlemci hdd falan değiştirmem gerekmi hdd ida işlemci idare edermi agp ekran kartı yerine; anakart , pci ekran kartı , ram ddr2 gerek varsa işlemciyi deiştirsem bendeki tv kartı ethernet kartı ida hdd olurmu yeni yapacagım sisteme böylelikle kasa ses sistemi webcam gibi çevre birimleri değiştirmem gerk kalmıyo die düşünüyorum yan en ucuz yolu pcyi değiştirmem iyi olur çünkü ögranciyim babada anlamaz hiç pcyi değişitircem desem ne gerk var der anlamaz karsı gelir bende eniyisi kasanın içini biraz değişcem diyim 500 le 1000 ytl arası para koparabilirim düşündüğüm anakart ekran kartı ram işlemci değiştirmek gerisi eski sistemim olsun değiştirmeye gerekyok kasa varken nie 100 ytl verip bi kasa daha alıyım dimi arkadaslar
  • Eğer "oyun oynıcam, hızaşırtma yapmam, oyunları makul değerlerde oynatsın" dersen ortalama fiyatta bir sistem yazayım buraya.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_23779438/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_26479081/tm.htm

Buralarda daha fazla bilgi bulabilirsiniz...

Öte yandan giriş seviyesi bir sistem toplayarak ileriye dönük adımlar atabilirsiniz. Bu size uzun vadede daha yararlı olacaktır. İlk zamanlar tümleşik ekran kartı kullanırsınız ki işinizi görür ardından ekran kartı alabilirsiniz.

Yeni sisteminizde IDE sürücülerinizi (tek slot yani iki sürücü desteği var) kullanabilirsiniz. Ethernete gerek kalmaz zaten çoğunda GB Lan desteği var. Diğer bileşenlerinizi de kullanırsınız. Sadece anakart, bellek ve işlemci değiştirirsiniz ki bence öyle yapın. Yoksa AGP sizi çok götürmez (götürür de oyunlarda ne kadar iyi olur orası ayrı).

• mamad arkadasım sen buraya sadece anakart ekran kartı işlmeci ve ram içeren bi fiyat yazarmısın sana zahmet max 1000ytl beni baya bi idare etsin özellikle işlmeci ve anakart çok idare etsin çünkü ram kolay fiyat ucuz ekrankartıda öle sayılır anakart ve işlmeci almısken baya iyi olsun öle değilmi arkadaslar bence anakart ve işlemci bi sistemin en geç değişen parçaları benim kanımca
    AndryTR sanada cok teşekkürler tümleşik ekran kartı alsam şiödiki oyunları oynayabilirmiyim
  • Öncelikle şunu söyleyeyim; giriş seviyesi bir sistem toplarsan ve onboard vga'sı iyi olsun dersen, amd almak gibi bir hata yaparsın ki bu da çok iyi bir sistem olmaz. Yani uzun ömürlü olmaz.

Eğer İyi bir sistem toplamak istiyorsan Intel'in nehalem işlemcilerini bekle derim. Çünkü bu işlemcilerin ve bu işlemcilere uyumlu anakartların çıkışıyla, Intel c2d işlemcilerin ve p45 yongasetli anakartların fiyatları düşecektir.

Şua önereceğim sistem ise şöyle olur:

-İşlemci: INTEL E8400-----177$

-Anakart: GIGABYTE-GA-EP45-DS3-------125$

-Ram: KINGSTON HYPERX-2x1 GB 1066mhz cas5--------61$

-Ekran Kartı: PALIT-HD4850 SONIC--------190$

-PSU: HIGH POWER 500W----------81$

Bu yazdığım parçaların +kdv toplam fiyatı şuanki $ kuruna göre 931 lira! Fakat Tam bir sistem değil! Hala alınması gereken kasa, HDD, DVD-RW, Floppy veya kart okuyucu gibi bileşeleri de eklemek gerekir ki bu daha fiyatı 1000 lira'nın biraz üstüne taşıyacaktır. Ancak işlemci de E8200 alıp oc yaparak performans kaybetmeden, fiyatı düşürmekte mümkün olabilir. Ayrıca aakarttan da crossfire desteği bulumayan bir model seçildiğinde fiyat biraz daha düşecektir.

Şunu da belirteyim; sistem crossfire desteği bulunduruyor, yani ilerde 2. bir hd4850 alıp crossfire sistem kurmak mümkündür.

Fiyatların tek yerden olması için Gigatek'i seçtim. Eğer ufak fiyatl farklarını da gözetip, birkaç firmadan toplanırsa bilgisayar, fiyat 10-15$ daha ucuza toplanabilir.

+ masraflar:

-HDD: SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ-------56$

-DVD-RW: SAMSUNG-SH-S203B--------25$

-Kart Okuyucu: 7$

-Kasa: (Seçime ve kaliteliye bağlı olarak) 35-110$ arası (Benim tavsiyem: COOLER MASTER-CENTURION 5 BB PENCERELİ----66$)

Toplam 226 lira eder. Toplam sistem fiyatı: 1157 lira!

• quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Öncelikle şunu söyleyeyim; giriş seviyesi bir sistem toplarsan ve onboard vga'sı iyi olsun dersen, amd almak gibi bir hata yaparsın ki bu da çok iyi bir sistem olmaz. Yani uzun ömürlü olmaz.

Eğer İyi bir sistem toplamak istiyorsan Intel'in nehalem işlemcilerini bekle derim. Çünkü bu işlemcilerin ve bu işlemcilere uyumlu anakartların çıkışıyla, Intel c2d işlemcilerin ve p45 yongasetli anakartların fiyatları düşecektir.

Şua önereceğim sistem ise şöyle olur:

-İşlemci: INTEL E8400-----177$

-Anakart: GIGABYTE-GA-EP45-DS3-------125$

-Ram: KINGSTON HYPERX-2x1 GB 1066mhz cas5--------61$

-Ekran Kartı: PALIT-HD4850 SONIC--------190$

-PSU: HIGH POWER 500W----------81$

Bu yazdığım parçaların +kdv toplam fiyatı şuanki $ kuruna göre 931 lira! Fakat Tam bir sistem değil! Hala alınması gereken kasa, HDD, DVD-RW, Floppy veya kart okuyucu gibi bileşeleri de eklemek gerekir ki bu daha fiyatı 1000 lira'nın biraz üstüne taşıyacaktır. Ancak işlemci de E8200 alıp oc yaparak performans kaybetmeden, fiyatı düşürmekte mümkün olabilir. Ayrıca aakarttan da crossfire desteği bulumayan bir model seçildiğinde fiyat biraz daha düşecektir.

Şunu da belirteyim; sistem crossfire desteği bulunduruyor, yani ilerde 2. bir hd4850 alıp crossfire sistem kurmak mümkündür.

Fiyatların tek yerden olması için Gigatek'i seçtim. Eğer ufak fiyatl farklarını da gözetip, birkaç firmadan toplanırsa bilgisayar, fiyat 10-15$ daha ucuza toplanabilir.

+ masraflar:

-HDD: SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ-------56$

-DVD-RW: SAMSUNG-SH-S203B--------25$

-Kart Okuyucu: 7$

-Kasa: (Seçime ve kaliteliye bağlı olarak) 35-110$ arası (Benim tavsiyem: COOLER MASTER-CENTURION 5 BB PENCERELİ----66$)

Toplam 226 lira eder. Toplam sistem fiyatı: 1157 lira!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 23 Eylül 2008; 20:54:17 >

• GIGABYTE-945GCM-S2L
    KINGSTON-1 GB DDR2 800
    POWERCOLOR-AX3650

190ytl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.