Şimdi Ara

eski sinema sistemimi güncellemek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-HT762TZ-dvd-ev-sinema-sistemi adresindeki ev sinema sistemim var, ancak çok memnun değilim...

özellikle istediğim şey, film izlerken geceleri düşük ses ayarında etrafı fazla rahatsız etmeden kaliteli berrak bir ses duyabilmek. (şu anki sistemle sesi çok kıstığımda konuşma seslerini iyi duyamıyorum ve seste bozulmalar oluyor - distorsiyon dedikleri şey galiba)

fazla bütçe kullanmamak için kendimce bir çözüm buldum,
    hmdi 4 in/ 1 out 1080p upscale özellikli http://www.sony.com.tr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dh520 adresindeki sony str-dh520 eski ama sade bir model avr yi alıp lg nin hoparlörlerine bağlasam problem yaşar mıyım???

özellikle subwoofer aktif vs özellikler okudum başka modellerde, benim lg nin sub woofer aktif mi değil mi bilmiyorum, çalışır mı sizce?

bir de avr olarak daha ileri modellerin arkasında vidalı kablo yerleri var, benim lg lerin kabloları normal tel uçlu, bu uçlar yeni modellerdeki o sıkıştırmalı girişlere uyar mı?

*** bunlar sana uymaz kesenin ağzını biraz aç yeni bir set al derseniz, 4 hdmi girişli hangi seti önerirsiniz?

*** cahilce sorularım için kusurabakmayın, avr işine yeni adım atıyorum sizin de anlayacağınız gibi...

Teşekkürler.

• gilkerh G kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle avr li sistemlerin her şeyi ayrıdır yani sizin elinizdeki hazır sistem olmaz bütçe belirtirseniz ona göre yardımcı oluruz
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    konuyu buraya açtıktan sonra ben de bir sürü siteye daldım, anladım ki lg ile bu iş olmaz ;)

siz yardımcı olsanız bana daha iyi olur?

giriş seviyesi diyelim... 1500tl avr+hoparlör set gibi mesela ne önerirsiniz?
    hoparlörler; önler kule tipi, arkalar ayaklı olmalı... (gerçi sonra da alırız ayak :))

baktığım takım:
    http://www.hepsisony.com/?urun-6763-str-dh540-4k-5-2-kanal-ev-sinemasi-av-receiver

http://www.hepsisony.com/?urun-6764-sony-ss-fcr4000b-hoparlor

bir de pioneer seti var, http://www.sanalpazar.com/Pioneer-Htp-332-Sinema-Paketi-Muthis-Fiyat__isp11789142

sizce bunlar alınır mı?

merhaba hocam ben bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım sony güzel avr ler çıkardı şimdi eğer hoparlörler en zor seçilen yer neden derseniz şimdi verdiğiniz linkteki hoparlörler pek iyi değil neden aktif subwoofer yok bu yüzden bas performansı tatmin etmeyecektir birde arka ve merkezde tweeter yok açıkçası gerekli diye düşünüyorum pioneer ise kule ve sub var ama merkez ve arkalardada tweeter yok eğer bu önemli bir eksiklik değilse alınabilir
  • merhaba arkadaslar, ben hala avr arastırmamı bitiremedim :(
    kafam çok karıştı size bir kaç model kombinasyonu sormak istiyorum, bunlardan hangisi iyi seçim olur acaba?

yamaha-ns-pa-120-komple-sinema-sistemi

Pioneer HTP332-51-Ev-Sinema-Ses-Sistemi

SONY str-dh540-4k-5-2-kanal-ev-sinemasi-av-receiver + PURE-ACOUSTİCS-AV-799-EV-SİNEMA-HOPARLÖR-SİSTEM + sony-sa-w2500-subwoofer

Ayrıca oturma odasının planını da koyuyorum, bu boyutlarda bir odaya kule tipi fazla mı gelir az mı bi yorum yapsın bilenler lütfen...

eski sinema sistemimi güncellemek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilkerh -- 30 Ekim 2013; 18:13:35 >

• Üstad bence bütçenizin biraz üstünü hedefleyip paket sistemlerden uzak durmanız sinema ve müziği birlikte çözmeyi düşündüğünüz için daha evvel kullandığım jamo nun s 606 vokalleri son derece net ve anlaşılır geniş sahneli müzikal performansı oldukça iyi ben bu seti harman/kardon 160 , yamaha rx 473 ve marantz nr 1501 ve sony str-1070qs ile birlikte test etme şansım oldu jamo ların belirgin ve berrak ses yapısını en iyi bass larını sony ile tadına vardım marantz yumuşak ve müzikal harman/kardon temiz ve geniş bir sahnesi vardı yamaha ise sert yapısına rağmen en iyi avantajı vokallerin anlaşılır enstrümanların ayrıntılı çalmasıydı ancak ses olarak biraz sert buldum açıkçası size kolon olarak jamo en az 606 veya daha üst bir model tavsiye ederim
    Merhaba;
    Odanız, standart ebatlarda olmak şartı ile floorstand kullanımına uygun görünüyor. Frontlar için uygun ebatlarda bir floorstand düşünebilirsiniz. Tabii ki seçimde fiyat/performans oranını göz önünde bulundurmak gerekir. Bu nedenle floorstand düşünmek yerine kaliteli bir bookshelf seti de düşünebilirsiniz. Ancak imkanlarınızı bu şekilde heba etmek yerine çok daha kaliteli bir stereo sistem kurmayı da düşünmenizi tavsiye ederim. Zira bu şekilde hem film hem de müzik keyfini doya doya yaşayabilirsiniz. Çünkü, bazı istisnaları hariç piyasaya yönelik olan bu markaların avr sistemlerinin stereo seslerdeki performansı aynı oranda tatmin edemiyor.
  • son karar olarak,

Pioneer VSX-921 av reciever ve hoparlör takımı olarak subwoofer olmadan,

Magnat Supreme 1000 front + center 250 + supreme 100 şeklinde almayı düşünüyorum...

Ancak aklımda Dali Zensor serisi takım var...

Zensor 5 + Center + 1 : maliyet olarak da karşılayabilirim aradaki farkı...

Yarına kadar bana bi tavsiyede bulunun, sen magnatı bırak ya da bırak gibi en azından ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.