1- Sata2 SSD > işletim sistemi 2- Sata2 SSD > işler 3- Sata3 HDD > depo + Windows temp, tmp klasörleri ile tarayıcı vb programların cache klasörleri
Tahmin edeceğiniz üzere bu cache düzenlemesini SSD'lerin performansını korumak için yapmıştım. Şimdi işler için güncel bir Sata3 SSD aldım ve işleri buna taşıyacağım, 1 ay içerisinde de aynısını işletim sistemi için yapacağım.
Sorum ise: Şuan Atto programına göre 250MB/s lik performansını koruyor görünen eski SSD mi nasıl değerlendirebileceğim yönünde. Benim amacım cache klasörlerini buna taşımak. Bu, bana tahmin ettiğim faydayı sağlar mı yoksa daha efektif bir öneride bulunabilir misiniz öğrenmek istedim.
cache klasorlerini ssd'den hdd'ye almak performans icin degil ssd omrunu uzatmak icindir.cacheyi rame alirsan performans artar mesela 840 evo yapiyor o isi ama baya riskli windows ucar en ufak sarsintida dll mll ne bulursa attigi icin.ramdisk dusunebilirsin 8gb ram varsa.ssd'nin temp klasorleri diyelim baska ssd'ye atmak pek hayal ettigin gibi olmaz ama ramdisk olabilir denemen lazim ben program kurmak icin denemistim ve 4gb olunca 300mb yaptim bu programin bedava olani 4gb'ye izin veriyor ve imaj dosyasi da ayarlarsan bildigin hdd gibi kullanabiliyorsun cunku kapanista kaydediyor imaj dosyasi mesela e: dizini hdd'de olabilir hizli olmasi gerekmiyor imajin ama makine kilitlenir reset yerse bilgilerin gider 840 evodaki gibi ama windows cokmez onemli dosya olmaz temp klasorlerinde.paralisinda fark olarak anlik kaydediyor belki imaji ikinci ssd'ye atabilirsin.ozet gectim daha genis bilgi icin bu basliga bakabilirsin.bir haftaya anakart rami montajlayabilirsem basligi daha guzel hale getirecem denemeler yapip.