Stronghold Crusader LOTR:Battle for Middle Earth 1 Age of Empires I-II ve II'ye Gelen Conquerors Ek Paketi Age of Mythology ve Titans Ek Paketi
AOE2
Hiç Cafede oyun oynamadım yaşım gereği. Oralarda RTS türü AOE iyi gidiyor diyorlar. Ama tek başına evde çekilmiyor. Hiç internet üzerinden oyun oynamadım Starcraft nedir bilmem.
Ama evde bilgisayar karşısında Medieval Total War(1) gibisi yoktur diyebilirim. Sabahlara kadar oynardım 2 ssat uykuyla okula giderdim. Bu oyunda yer alan her devleti defalarca cihan imparatorluğu yaptım. Küçücük ülkeleri tırnaklarımla kazıyarak dünyaya hükmeder hale getirdim. En güçlü orduları kurdum hükmettim. En güçlü orduları püskürttüm. Suikastler yaptım ihanetlere uğradım yendim yıkıldım vs. Bence Medieval Total War(1) bir numaradır.
quote:
Orjinalden alıntı: Bald also Vain Hiç Cafede oyun oynamadım yaşım gereği. Oralarda RTS türü AOE iyi gidiyor diyorlar. Ama tek başına evde çekilmiyor. Hiç internet üzerinden oyun oynamadım Starcraft nedir bilmem.
Ama evde bilgisayar karşısında Medieval Total War(1) gibisi yoktur diyebilirim. Sabahlara kadar oynardım 2 ssat uykuyla okula giderdim. Bu oyunda yer alan her devleti defalarca cihan imparatorluğu yaptım. Küçücük ülkeleri tırnaklarımla kazıyarak dünyaya hükmeder hale getirdim. En güçlü orduları kurdum hükmettim. En güçlü orduları püskürttüm. Suikastler yaptım ihanetlere uğradım yendim yıkıldım vs.
Bence Medieval Total War(1) bir numaradır.
Multileri bir kenara bırakalım da, MTW dahil single player çok fazla strateji oynadım.
Tek kral vardır o sınıfta. Heroes 3 Shadow of Death. Gerisi arkadan gelir.
Aylarca, yıllarca bıkmadan oynanabilecek, her farklı haritanın farklı bir oyun olabildiği bir oyun.
H3'te kullanabileceğin teknik taktiklerle alakalı ansiklopedi yazarım. Öyle bir oyun görmedim ben... Adamlar kendileri bile hayal etmemiştir o şekilde olabileceğini.
quote:
Orjinalden alıntı: ysselim
quote:
Orjinalden alıntı: Bald also Vain Hiç Cafede oyun oynamadım yaşım gereği. Oralarda RTS türü AOE iyi gidiyor diyorlar. Ama tek başına evde çekilmiyor. Hiç internet üzerinden oyun oynamadım Starcraft nedir bilmem.
Ama evde bilgisayar karşısında Medieval Total War(1) gibisi yoktur diyebilirim. Sabahlara kadar oynardım 2 ssat uykuyla okula giderdim. Bu oyunda yer alan her devleti defalarca cihan imparatorluğu yaptım. Küçücük ülkeleri tırnaklarımla kazıyarak dünyaya hükmeder hale getirdim. En güçlü orduları kurdum hükmettim. En güçlü orduları püskürttüm. Suikastler yaptım ihanetlere uğradım yendim yıkıldım vs.
Bence Medieval Total War(1) bir numaradır.
Multileri bir kenara bırakalım da, MTW dahil single player çok fazla strateji oynadım.
Tek kral vardır o sınıfta. Heroes 3 Shadow of Death. Gerisi arkadan gelir.
Aylarca, yıllarca bıkmadan oynanabilecek, her farklı haritanın farklı bir oyun olabildiği bir oyun.
H3'te kullanabileceğin teknik taktiklerle alakalı ansiklopedi yazarım. Öyle bir oyun görmedim ben... Adamlar kendileri bile hayal etmemiştir o şekilde olabileceğini.
bende çok seviyorum heroes 3'ü. yazsana biraz teknik taktik sıkılmadan okurum
red alert 2 bence
StarCraft kıyas kabul etmez
tiberian sun... Aman sabahlar olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: Blaziken
Zaten Starcraft ve Age of Empires 2 aştı.Biri 10 diğeri 9 senedir oynanıyor.
ilk oynadıgım 2 strateji oyunu anılarımı hatırladım aof da ne camiler kurmutum ben yaw starcraft da da acip uzay gemileri yapardık ne günler di
quote:
Orjinalden alıntı: neuro bende çok seviyorum heroes 3'ü. yazsana biraz teknik taktik sıkılmadan okurum
Taktik... Öncelikle, büyük haritalar için int herosu alacaksın. En dinamit int herosu da, kim ne derse desin, Ayden'dir. En kral kale de, demon'dur.
Aksini iddia edene sadece gülümserim.
Arkasından Castle kalesi gelir. O da Archangel-Clone-Resurrection bugı olduğu için.
Demon taktiğine gelince... Ayden+ArchDevil+ForceField+Anti-Magic'e bilgisayarın yapabileceği birşey yoktur. (Titan hariç) 30 Archdevil + 50 int'e ulaşmış bir Aydenle, 5000 archangel falan rahat alabilirsiniz. Bunun detayları uzun da, sadece Demon kalesine özel bir teknik anlatayım.
İyi bilen bir arkadaşla hot-seat oynuyorduk. Lone Knight haritasıydı sanırım. (Çok güzel ve büyük bir power haritasıdır). O Castle aldı, ben Demon.
Ayden'i aldık direk. Bir de Adela çektim yanına. (Hatta sonradan başka bir diplomat daha. 2 ayrı hero ayrı zar atıyor çünkü katılma hesabında. Birine katılmayan diğerine katılabiliyor. Unitleri değiştirip, visionsla bakıyorsun katılacaklar mı diye).
Sonra çıktım yola. Adela ile unitleri topluyorum(Expert Diplomacy). Expert Visions ile de kontrol ediyorum. Katılmayacak olanlar olduğunda, önceki katılmış unitleri 6 stack halinde Ayden'e veriyorum. Yanına da tek stack Pit Lord. Diğer 6 stack'i PitLordx50hp olacak şekilde ayarlıyorum. Misal 50 PitLordum mu var? 2500hp'lik 6 stack (250 pikeman, 625 imp vs. gibi) + 50 PitLord combata giriyorum. 6 stackteki tüm unitleri öldürtüp, karşıda kalan son unite blind atıp, pit lordla 6 grup demon kaldırıyorum. (Clone PitLord, Clone'ları kullanarak ölü stacklerden pit lord kaldırıp, sonra clone'u öldürtüp, tekrar clone.. 6 stack tek seferde kalkıyor). Neyse, 50 pitlordla, (Demonlar 35er hpden kalktığı için), 6x2500hp'ye 6x71=426 demon tek seferde kaldırıyorsunuz...
Diğer kalelerden alınan unitler de cabası... Skeleton Convertor gibi çalışıyor. Ama çok daha etkili...
Neyse... Bu taktikle, haritada katabileceğim tüm unitleri toplayıp demon'a çevirdim. Zaten Demon kalesinin ilk 3 unit'i direk demon yapıyorsunuz. (Cerberi dinamit demeyin sakın... 10 Cerberi yerine 7 demon kalkar ve çok daha iyidir...) Diğer kalelerin unitleri de (Sağolsun Rampart'ın treasury'si, para derdi de yok...) topladım...
Sonuç: Oyun sonu ana herolar ana ordularla bi kapışalım dedi. Combatı başlattık. Ben klavyeyi kendisine bıraktım... "Benim yerime de oyna, istersen kendi unitlerime meteor falan at, attack etme, move ver vs. naparsan yap" dedim. (Terbiyesizlik ama...)
Combatı alamadı...
10binden fazla demon. Oklasan ok bitiyor. Sayılarında ancak çentik açılıyor. Vursan retaliatesiz Castle uniti yok ki vurasın. Tek vuran stack halinde retaliate'ten ölüyor zaten.
Arkadaş için kabus gibiydi valla :P
Bir başka arkadaşa da Galthran+Skeleton modeli çekmiştim. Lvl25 Galthran Skeletonlara 10Att-Def-1spd verdiği için, Galthran elinde skeletonlar Dragon gibi oluyordu zaten. Oyun başından itibaren skeletonlar çok sağlam olduğu için, kolay kolay ölmüyorlardı da.
Ona da oyun sonu combatta klavyeyi bıraktıydım... O da alamamıştı combatı.
Bir başka taktik:
ArchDevil-ForceField modelinde, karşı ordu çok kalabalıksa ve mana ForceField+Resurrection'a yetmeyecekse, karşı ordunun AmmoCart'ın yanında kalan uniti öldürüyorsunuz sadece. Ondan sonra ArchDevil'la oraya geçiyorsunuz. Arkanıza gelen unit'e de blind atıyorsunuz. (Tabi arkanıza gelecek unit'in sizi tek vuruşta almayacak bir unit olmasına özen göstermek lazım... Gerekirse normal ForceField kullanıp Devilları koruyarak bir stack'i zayıflatıyorsunuz önce. Sonra aksiyona geçiyorsunuz.)
Alın size SpellPower kadar turn tutan, çok ucuz ve faydalı bir doğal ve beleş ForceField...
Ondan sonra bir anti-magic çekiyorsunuz ArchDevil'a.(Eğer karşıda 17 üzeri speed varsa, önce haste-prayer, sonra anti-magic) Sonra sadece wait, çık vur, geri gir, wait, çık vur... Blind açılmasına yakın tekrar blind...
En son AntiMagic geçtikten sonra, ölen devilları resurrect. Sonra yürü git... 30 ArchDevilla, 1000 Archangel ve taifesini 1000 manayla alabiliyorsunuz...
Neyse, vakit geç oldu. Son bir taktik yazayım.
Ringing of Victory haritasıydı sanırım. (Wang Ten En'in muhteşem bir haritasıdır). Büyük bir combata girdik. Karşı orduyu temizleyip son unite blind attım ama, ölen 1000 tane hydram var... Kaldırmaya mana yetmeyecek...
Önce bir stack wyvern monarch kaldırdım. Sonra bir stack hydra. Sonra ikisini yanyana getirip, wyvern'e berserk attım... 3 defada anca tutturdu hp düşürmeyi... HP düştüğü gibi, ayakta kalan hydrayı meteor shower'la öldürdüm. (Yoksa 3 turn sonra affect gidiyor...) Ondan sonra resurrect ettim. Hydra 125hp ile kalktı... Dolayısıyla, 2 kat sayıda hydra kalktı... Kalan mana ile 700 hydra kaldırabiliyordum. Bu şekilde 2 res+3 berserk'e 100 mana falan harcadım. Geri kalan mana da 2x600=1200 hydra kaldırabilecek kadardı... Gene none'la çıktık combattan...
Özetle, ansiklopedi yazarım derken, mübalağa etmiyorum. Yazarım :P Kendi kalende earthquake atmaktan tut ta, kendi ballistanı meteor showerla yıkıp, kale kapısı önünde tek bi stack öldürtüp adamı kaleye hapsederek titanlarla uzaktan temizlemek gibi akıllara ziyan yüzlerce taktik bulmuşumdur...
Hasılı, Heroes3'te uygulayabileceğiniz teknik taktiğin yanına yaklaşabilecek bir strateji daha dünyaya gelmedi. Kolay kolay da gelemez...
Red Alert 2 Age of Mythology Warcraft
Cossacks (Yeni pc'imde çalışmadığı için oynayamıyorum) ve Heroes 3 Shadow of Death (Hala Oynuyorum)
red alert 2 bide yuri diye ek paketi vardı galiba
Starcraft Red Alert Warcraft
aoe 2 c.. red alert 2 starcraft rtw de eski sayılır artık comandos c&c generals
aklıma eski ve güzel diyince bu kadar geldi şimdilik
aoe yi tek geçerim
Eski ama ne kadar eski? Biraz çelişkili soru olmuş :)
15 yıldır Settlers oynuyorum. Yani ilk çıktığı 1993 yılından beri. Bu Starcraft ve AOE'ye göre daha eski mesela. Civilization vardır. TBS'nin kralı olarak çağırılır genelde. Türünün en iyilerindendir. Bu da diğerleirne göre bir hayli eski.
Settlers genelde ekonomiye dayalıdır. AOE orduya.. Böyle böyle gidiyor işte.
1993 yapımı bir ms-dos oyun olan prehistoric.. emülatörle halen çalişiyor....
Heroes 3 gibisi varmı ya bende 9-10 yıldır oynarım ysselim arkadasın yazdıklarını bilmiyodm bak ama biraz bug vari taktikler bulmus kale kapısı her turlu acılması gerek veya kopyalarn buyu yapması neyse iyi yinede guzel akıl edilmis :) simdi wake of gods versiyonu cıktı baya guzel hamachiden oynıyan varsa oynıyaibilriiz. Red Alert 2 yi cok oynuyodk oda guzeldir ama AOE 2 yi pek sevmiyorm onceden cok oynardık da fazla tek duze bi oyun gibi gelmeye basladı. Tabi bide Warcraft 3 hala da oynuyorm zaten blizzarddan babam cıksa yerim :D adamların bos oyunu yok.