Şimdi Ara

Eski Zeiss Lensler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar eski zeiss prime lenslerden almayı düşünüyorum. aklımda 50mm f/1.5 var. hayyamda ve sirkeci taraflarında bu lensleri satan yerler var mıdır ? ayrıca canon 450d kullanıyorum, bayonet sorunu olur mu ?

• bayonet farkı kesinlikle olur. hayyam çarşısında bu tür eski lensleri biraz pahalıdan veriyorlar diye duymuştum tavsiyem ebay gibi bir yerden almanız ya da var sahibinden vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski lens alırken radyoaktiviteyi araştırınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeradOsman

bayonet farkı kesinlikle olur. hayyam çarşısında bu tür eski lensleri biraz pahalıdan veriyorlar diye duymuştum tavsiyem ebay gibi bir yerden almanız ya da var sahibinden vs

ebay mantıklı fakat biraz riskli, deneme şansım yok. sahibinden'e baktım fakat istediklerimi bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

eski lens alırken radyoaktiviteyi araştırınız

hocam alah aşıkına şu muhabbeti yapmayın, giderek yayılıyor bu.
    lens le geçireceğiniz zaman, radyoaktiv olma olasılığı, gözünüzün vizorde olacağı zamanı değerlendirdiğinizde yediğiniz yemeklerden, içtiğiniz su ve içeceklerden hatta soluduğunu havadan bile bin kat daha zararsız bir şeyden bahsediyoruz.
    o lensle hayatımız boyunca ne kadar zaman geçirebiliriz ki, önemli bir durum olsaydı geçmişte fotoğrafçıların kronik hastalıkları olurdu, ama fotoğrafçıların buna bağlı hiç bir kronik hastalığı bulunmamaktadır, hayatını 7/24 bu tarz lenslerle geçiren, 50 sene evvelki gazeteciler dahil. yanlışım varsa düzeltin.
    dunyada bu durumdan kaynaklı göz kaybı yada gözünde sorun oluşan, kanser olan tek bir insan gösterilemez.

he boyle bir duruma gerçekten inanıyorsanız bu tarz bütün lenslerinize talibim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 16 Nisan 2012; 1:04:49 >

• Sirkecide 2-3 tane M42 bayonetli görmüştüm geçenlerde ama 50 f1.5 yok. Biraz zor bulursunuz onu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.