Şimdi Ara

Eskişehir Şehiriçi Ulaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
8.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir iki hafta sonra kısmetse Eskişehir'e yolum düşecek.
    Lakin daha önce hiç kullanmadığım için Eskişehir'in belediye otobüsü, tramvay ve bot seferleri hakkında hiçbir bilgim yok. Ve Eskişehir'in merkezine nasıl gidileceği konusunda da. Eskişehir belediyesinin internet sitesi de neredeyse tamamen yetersiz.
    Muhtemelen Eskişehir otogarında ineceğim. Çok küçük bir ihtimalle de tren garında.

Bilen bir arkadaşım anlatırsa çok memnun olurum.

• Legiones Redde! kullanıcısına yanıt
    Gitmek istediğin yer neresi bilmiyorum ama Eskişehir merkezi bir şehirdir... Mesire yerleri parklar gibi yerlerin dışındaki her yer merkezdedir... Tramway ve otobüslerde aynı kart sistemi geçerli olmaktadır... Minibüslerde para geçerli...
    Eğer eskart çıkarırsan şu an kart ücreti ne kadar onu bilmiyorum ama her türlü işini görür... Yok ben fazla otobüs tramway kullanmam dersende gerektiğinde bilet alabilirsin...

Eğer gitmek istediğin spesifik bir yer varsa ona görede yardımcı olabilirim...
  • Teşekkürler dikkate aldığın için
    Mesela tren garında indikten sonra otogara ve ordan da şehir merkezine gelmem gerek. Gerçi şehir merkezi neresi onu da bilmiyorum.
    Bir de bot seferleri nerden başlar
    Ve şehir merkezinde tavsiye edebileceğin bir yer var mı akşam yemeği için

@Pardayyan
  • Legiones Redde! kullanıcısına yanıt
    Tren garı zaten şehrin merkezinde... Tren garına geldikten sonra neden otogara gitmek istediğini anlamadım... Eğer bilet almak içinse Kızılay'a gidip -ki orasıda yürüme mesafesinde- istediğin otobüs biletini alabilirsin... Otogara gideceğin zamanda Tramway a bilet alıp gidebilirsin veya otobüs firmalarının servisleriyle gidersin ama bence tramway la git... Muhtemelen son tramway seferi 12 veya 12.20 de...

Yemek konusunda çiğbörek yemek istersen papağan diyeceklerdir ama bence oraya gitme sadece isim yapmanın avantajını kullanıyor Kızılay'da Bulvar Çiğbörek i tercih edebilirsin... Balaban Kebap yemek istersen ki mutlaka öneriririm ama akşam kaça kadar açık olduğunu bilmiyorum herhalde 6 7 ye kadar açıktır... Kebapçı Abdüsselam var Büyükşehir Belediyesinin tam arkasında bir pasajın hemen girişinde oraya gittiğin zaman eğer bulamazsan birisine sorarsın... Bunların dışında Kırıntı Lokantasında Bamya Çorbasını deneyebilirsin... Kırıntı Lokantası da Kanatlı Alışveriş Merkezinin birkaç dükkan üst sırasında... Tren Garının tam karşısında Köfteciler var Köfteci Ali en ünlüleridir... Kızılayda Karakedi Bozacısında Boza deneyebilirsin... Tatmak veya hediye olarak götürmek için MET Helvası da alabilirsin... Ben Balkan Helvacısını tercih ediyorum... Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Tren garının çok yakınında Haller Gençlik Merkezi ve Espark Alışveriş Merkezi ile Kanatlı Alışveriş Merkezi var oralara gidebilirsin... Odunpazarında Cam Sanatları ve Mumya Müzesi var... Gene Odunpazarında Lületaşı veya geleneksel el sanatları ürünlerini bulabileceğin bir dolu dükkan var... Eğer Sazovaya gidersen orada da Masal Şatosu ve Sualtı Dünyasını gezebilirsin...

Bu arada Sazova hariç bütün bu yerleri yürüyerek gezebilirsin... Bir fikir vermesi açısından mesafeleride söyleyeyim... Tren Garı Espark arası en fazla 5-10 dakika sürer yürüme hızına göre... Espark ile Odunpazarı arasınıda ben yaklaşık 30-35 dakikada yürüyorum... Hadi sende buraların yabancısısın gezerek yürüdüğünü varsayarsak bu arada şehir merkezinden ve hamayolundan da geçmiş olacaksın en fazla 50-60 dakika sürer...

Eğer Otobüs ile gelirsen otogar şehir dışında olduğu için tramway veya otobüsle şehir merkezine gelmen gerek... Kızılayda veya belediyenin önünde inersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardayyan -- 6 Şubat 2015; 23:24:41 >

• Çok çok teşekkür ederim önemseyip bu kadar ayrıntılı bir şekilde yazdığın için.

Dikkate alacağım tavsiyelerini, çok faydası oldu.

Eyvallah
    @Pardayyan
  • Eskişehir de nerelere gittiniz :)
  • eniyi1234 E kullanıcısına yanıt
    Odunpazarı evleri, balmumu müzesi, şelale, sazova ve merkezdeki gezilecek birkaç yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legiones Redde!

Odunpazarı evleri, balmumu müzesi, şelale, sazova ve merkezdeki gezilecek birkaç yer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.