Şimdi Ara

Eskişehirde apart/ev

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi Bu sene eskişehir de okumaya başlıyıcam orada akrabalarım var fakat onlarla kalıp iç güveysi gibi yaşamak istemiyorum. Eskişehir'de öğrencilik yapan ya da yaşayanınız varsa bana bir akıl verebilir mi anadolu ünide olucam apart ya da eşyalı ev fiyatları ortalama ne kadar olur tek başıma çıkmıyıcam büyük ihtimalle, sizden bir fikir edinmek istedim.Çok fazla ayırabileceğim bi ödeneğimde yok durumum biraz sıkışık bir fikri olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.Not: Şimdiden yurtta kal diyenleriniz olucaktır ama yurtta kalmak istemiyorum daha önce yurtta kaldım üniversite için sıcak bakmıyorum yurtlara

• yurtta kal
  • apartlar yıllık ortalama 7-8 bin civarı yurtla ortalama 5 bin civarı
  • Apartta kalırsan tek dezanvantajı internet diyebilirim geçen sene kaldığım apartta 3kya 10 aylık sözleşme yapmıştım diğer apartlar hep 12 ay sözleşme yapıyor 350x12den hesapla işte.
    Eve çıkarsan 1+1 ler pahalı kaçabilir biraz 400-450 en ucuzları ortalama 500 sadece kirası.

Ben geçen sene aparttaydım bu sene 3+1 e çıkıyoruz arkadaşlarla kirası 700 tl yani iyi arkadaş denk getirebilirsen ucuza çıkabilirsiniz eve ama fiyatlar değişken tabi iyi bir yerde çıkarsan 900 1200 arası değişebiliyor bizim ev konum olarakta hoş erken çıktık birde ne kadar geç kalırsan fiyatlar uçar yada iyileri kapışılır. bizim evde eşya yok mesela erken çıktığımız içinde ucuza geldi baya.

Özelden burdan farketmez aklına geleni sor cevaplamaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 2 kişi çıkıcaksan 2+1 lere yönel 1+1 lere bakmayın bile.

Apart fiyatlarıda değişken ben 2 kişilik odada çok ucuza kaldım konforuna düşkünsen fiyatlar artıyor haliyle 450-600 arası değişebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 22 Temmuz 2016; 6:16:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faheka

Bu arada 2 kişi çıkıcaksan 2+1 lere yönel 1+1 lere bakmayın bile.

Apart fiyatlarıda değişken ben 2 kişilik odada çok ucuza kaldım konforuna düşkünsen fiyatlar artıyor haliyle 450-600 arası değişebiliyor

hangi apartta kalmıştınız? Yemek durumu nasıldı? Artı ve eksi yönleri nelerdi? Tavsiye edeceğiniz yurtlar apartlar var mı?
  • polkol kullanıcısına yanıt
    ya okulun anadolu üniversitesi yemekhanesinde yemek ücreti 1 tl sadece öğle akşam çıkıyordu. tabi ben hepi topu 10 kere gitmişimdir belki apartta sadece sabah kahvaltısı oluyordu. internet hiç yoktu denilebilir hele online oyun oynuyorsan yada sürekli nette takılıp bir şeyler izlemek istiyorsan sıkıntıydı. tolunay apartta kaldım ben. ben apart tavsiye edemiyeceğim gidip kendinizin arayıp sormanız daha iyi olur. yani iyi özellikteki apartlar biraz daha pahalı oluyor buna göre bakının ayrıca peşin ödemeniz durumunda gene makul bir fiyat indirimi olucaktır bunu da hesaplayıp ona göre tercih yapabilirsiniz.
  • Eskişehirde 3. yılımı bitirdim. İlk sene ata erkek yurdunda(b şubesi)tek kişilik odada kaldım. 10 metre kare falandı oda içinde tuvaleti de vardı. Aylık 400 veriyordum galiba. Tam hatırlamıyorum. Sabah kahvaltısı vardı klasik üçgen peynir reçel yumurta salam domates salatalık peynir zeytin falan. İnternet leş gibiydi tabi doğal olarak. Apart yada yurda çıkıyorsanız internetinizin leş olacağını kabul edin baştan. Yurt sahipleri sizi ikna etmeye çalışırlar yok altyapı yok fiber falan filan diye ama olmuyor o işler. Bu arada ata erkek yurdunun 2 şubesi var. A şubesi genel itibariyle leş. Bina eski odalar kötü kapılar falan kurumuş tahta. Pencereler keza öyle. Ama b şubesi iyi diyebilirim. Bağlar civarında konumu da güzel binanın kendisi de güzel.

2. senemde aparta çıktım bu sefer 2 kişilik odaydı. Güven apartta kaldım bu arada. Yine bağlarda. Esparka baya yakın. Orda 410 yada 420 lira vermiştim sanırım. Yine aynı sabah kahvaltısı vardı. Bakın bu detay güzel,aşağıda ortak mutfak alanı var. 6-7 tane mini buzdolabı,6-7 tane ocak,bir sürü dolap. Hani yemek yaparım diyorsanız alırsınız malzemelerinizi koyarsınız dolaba kitlersiniz dolabı. İstediğiniz zaman yapar yersiniz. Ayrıca en sevdiğim özelliği buydu apartın. Yine mutfağın olduğu yerde geniş lcd bi plazma var. Lig tv yayını da var. Derbileri falan tüm apart toplanıp izliyorduk. İnternet yine klasik leş internet. Başka da aklıma gelen bi özelliği yok.

3. senemde aparttaki oda arkadaşımla eve çıktık 1+1 eşyalı 600 liraya. Cumartesi eskişehire gelicek çıkıp ev arayacaz. Öncelikle 2 kişi kalacaksanız ve eve gelen gideniniz olacaksa 1+1'e çıkmayın. Çünkü birisi geldiği zaman oturtacak yer olmuyor. Evde koltuk yok,koltuk koyacak yer de yok. Benim oda da 1 yatak,dolap,çalışma masası falan,arkadaşın oda da aynı şekilde. O yüzden 2+1'e çıkmayı düşünüyoruz. Sahibinden.com'da 2+1 eşyalı bağlar civarında arattım ama bulamadım. Mecburen sokağa çıkıp avel avel sokak sokak ev arayacaz. Bir tavsiye daha,araya emlakçı sokmayın. Komisyon falan filan kira parası kadar para koparıyorlar. Sahibinden bulun en temizi. Dediğim gibi arkadaş gelsin araştırıcaz bulamazsak şuanki kaldığımız yerde devam ederiz.

Osmangazide okuyacak arkadaşlar,osmangazi tarafındaki evler,apartlar yurtlar falan ucuz olur. Ama ben şahsen o tarafta kalmayı istemem. Tamam okula yakın ama hayata uzak. Akşam 11 dedi mi açık mekan kalmıyor. Büyükdere tarafı falan özellikle anarşistlerle dolu. Geceleri o taraflarda cirit atıyorlar. Çarşıya inmek isteseniz yarım saat tramvayla yol gideceksiniz. Bence anadoluda da okuyacak olsanız,osmangazide de okuyacak olsanız bağlar tarafında kalmayı tercih edin. Sabaha kadar açık mekanlar var,gecenin 4ünde yemek siparişi verip kapınıza yemek getirtebilirsiniz. Ayrıca osmangazi tarafı gibi tenha değildir,günün her saatinde sokakta insanlar görebilirsiniz.

Küçük şehirden eskişehire gelenler cennete gelmiş gibi olacaklar. Toplum içinde sizi rahatsız edebilecek,her gördüğünde sataşacak tipler(tırrekler,çingeneler falan) burda oldukça az sayıda. Genelde öğrenci olduğu için sıkıntı olmuyor.

Bende üniyi kazandığım zaman internette araştırma yapmıştım ve bu tarz konular çok yardımcı olmuştu. Aklıma gelen şeyleri yazmaya çalıştım umarım faydası olur. Pm yoluyla aklınıza takılan,sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

• Eskişehir öğrenci şehri, her yer apart ve yurt dolu.

Eğer öğrenciyseniz tavsiyem okulunuza yakın bir apart tutmanız.

Fiyatları 500-1200 arası değişir. Odadaki kişi sayısı, apartın konumu, fiziksel özellikleri, verdiği hizmetlere göre ücretlendiriyorlar. Bu siteden apartların bilgilerine ve yürüme mesafelerine bakabilirsiniz.
    www.eskisehirapartlar.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.