Şimdi Ara

Eskişehirde üni okuyacağım genel bi özet geçer misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta dediğim gibi eskişehirde üniye gideceğim bu sene. ESTÜ'de okuyacağım. Gittiğimde yabancılık çekmemek için biraz bakayım dedim internette de çok bir şey bulamadım. Yurda nerede çıkmak mantıklı? Eskişehirde nerede takılınır? Keşke Eskişehire ilk geldiğimde bilseydim dediğiniz şeyler varsa güzel olur.

• halledersiin
  • Pompaya doyamazsın o şehirde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskisehirde 4 sene okuyan erkegi bile halletmislerdir kardesim eskde yasiyorum ortam cok kotu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Köprübaşında ve barlar sokağında takılırsın çarşı içinde o kadar

• Orda okuyan kızlarla asla evlenmeyin, ciddi düsünmeyin. Hepsi siz anladınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartildigi kadar pompa yok. Onu rahatlikla soyleyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.
    Tabi ki de önemli olan sizsiniz

• Bak hocam eskisehirde hemsire olacak birine yazmisti bir arkadas al oku

Eskişehir de yobaz çok. Ulaşım kısmen ucuz. Şehrin belli semtlerine tramvay ile ulaşım var. Devlet hastanesi çok uzakta oturduğun yere bağlı olarak 2-3 tramvay değiştirerek 1 saatte gidersin. Gece hayatı kısmen var. Eskişehir de tarım olmadığı için haliyle pazar vs tarım şehirlerine göre pahalı.

Amsterdam vs boş hikaye, şehrin ortasından dere geçse ne geçmese ne. Çarşı 7/24 porsuğun boku kokuyor.

Çeşme suyu içilmez. Ucuz bir kalabak suyu var içen rahatsız oluyor. Diğer sular 11-12 liradan başlar.
    Kiralar ise oturduğun yere göre değişir. Atatürk bulvarında oturuyorum kiralar 1000-1500 arası. Köyden bozma semtlerde 600-800 liraya daire bulursun, gecekondu tarzı mustakilleri 500 liraya da bulursun.

Eskişehir de keko ve suriyeli çok fazla var. Tramvayda hergün kavga dövüş olur.

Araç ile gerek çarşıya gitmek gerekse şehir içi gezmek ölüm. Yollar çarpık ve park yeri yok.

Gezip tozma işi memur için boş iş. Hele hemşire için hepten boş iş. Şehir hastanesinde hemşireler genelde nöbet usulü çalışılıyor. Çok nadir olarak 8-5 mesaisi gördüm. Geneli 24 saat nöbet. Eskişehir de Hemşirenin sosyal hayatı neredeyse sıfır gececek yani o işi..

Adamlar yapay pilaj yapmış  kentpark dan bahsediyor sanırım. 1.5 metre derinliğe sahip tamamen halka açık, girenlerin rahatlıkla saldığı su birikintisi. Sağlıklı olduğunu düşünüyorsan buyur gir.

Ayrıca yabancı biri için Eskişehir de yl neredeyse imkansız hocalar tanıdıklarını alır.

Gelelim mersine.

Mersin Eskişehir e göre tramvay haricinde daha fazla ulaşım olanağına sahip ulaşımda ve tarımda daha ucuz, fakat büyük olması sebebiyle oturulan yere bağlı olarak ulaşım süresi çok daha fazla sürebilen bir şehir.
    Mersin pazar ve marketleri Eskişehir e göre çok daha ucuzdur. Keza kiralar 1/3 oranında daha uygundur. Yobazlık olarak biraz daha rahattırlar. Fakat 2-3kat daha fazla suriyeli vardır.
    Gece hayatı olanakları daha fazladır. Eskişehir de gece hayatı öğrenciler üzerine kuruludur genellikle barlar sokağı, 222 vs. Mersin gece hayatı yetişkinler üzerine kuruludur.

Yapay plajlara girmek zorunda kalmaz zaten şehir de boydan boya deniz var. Sahil şeridi parkları Eskişehir parklarında göre daha iyidir.

Daha fazla turistik gezi amaçlı yerleri vardır.

Yeme içme restaurantlar daha ucuzdur.

Nufustan dolayı Daha fazla gürültülüdür.

Arkadasin yazdigi su kismina katilmiyorum gerisi dogru

Eğitim hakkında bilgim yok ama şüphesiz Eskişehir gibidir.

• Bilgilerin bi cogu yanlis. Kac senedir eskisehirdesin? Porsugun bok koktugu ne zaman gorulmus? Ersen bundan bi 5 sene once porsuk sorununu halletti, o zamandan beri temiz sikinti yok. Kiralar desen o kadar ucuk degil. Baglarin gobeginde 1+1 esyali eve 600 lira veriyorum. İnsanlari yanlis bilgilendirmeyin.

Edit: 6 senedir tramvay kullaniyorum, denk geldigim kavga sayisi 5 olmamistir.
    Eskisehirde yobaz coksa baska yaşanacak yer yoktur ulkede. İnsaninin bu kadar anlayisli hoşgörülü oldugu baska kac tane sehir var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 13 Ağustos 2019; 21:58:3 >
  • Hocam 7 senedir burada oturuyorum tek değişiklikler heykeller. Heykelden başka bir şey yapmıyorlar hizmet göremiyoruz. Tramvay hattı yapacaklardı seçimi kazandılar işçiler yatıyor. Otogardan evime gelirken o kentpark kavşağında bozuk yollara maruz kalıyoruz. Ayrıca çok tehlikeli bir yer. Şehir içinde arabayla dolaşılmaz. Porsuk kokmuyor ama etrafındaki öğrenciler aile ortamına hiç uygun değil.

Edit: Bağlar kısmı biraz daha sakindir fakat borsa ve sultandere tarafalarına doğru (tepedeki toki apartmanları) çok yobaz ve keko insanlar var arkadaşlarımın çocuklarının bisikletle çıkıp oradaki motorlu kekolara bisikletleri verdiklerini biliyorum. İnsanı da hiç misafirperver değildir herkes kendi evinde. Yani alanönündeki spor salonuma giderken tramvayda kekolar müzik açıp dileniyorlar üstüne kızlara bakıyorlar. Ayrıca tramvay düğmeleriyle alıp veremedikleri var bu adamların. Yılmaz Özdil bir video yapmış sanki Paris gibi tanıtmış. Fakat hala aynı Eskişehir var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E68E7D09F -- 13 Ağustos 2019; 22:10:2 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.