2.5 dolara burada satılsa muhtemelen pahalı deriz ama unuttukları birşey var. Orada bu çikolata üretilirken işçi maaşlarıda en az 1500-2000 usd yada euro civarında. Aynı çikolatayı Türkiyede 350-400 dolar işçi maaşıyla üreterek almanyadaki çikolatanın aynısını 1.5 usdye bile satsalar Kar ederler. Nasıl bi katekulli dönüyor hesap edin işte:) Bugün eti-ülker 60gram çikolatalar bile 35 tl yani 1.25 dolar Ama içindeki Fındık- Fıstık oranı komedi. Bizdeki eti-ülkerin ürettiği çikolatanın aynı içeriğini 60gram olarak almanyada satışa sunsalar max 0.50 0.75 cent yani 1 doların altında satabilirler. Sizin yediginiz bu 2.5 dolara satılan çikolata 200 gram falan oluyor. Türkiyeye getirmek istersek Gümrük vergisi hariç en ucuzu 4.5 dolar ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 27 Ekim 2023; 14:15:49 > |
Eskisi Gibi Dışarıdan Yemek Yiyiyor musunuz? (3. sayfa)

-
-
Yurt dışından evinize kargoyla çikolata gelmez zaten sizin yurt dışına gidip kendiniz almadığınız sürece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anlamdığın nokta:
sen kakao'yu brezilya'dan almıyorsun. Avrupa'dan alıyorsun. Bunun için Avrupalının kilosu 10 euroya aldığı çikolatayı sen 15 euroya alıyorsun. 15 euro merkez bankasında tutabilmek için, gyavura %35 den borçlanıyorsun. gyavur sana bu %35 çakarken, bankalar arası komisyon ayağına %20 %25 kazı yemektesin. ettimi sana totalde %55-60 ek fiyat daha.
15 euroya alacağın çikolata böylece 22-23 euroya gelmiş oluyor.
şimdi bunu fabrikada işle işte :D tabi enerji ve ulaşım vs fiyatlarını da saymıyorum.
-
Son 3 aydır çift porsiyon iskender, pide, mantı, vb yiyorum. Çünkü hayat inanılmaz stresli. O kadar çok stres varki yemek yerken girdiğim borcu düşünmüyorum.
Hanım nöbette olunca falan arada söylüyorum , İskender, yaprak döner, pizza dışında pek bişi yemiyorum
Alkol ucuz mu.
Erulku markette buldigin bedavadan hallice bize gore :)
Hocam misal şuan dışardayım güzel bir yerde.3 tane Czech ithal budweiser, 2 kadeh öküzgözü kırmızı,1 karışık çerez,1 tane büyük pizza 520 TL hesap ödeyeceğim.
Bir meyhane de 500-600 TL ye 70 lik açarsınız yanında 8-10 meze veren yerlerde var veyahut 800-1000 TL ye fix menü veren oteller, meyhaneler var.Sınırsız meze, ara sıcak, et(veya balık)+ sınırsız alkol.
Market fiyatları da 1/3 hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 27 Ekim 2023; 20:38:45 >
Katılıyorum.
Çoğu yer tereyağını basıp kıymadan döneri koyuyor insanların önüne.
-
Yani fiyatlar çok arttı. Bulunduğum yerde mahallede belli başlı 3-5 yer var yemek yenebilecek kaliteli bol malzemeli menüler falan onlardan ancak yiyebiliyorum. Lakin iş döner veya iskendere gelecek olursa bulunduğum mahallede ne yazık ki et döner/iskender yok yapan. 1-2 yer var onlarda fiyatları uçurmuş kıyma döner kullanıyorlar gerçek iskender değil. Pizza 2 tane mekan var kaliteli. Bir de hemen hemen her şeyi yapan (pizza,burger,makarna,dürüm,et beyaz kırmızı et vs her şey var) 2 kafe var lüx baya İkisinin de kalitesi yakın birbirine ve fiyatları uygun piyasaya göre. Çoğu şeyi de kaliteli. Lakin genel olarak artan fiyatlara nazaran düşen kalite ve gramaj olduğu doğru. Keşke kalite ve gramaj aynı kalıp fiyat artsaydı da bir urfa kebabı 160tl ye yemektense 200 220tl vereyim ama eski kalitede ve porsiyonda olsaydı...
-
uzun zamandır yemiyorum 20tl idi şimdi 60tl olmuş yemiyorum tabiki
-
Hayır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Açıkcası belediye tesisleri olmasa yemek yemek imkansız, kaliteli istersek tabi. Ben zaten yurtdışında yaşarken bu dışarıdan yemek işini en aza indirmeye başlamıştım.
-
Biraz mantıklı düşün. 250 gramlık çikolatada 1 kilo fındık olursa çikolata 1.250 gram olmaz mı? Çok abartmayın. Amaç orda çikolatanın düzeyini azaltmak. Çikolatanın üretimi daha pahalı çünkü.
Bizde fındık pahalı diye dışarıda pahalı olacak değil ya. Şimdi diyeceksin fındık buradan gidiyor diye. Tamam buradan gidiyor ama üreticiden toptan ölü fiyata alıp arada aracı bırakmadan malı çekiyorlar.
Sen bu memlekette yaşayıp elli tane aracının fiyata bindirmesiyle kazık fiyata alıyorsun. Kendi memleketinde daha pahalı oluyor. Bir de fahiş kar payı var.
-
Hocam siz de maaşallah espiri yapalım dediğimiz de çok ciddiye alıyorsunuz ama Kemal'in Çetesi'ne oy vermeyin dediğimiz de hiç ciddiye almadınız. Maaşallah sizlere...
Görün işte ey ahali, bir ülkenin kaderine boşveren HALK! basit bir çikolataya bile daha çok kafa yoruyor. Aynı özeni lütfen seçim dönemi de gösterin. Dersimli Kemal ve Çetesi yargılanmadan CHP'ye oy moy yok!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 29 Ekim 2023; 19:43:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyatlar çok arttı ama yemeklerin kalitesi de aşırı düştü.
Spor yaptığım içim haftada bir ödül öğünü yapıyorum bu da genelde cuma oluyor. Eskiden severek yediğim yerlerin hangisinden yesem mutlaka midem bozuluyor.lahmacun tavuk döner gibi şeyler ödül yerine eziyet oluyor. Artık bıraktım dışarıdan yemeği evde hiç bir şey olmasa bile en kötü donuk patates alıp yapıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 29 Ekim 2023; 19:45:48 >
Ben kimseye oy vermedim kafana göre sallama. İşi siyasete vurmak en kolay iş değil mi.
-
Kimseye oy vermedin ve şimdi pahalılıktan şikayet etme. Yok ben şikayetçi değilim canım diyorsan da o zaman bu konuda ne işin var. Kabul et dostum. 1 kez olsun halk olarak kabul edin. Saçma sapan şeylere gösterdiğimiz ciddiyeti Türkiye'nin kader seçiminde göstermedik. Bunun affı da yok ötesi de.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X