İyi niyetimi suistimal eden şahıs. Ücretini önden verdiğim elektrik faturasını günlerdir ödemedi. Bugün öğleden sonraya kadar faturamı ödememiş ve gönderdiğim fazla tutarı iade etmemiş olursa, dolandırıcılık suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar ceza almasına sebep olacak gibi duruyor. Arkadaşın özgürlüğü 295 lira kadarmış. Ha illa tutukluluk mu olur bilmiyorum avukat değilim ama avukatlar affetmez. En kötü ihtimalle para cezaları uygulanır ve bir işe girerken temiz kağıdı (adli sicil kağıdı) götüremez. Geçmişinde kara leke olarak kalır. Hem de dolandırıcılık olarak. Bu arkadaş nezdinde forumdaki tüm art niyetlilere sesleniyorum. TCK 157-158. gibi Maddeleri inceleyin ve akıllı olun. Bu devirde dolandırıcılık öyle kolay kolay yapılamaz! Teknoloji çağında yaşıyoruz, her şeyin kaydı var. Kimsenin parası kimsede kalmaz, ister yurt içinde olsun ister yurt dışında. Çok komik rakamlar için hayatınızı karartmayın. Küçük para, üzerine düşmez demeyin. Öyle bir kayaya çarparsınız ki feleğiniz şaşar! Burada indirim kovalayan adamları küçük görmeyin, belki ucuza bir şeyler almak takıntı olmuştur. Başka sorun yaşayan varsa bana ulaşabilir. Kimsenin bu kişiden alışveriş yapmasını tavsiye etmem. - |
Bildirim