Şimdi Ara

ESNAFIN HALİ? (Yaşasın marketler ve büyük firmalar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özellikle son yıllarda büyük marketler veya firmalar dışında bildiğimiz klasik esnaf tipinde dükkanlardan alışveriş yapmak gerçek bir sorun oldu.Esnafta korkunç bir yozlaşma ve ne geçirirsem kardır zihniyeti var.Geçen aynı gün girdiğim 4 dükkanda da sinirim bozuldu kavga etmeye ramak kaldı.İlgisizlik,fazla fiyat çekme,ukalalık ne ararsan var.Aldığın yada sorduğun şeyde bilgi sahibi isen
    seni kazıklamak yada daha iyi bildiğini iddia etmeyi kişilik meselesi yapıyorlar. eğer Konuya yabancı hata bişeyler soruyorsanda mutlaka fazla fiyat verilecek biri oluyorsun.Ticaret odası büyük marketlerden şikayet edeceğine esnafına etik kursları düzenlesin.
    sizce bu iş nereye varır?Bu hali ile esnaf sinek avlamayı hak etmiyor mu?Sizde sille tokat gircecek hale geliyor musunuz bazen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modnar -- 30 Ağustos 2004, 12:31:12 >

• Evet. Yapacak birşey yok? Bi paket sigara için hipermarkete gitmek ağır geliyor
    Yoksa ambargo koyarım tüm mahalleye
  • modnar , sen ve senin gibi "Yaşasın marketler ve büyük firmalar" diyen insanlar yüzünden küçük işletmelerde, esnaflarda bu sorunu yaşıyorsun. Çünkü esnaf bahsettiğin "marketler ve büyük firmalar" yüzünden aç! batmak üzere!
    Onlar, hepsinin hakkını yiğen yedikçede daha çok esnafı öldüren aç bırakan, büyüyen, kazanca doymayan bir canavar olan "marketler ve büyük firmalar" yüzünden böyle.
    Peki bu küçük esnafla marketin en başlangıçtaki farkları ne? ya babadan gelen zenginlikleri yada paralarındaki haramlar. Marketler zincirlerinin sahibi olanların yok "hammalıktan buralara geldim" yok "çiftçiydim" gibi sözlerine inanıyorsanız, okadar büyümek için haram yediklerinede inanmanız lazım.
  • Küçük esnafın çoğu dediğin gibi eğitimsiz ana babadan kalma metodlarla yapıyorlar bu işi.Büyük mağazalarda tam tersine adam raf elemanını bile üniversite mezunu arıyor.
    Onun için süpermarketlerden alış veriş daha keyifli oluyor.
    Şu an zaten bi geçiş dönemindeyiz.
    Özellikle bakkallar Tansaş gibi büyük marketlerin mahallelere kadar girmesiyle iyice zayıflamaya başladı.
    Zamanında işi büyütenler bakkalar, marketler zinciri kurup kendini kurtardı(bkz: Canerler)
    Bazen kilosu 3 milyon olan peyniri bakkaldan 6 milyona almak koyuyo ama naapıcaksın adam sürümden kazanamıyo, kim gelirse geçiriyo ona.
    Ama bakkalda yapılan muhhabbetin de tadına doyulmuyo.
    O muhabbeti müşteri temsilcileriyle yapamıyosun...
  • benim bakkaldan aldığım iki şey vardır, ekmek ve gazete, bunun dışındaki her türlü ihtiyacımı marketlerden gideririm..
    ayrıca küçük esnaf ile fazla samimi olmamaya özen gösteriyorum çünkü samimi olursan "sen artık benim müşterimsin, başkasına gittiğini görmiyim" der gibi bakmaya başlıyorlar, o zaman da başka bakkaldan aldıklarınla onun önünden geçmeye çekiniyor insan off yaa bu ne baskı bööle
  • Bana baskı yapacak bakkala öyle bir baskı yaparım ki baskısı tam sayfa yayınlanır.
  • Aha aklıma geldi Veresiye diye bir müessese niye var be? Yaşasın tükkanlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique28

benim bakkaldan aldığım iki şey vardır, ekmek ve gazete, bunun dışındaki her türlü ihtiyacımı marketlerden gideririm..
    ayrıca küçük esnaf ile fazla samimi olmamaya özen gösteriyorum çünkü samimi olursan "sen artık benim müşterimsin, başkasına gittiğini görmiyim" der gibi bakmaya başlıyorlar, o zaman da başka bakkaldan aldıklarınla onun önünden geçmeye çekiniyor insan off yaa bu ne baskı bööle

+1 demeden geçemicem, çünkü aynen öyle...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.