Şimdi Ara

ESOGÜ VE ESOGÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ KİM NEREDE ÇALIŞIYOR EKLENDİ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
4
Favori
22.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam eskişehir teknik merkeze biraz uzak ta kampüs içinde yurt var mı ?
  • ekinn99 E kullanıcısına yanıt
    etünün içinde yurt yok, anadoluya bağlıyken ana kampüsünde vardı ama o da ayrıldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladim hocam peki merkezden toplu tasima imkani kolay mi suresi falan nasil bi bilginiz var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    kolay. 15dakikada 1 otobüs kalkıyor merkezin her yerinden geçiyor 20-25dakika da kampüse varılıyor.

Eskişehir'de yurtta kalan öğrenci pek yok zaten ev kiraları ucuz olduğu için.
  • UP

• esogüceng E kullanıcısına yanıt
    Hocam esogü elektrik elektronik mühendisliği mı kazandım hazırlık zor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrrobot21

Hocam esogü elektrik elektronik mühendisliği mı kazandım hazırlık zor mu
    Hayirli olsun dostum ben de ee okuyorum esogu'de.

Hazirlik senin durumuna bagli.Benim zamanimda sinifimdan 2-3 kisi birakmisti hazirligi,bazilarina kolay bazilarina zor geliyor.Bir de gecen yillarda muafiyetten ve hazirlik sinifini gecme notu 60 iken gecen gun yeni duzenleme ile 70'e cikarttilar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Bilgisayar mühendisliği için ESOGÜ mü yoksa ETÜ yü mü önerirsiniz?
    Son olarak Akdeniz üniversitesini de eklesek üçünün arasından hangisini tercih ederdiniz?
  • devrimsel kullanıcısına yanıt
    esogüyü öneririm estü ile kıyaslarsak; anadoludan ayrıldıktan sonra ekonomik olarak çöküşte olan bir okul ve şehirden çok uzak.Ayrıca estüde olan arkadaşım geçen yıl erasmusa yeni anlaşmalar yapılmadığı için gidememişti.Pratik ve teorik olarak esogüde daha iyi bir eğitim alındığını söylüyor ve tavsiye ediyorum. Estüyü yazmazdım bile.
    Akdeniz ile ilgili çok bir bilgim yok bu konuda çok yardımcı olamayacağım malesef fakat ben sanayi olanakları, şehir uygunluğu(maddi,refah seviyesi) açısından esogüyü tercih ederdim.Hayırlısı olsun..

• Hocam 33k ile neresi yazılabilir ceng de

Peki hocam şehirdeki staj olanakları nasıl? ESOGÜ hazırlık eğitimi nasıl? %30 ingilizce olması da biraz düşündürüyor.
  • altiyedisekiz A kullanıcısına yanıt
    ankara ege gtü deü yazabilirsin ama taü yazma kesinlikle..

• devrimsel kullanıcısına yanıt
    esogü hazırlık eğitimi bence gayet iyi yani öğrencinin de isteği varsa kendini upper seviyesine kadar çıkarabilir yani derece okullar(boun, odtü, itü) dışındaki okullarla hazırlığı hemen hemen aynıdır.

Eskişehir sanayi açısından zengin bir konumda bulunuyor, eczacıbaşı, vestel, ford gibi firmaların eskişehirde fabrikaları ve ofisleri var ve her yıl esogü ve estüden stajyer alıyorlar aslında uzun lafın kısası ingilizceniz yeteri kadar geliştiyse ve teknik açıdan da belli bir bilgi birikiminiz varsa her yerde staj bulabilirsiniz çünkü yazılım sektöründe okul ve diploma diğer mühendisliklere kıyasla geri planda, alınan eğitim farklı evet ama bu sektörde çalışanların zaten %51i üniversite mezunu değil.Yani bu meslekte ve sektörde diplomanın ve okulun çok önemli olmadığını, önemli olanın yabancı dil ve bilgi birikimi olduğunu düşünüyorum.

%30 ingilizce aslında uygulamada %70lere kadar çıkıyor mesela ben bu sene 9ders almıştım 6sı ingilizceydi gibi.. Ki %100 ingilizce bile olsa tamamen teknik ingilizce kullanılacak ve sizi ne kadar geliştirecek, okul bittiğinde kalıcı olacak mı şüphedeyim doğrusu..

Çok teşekkür ederim hocam cevaplarınız için.
  • 52k dayım gazi bilgisayar mi (teknoloji fakültesi) yoksa osmangazi mi? Kafam çok karışık gezideki eğitim türkçe imiş tamamen. Fakat şehir olarak avantajlı olur diye düşünüyorum ve teknoloji fakültesi olmasının sence bir eksisi olur mu? Bu arada gazi 61k osmangazi 53k
    gerçekten osmangazi de aldığın eğitimin iyi olduğunu düşünüyor musun

• osmangazide aldığım eğitimin çok iyi olduğunu düşünmüyorum öyle olsa 10k olur zaten.
    Ama garanti ediyorum ki sosyal ve maddi olarak eskişehir daha uygun kalır ve alacağınız eğitim gazi teknoloji fakültesinden daha iyi olacaktır.
    Esogü'de mühendis olacaksınız sonuçta bilgisayar teknisyeni(gazi teknoloji fakültesinden mezun olmak) değil.
    Başarılar, hayırlı olsun..

• Dostum benim sıralamam 45.198 ve etü geçen sene 45.200le kapatmış galiba burası gelmicek ama yinede tercihe yazıcam. Eskişehirde okumak istiyorum bu sıralamada daha iyisi yok gibi seçeneklerde sakarya var kocaeli var etü ve eogu var. Eogu çok sevdim çok beğendim burda okumak istiyorum gerçekten tercihe en üste bunu yazıcam etü'yü 2.sıraya yazıcam sıralaması daha yüksek olsa bile. Etüde 82 kişiye 7 hoca, eogu de 72 kişiye 9 hoca ve hocaların kalitesi aynı gibi. Bu arada 2. senem mezuna kalmıştım hazırlık okumamak için kocaeline veya sakaryaya gidebilirim tavsiyeniz ne olur acaba tercihim için ve istanbuldan eskişehire gelicem eogu okurken parttime çalışabileceğim cafe vs bulabilir miyim hazırlık okumak istemiyorum ama okumalıyım galiba ne tavsiye edersiniz
  • 7yaz21 7 kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle hazırlık okumanızı tavsiye ederim ama tek bir şartla; ingilizcenizi gerçekten düzeltmek ve geliştirmek istiyorsanız yani dersleri sınavları verip geçecekseniz şimdiden ingilizce çalışın biraz, sene başındaki muafiyet sınavını geçin ve bölüme başlayın.Benim fikrimse hazırlık okumanızdan yana hem sosyal hem de teknik olarak kendinizi ilerletmeniz daha faydalı olacaktır, yeni arkadaşlar(farklı bölümlerden) şehre alışırken ders problemleri olmaması vs de sayılabilir.
    Eskişehirde öğrencilere çok iş var hele şimdi adım başı kafe açılıyor ara sokaklar bile kafelerle doluyor o konuda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.