Merhaba; yeni bir serüvene başlamış olarak sizlerden yardım ve destek istiyorum. Esp8266-01 modülünü satın aldım. Birkaç kodlamalar yaptıktan sonra kısmen çalışır hale geldi. Şimdi sizlere ilk sorun şu ki home assist sitesine giriş yaptığımda esp8266 modülü üzerinden kurulum yapmak istiyorum. Fakat home assist kurulum için raspberry istiyor. Elimde raspberry yok dolasıyla kurulum için elimden birşey gelmiyor ve sitenin iç arayüzüne ulaşıp esp8266'yı kuramıyorum. 2.Sorum da şu ki Esp8266'yı pc üzerinden bir server oluşturup gerekli kodlamarı yaptıktan sonra bir buton gibi on off yaparak, modülü de pc ye bağlayıp aktif olarak komut veriyorum modül komut alıyor. Fakat modülü harici olarak şu bilinen roleli çalılştırma kartı yerine VCC & GPIO2 3.3V VERİYORUM, GND veriyorum modül çalışıyor fakat wifi bağlantı yapmıyor iletişim kuramıyorum. Modülü pc ye geri taktığımda kontrol edebiliyorum ama pc den çıkartınca besleme verip kontrol edemiyorum bu konuda yardımlarınızı bekler iyi çalışmalar dilerim... |
Bildirim