Şimdi Ara

ESRARHANE Hakkında bilgisi olan varmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarih kitaplarinda felan karşilaşiyorum. Esrarhane deyince esrar icilen bi yer geliyor aklima dogrumudur bilmiyorum. Ve bu konuda internetten hicbir bilgi bulamadim lütfen beni aydinlatin . Saygılarr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hangi tarih kitabında nasıl geçiyor?
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Elif safagin Ustam ve Ben kitabinda okumuştum tam hatirlamiyorum. Dünde
    https://eksisozluk.com/cek-mastor-cek--659946?nr=true&rf=cek%20mastor%20cek

bide burada okudum ilk yorumda

• elif şafağı dikkate almayanız tarihsel konularda... fakat bu konu hakkında bilgim yok.

Örnek verebilirim ama başka bir kelime ile orta çağda türkistan bölgesinde çoğu içecek satan dükkana meyhane denirdi günümüz anlamı ile değil.
  • Gönderiliyor... kullanıcısına yanıt
    Elif Şafak konusunda halısınız. Ama beni şaşirtan Osmali da esrar icmek yasak segilmiydi. Eger sizin dediginiz gibi başka bir anlami mi var yoqsa ????

• " II. Abdülhamit devrinin sonlarında esrar kahvehanelerinin İstanbul'un her yerinde açılmış bulunduğu, o dönemde esrarın cezasının ağır olmadığı, çuval dolusu esrar bulunsa, ya müsadere
    edilip denize atıldığı, yahut bir kulp takılarak sahibine iade edildiği, Reşat Ekrem Koçu'nun ayni yazı serisinde ifade edilmektedir. 1917 yılında yayınlanmış Polis Nizamnamesine göre,
    esrarhane işletenden bir daha esrar içirtmeyeceğine dair tasdikli bir kefaletname almır. Miktarı 10 liradan 1000 liraya kadardır "

Kimden-nerden alıntı diye sormayın lütfen, cevap vermeyeceğim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    Kimden-nerden alıntı diye sormayın lütfen, cevap vermeyeceğim!

Neden?
  • IO kullanıcısına yanıt
    Bilgi doğru, ama alıntıyı yaptığım kişilik iğrenç bir yaratık, bu yüzden!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Bilgi doğru, ama alıntıyı yaptığım kişilik iğrenç bir yaratık, bu yüzden!

Kaynak okumayı bilmeyenler düşünsün. Bu durumda siz cahil gibi gözüküyorsunuz
  • IO kullanıcısına yanıt
    Başkalarına nasıl göründüğümle pek ilgilenmem.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiginiz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Centilmen.4444

Elif Şafak konusunda halısınız. Ama beni şaşirtan Osmali da esrar icmek yasak segilmiydi. Eger sizin dediginiz gibi başka bir anlami mi var yoqsa ????

Bu konuyu da hiç sormadım hocalarıma fakat fatihin oğlu Beyazıdın esrar keş seviyesinde olduğunu biliyoruz.
    Fatihin fermanı var yani çok esrar içer olmuşsun diye şehzadede cevap olarak çok ağrım var ondan içiyorum diyordu sanırım

Burdan anlaya bileceğim kadarı ile dönem içinde pekte esrar içmenin sıkıntı çıkarmayacağıdır.
  • Gönderiliyor... kullanıcısına yanıt
    O zamanda dalgasina icen insan sayisi az oldugu icin olsa gerek diye düşünüyorum.

Şimdiki gençler mal gibi ölümüne iciyorlar. Herşeyin fazlasi zarar. Çevremden gördügüm kadariyla sürekli icenlerin resmen beyni çürüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.