Şimdi Ara

ESTAĞFURULLAH NE DEMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
45.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar az önce dersteyken öğrendim ve sizlerle bunu paylaşmak istedim aslında anlamını duyunca çok şaşırdım ve az önce kurstan eve gelirken bimden çikolata alırken bimdeki kasiyer beni bekletti ve kusura bakma dedi bende estağfurullah dedi ve bunun anlamını bildiğim için gülmemek için zor tuttum
    bakalım bilen varmı biraz yazın sonra anlamını dicem ama doğrumu bilemem sadece banada söylediler çok ilginç anlamı var

• Yapay Zekanın Yanıtı

Estağfurullah Ne Demek?

"Estağfurullah" ifadesi, "Allah'tan mağfiret dilerim" veya "Allah beni affetsin" anlamına gelir. Genellikle bir hata veya yanlışlık sonrasında özür dilemek için kullanılır.

"Kusura bakma" veya "kusura bakmayın" diyen birine karşılık olarak "Estağfurullah" denir. Bu ifade, özrü kabul ettiğinizi ve karşınızdaki kişiyi affettiğinizi gösterir. Ayrıca, "Estağfurullah diyene ne denir?" sorusunun cevabı da "Kusura bakma" veya "Kusura bakmayın" ifadesidir.

"Estağfurullah" ifadesi, hem kadınlara hem de erkeklere söylenebilir. Birisine "kusura bakma" veya "kusura bakmayın" dediğinizde ve karşınızdaki kişi "Estağfurullah" diyorsa, bu onların özrünüzü kabul ettiği ve sizi affettiği anlamına gelir.

"Estağfurullah" ifadesi, sadece özür dilemek için değil, aynı zamanda birine minnettarlığını ifade etmek için de kullanılabilir. Örneğin, birisi size yardım ettiğinde, "Estağfurullah, çok teşekkür ederim" diyebilirsiniz.

"Estağfurullah" ifadesi, günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılır. Karşınızdaki kişiye saygı göstermek ve özürünüzü kabul etmek istiyorsanız, "Estağfurullah" demek uygun ve kibar bir davranıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tevazu,incelik göstermek için söylenir.tanrı'dan mağfiret, bağışlama dilerim.anlamından cok ne anlamda kullanıldıgı onemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

arkadaşlar az önce dersteyken öğrendim ve sizlerle bunu paylaşmak istedim aslında anlamını duyunca çok şaşırdım ve az önce kurstan eve gelirken bimden çikolata alırken bimdeki kasiyer beni bekletti ve kusura bakma dedi bende estağfurullah dedi ve bunun anlamını bildiğim için gülmemek için zor tuttum
    bakalım bilen varmı biraz yazın sonra anlamını dicem ama doğrumu bilemem sadece banada söylediler çok ilginç anlamı var

• Yaşın kaç?
  • "Öylesiniz" gibi birşeydi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRiverStyx -- 25 Mart 2010; 21:09:45 >
  • heaaaa ?
  • aynen öylesiniz demektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRiverStyx

"Öylesiniz" gibi birşeydi sanırım.

Hayır ancak öylesiniz gibi bir anlamı var idi.Hocamıza sormuştuk vakt-i zamanında.
  • keklemişler seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

arkadaşlar az önce dersteyken öğrendim ve sizlerle bunu paylaşmak istedim aslında anlamını duyunca çok şaşırdım ve az önce kurstan eve gelirken bimden çikolata alırken bimdeki kasiyer beni bekletti ve kusura bakma dedi bende estağfurullah dedi ve bunun anlamını bildiğim için gülmemek için zor tuttum

Söyleme anlamını , içinde patlasın.
  • aynen öyle gibi bişey olması lazımdı.
  • Bildiğim kadarıyla "Ben değil siz layıksınız söylediğiniz şeye" gibi bir anlamı var hemen hemen.
    Yani karşınızdaki "çok alçak gönüllüsün" dediğinde de estağfurullah denilebilir. "Hıyarın tekisin" dediğinde de denilebilir. Her türlü gideri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemfomani

aynen öyle gibi bişey olması lazımdı.

evet banada öyle dediler aynen öyle demekmiş çok ilginç
  • Maksat arapça konuşmaksa anlamı önemsiz.
  • onu diyen hoca ya dalga geçmiştir yada cahildir

ve türkçe sözlüğündeki anlamda ilginç
    hangi bilirkişi-ler hangi akılla yazmış oraya
    tabi o sözlüğe girdikten sonra artık anlamı o dur

estağfirullah ALLAH'tan istiğfar (af) dilemek, yapılan bir işten pişman olmak anlamındadır ve arapçadır
    neden zorla türkçeye uyarlamaya çalışıyorsunuz
    kullanmazsınız olur biter
  • burda kendini neden gülmemek icin tuttun kasiyer seni bekletti sora kusura bakma beklettim sizi dedi sende o kelimeyi söyledin ee?
  • ne demek efendim gibi bir anlamı var
  • Türk Dil kurumu sözlükte aynen şöyle yazıyor ;

estağfurullah :

İncelik ve alçak gönüllülük göstermek üzere teşekkür edilen veya övülen bir kimsenin söylediği bir söz.

Güncel Türkçe Sözlük

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

Maksat arapça konuşmaksa anlamı önemsiz.

Konuşma o zaman
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.