Şimdi Ara

ETG5 ŞANZIMANI NASIL BİLİRSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 208 almayı düşünüyoruz da etg5 şanzıman nasıldır kullananlar varsa yazabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzenim kullanıyor aynı aracı. Araçtan memnun olmadığı tek kısım şanzımanı. Ben de kesinlikle tavsiye etmem. Almadan önce mutlaka test edin derim.
  • Geri viteste gaza dokunursun gitmez, biraz daha basarsın yine gitmez, biraz daha basınca kendini birden geriye fırlatır. Çakıllı zeminde, yokuş geri çıkmam gerektiğinde böyle davrandı. Dur kalklarda da 1 2 sarsılıyor biraz elinden geleni yapsa da. Ancak berbat diyemem, toplama bakınca iyi bir araç. Az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 24 Ocak 2018; 2:28:7 >
  • Güzel yanı az yakar ve en nihayetinde vitesleri siz değiştirmezsiniz.
    Eksi yanları: Örneğin otomatik şanzımanı dsg veya zf gibi çift kavrama ya da tork konvertörlü bir şanzımanla tanıdıysanız çok çağ dışı gelecektir. Performans beklentiniz olmamalı.
    Tek kavrama olduğu için ayağınızı vites atacağı sırada gazdan çekmeniz gereklidir.
    Bunun dışında genelde yokuşlarda tek kavrama şanzımanlar saçmalar. Manuele almanız gerekebilir.
    Hangi şartlarda alınır: Performans beklentiniz yoksa, az yaksın istiyorsanız, şanzımanın masraf çıkarmasını istemiyorsanız.
  • 208 in hem etg5 var hemde eat6 olanı var hangi motor seçeneği alıcaksınız bilmiyorum ama eat6 makyajlı kasada geldi. Makyajsız kasayı kesinlikle almayın bu yüzden, makyajlı kasada eat6 olanı alın. Eat6 tam otomatiktir tork konvertörlü yani ve japon temelli bi şanzıman olduğu için etg5 e göre hem daha konforlu hem daha sorunsuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

208 in hem etg5 var hemde eat6 olanı var hangi motor seçeneği alıcaksınız bilmiyorum ama eat6 makyajlı kasada geldi. Makyajsız kasayı kesinlikle almayın bu yüzden, makyajlı kasada eat6 olanı alın. Eat6 tam otomatiktir tork konvertörlü yani ve japon temelli bi şanzıman olduğu için etg5 e göre hem daha konforlu hem daha sorunsuz

Hocam para olsa alacağım :) bütçem yetmiyor peki başka sorunsuz otomatik şanzımanı olan masrafsız bir araç varmı

• Kendileri de bu şanzımanın mevzusunu iyi bildiklerinden çok güzel indirimler yapıyorlar bu araçlara, gidin bayiye kullanın bir sürü ETG test aracı var en temiz çözüm bu. Aralıkta bizde Göral'da test ettik (arkadaşımın eşi kullandı) araba ucuzdu şu indirimdi bu donanımdı vs hiç önemli değil, belki 10-15 sene önce çok yakan 4 ileri otomatiklere alternatif olarak neyse ama yıl olmuş 2018 bu şanzımanın hiçbir aracın üstünde yeri yok. Satış temsilciside gayet dürüstçe kabul etti zaten, fiyattan ve ekonomiden vurmaya çalışıyorlar. Tüketimi yükseltmiyor ancak gerisi bana göre her anlamda çok kötü. Belki siz kullanır çok kötü bulmazsınız, o durumda da arabanın fiyat avantajı öne çıkıyor, en iyi teklifleri Peugeot veriyor genelde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediğim gibi 208 in eat6 olanları var makyajlı kasada geldi onu alabiliyosanız onu alın. Gerisine karışmam etg5 e bulaşmayında naparsanız yapın :D bütçenize göre daha iyi bi araba tavsiyesi verecek olan vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde var 2018 model 1.6 BlueHDI şanzıman arabayı fena zorluyor yarı otomatik almayın alacaksanız dizelini manuel alın yada 1.2 PureTech EAT6 Tam otomatik olanını alın onun yakıt tüketimi çok iyi benim bildiğim (yanlış hatırlamıyorsam sadece Allure veya GT-Line da var)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.