Şimdi Ara

Ethernet HIZ ve baglanti problemi? yardim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Surecom 5-port ethernet miniswitch (hub) kullaniyorum. Airties RT205 modemim var.
    RT205 in cikisi ve 2 adet bilgisayar hub'a bagli.

benim derdim bilgisayarlarimdan 1 tanesi (Sapphire PE 690G)baglanti hizi olarak 1Gbps gorurken digeri(MSI K9A2 olan) bazen 10Mbps bazen 100Mbps gorunuyo. Ayarlari Autonegotiation yerine 1Gbps'ye getirince baglanmiyor. Anakartlarin ikisindede 8111B Gigabit ethernet denetleyicisi var.

Bu sizce anakart problemi olabilirmi. ?

100 Mbps-FullDublex iken bazen surekli baglanti kurmaya calisiyor ama kuramiyor. kabloyu switchten cikarip takinca hic bir sey degismiyor. kabloyu anakarttan cikarip takinca baglaniyor. kabloyu modem'e direk baglayinca sorun cikmiyor. Modem zatem 100Mbps odugu icin hemen 100Mbps ile baglantiya geciyor.

Bugun birde bilgisayarlari birbirine direk baglayip ag kurmayi deniyecem.

Sizce bu anakart problemimi? yoksa hub yerine switch mi kullanmaliyim???? bu ise yararmi?

• Soru biraz karisik oldu galiba yeniden sorayim.

Hub ile 2 adet bilgisayari internete bagladim. 1 tanesi gigabit olarak hub'a baglaniyo. Kasalarimdan digeri ise bazen baglanamiyor. bazen 100 ile bazen 10 ile baglaniyor. Autonegotiation yerine 100Mbps secince bilgisayar deliriyor. baglanmaya calisiyo ama baglanamiyor, kabloyu bilgisayardan sokup takinca baglaniyor. 1000Mbps yapinca ya hic baglanmiyor(Kablo takili deil yaziyor) yada 10 ile baglaniyor.

Sorun nerde olabilir? sorunu cozmek icin neler denemeliyim?

Saygilar...
  • onerisi olan yok mu arkadaslar?
  • Arkadaşım sorun hubda olabilir. Sen makineleri teker teker direkt modeme bağlayıp çalıştır öncelikle. Hubda gibi sorun. Başka bir ihtimal bağlanmayan makinanın ethernet driverinde sorun olabilir ama bence hub'un dandik ve bağlantıyı dağıtamıyor
  • makineleri teker teker modem e baglayinca hepsi 100Mbit ile baglaniyor.

Switch araciligiyla baglayinca MSI olan makine haric hepsi 1000Mbps(Gigabit) olarak baglaniyor. MSI olan makine 10Mbps olarak baglaniyor

Sizce ariza hubda mi? Kaliteli bir Gigabit hub onerirmisiniz, birde onunla denesem?

tabi satin almak gerkecek ama saglik olsun artik....

Belki hubdadir???

Saygilar (PongoLLe tesekkurler)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.