Bildirim
ethernet kablosu ile iki bilgisayarı birbirine baglama ve oyun oynama
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bu iki PC arasında kuruLmu$ oLan network kabLoLarı bir HUB'a bağLımı yoksa tek kabLo var sen onu bi PC ye diğer ucunu diğer PC yemi bağLadın? oLması gereken $u, 2 network kabLosu ve 1 adet HUB. iki PC den çıkan network kabLosunu HUB'a bağLayacaksın, PCLerede ağ bağLantıLarı özeLLikLerinden IP adresi vereceksin. -
dj_mero bu HUB'u biraz açarmısın nedir nerelerde kullanılır.
quote:
Orjinalden alıntı: dj_mero
Bu iki PC arasında kuruLmu$ oLan network kabLoLarı bir HUB'a bağLımı yoksa tek kabLo var sen onu bi PC ye diğer ucunu diğer PC yemi bağLadın? oLması gereken $u, 2 network kabLosu ve 1 adet HUB. iki PC den çıkan network kabLosunu HUB'a bağLayacaksın, PCLerede ağ bağLantıLarı özeLLikLerinden IP adresi vereceksin.
-
switchhttp://www.pckoloji.com/attachments/urun-incelemeler/2857d1206129695-tenda-teh500s-5-port-fast-ethernet-switch-tenda6.jpg resimdeki
modemden gelen ethernet kablosunu bunun herhangi bi portuna takınca ağı portlara paylaştırıyor otamatik ip verir
oyun dosya ve yazıcı paylaşımı için sadece ağ bağlantısı kurmak gerekir ....... -
Eğer sadece iki bilgisayarı birbirine bağlayacaksanız araya hub koymaya gerek yok ama normal bir ethernet kablosuyla bağlarsanız makineler birbirini görmez, yapmanız gereken cross kablo edinmektir. Cross kabloda, bir taraf normal ethernet kablosu diziliminde (turuncu-beyaz, turuncu, yeşil-beyaz, mavi, mavi-beyaz, yeşil, kahverengi-beyaz, kahverengi) diğer uç ise hatırladığım kadarıyla 1 ile 6, 2 ile 5 değiştirilmiş şekilde olur. Yapmanız gereken sadece cross cable edinmek ya da yukarıda yazdığım şekilde bir cross kablo hazırlamaktır. -
-
bn modemden iki pcyi birbirne bagladım oyun oynadım da sora cross kabloyla modemsız baglayabılcemı arastırdım ogrendım ıkısını bırbırıne taktım ama bırbırlerını gormuo aynı modemde yaptıgımız gıbı aynı ıslmlerı mı uygulucaz acıklarsanız sevınırım -
-
arkadarşlar bir ethernet kablosuyla doya aktarımı yapılıyo die biliyordum ancak bilgisayarla birbirini görmüyor elimde 1 ethernet ve hub var benim şimdi bir etherne kablosunamı ihtiyacımvar -
Ethernet kablosu ile olmaz. Cross kablo alın, sonra da şu başlıktaki anlatıma göre bilgisayardan ayarları yapın:
http://forum.donanimhaber.com/m_38413078/tm.htm
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X