Şimdi Ara

Ethernet kablosu pingi düşürür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50mbps interner kullanıyorum evde 5kişi internet kullanıyoruz bu da pingimi artırıyor. Ethernet kablosu kullansam faydası olur mu? Veya başka bir çözümü var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olsa bile cok az olur wifi aliciniz kaliteli olsun iyi ceksin yeterli internetten biri indirme yaparsa ping duser tek sorun bu.

• Pinginizi etkileyen faktörlere bir bakalım genel olarak;

-İnternet hızınız
    -Bilgisayarınızın durumu
    -Aynı internete bağlanan kişi sayısı
    -Oyun sırasında başka birinin indirme yapması
    -Kablosuz bağlanıyorsanız, modem olan uzaklığınız.
    -Oyunun serverlarında sıkıntı olabilir.

Eğer kablosuz bağlanıyorsanız ve modeme de uzaksanız, kablolu bağlanmak pinginizi düşürecektir. Siz oyunda iken arkadaşlarınız interneti sömürüyorsa kablolu kablosuz fark etmez pinginiz artacaktır.

Bilgisayarınız aşırı eski ise pingde sıkıntı yaratma olasılığı var.

O yüzden arkadaşlarınızın evde olmadığı bir gün yada onlardan rica ederek internete bağlanmadıkları bir zaman. Kablosuz olarak oyunda iken pinginiz nasıl bir bakın. Eğer yüksekse pinginiz kablolu olarak bağlanıp pinginizi ölçün. Kablosuz olarak bağlandığınızda pinginiz yüksek çıkıyorsa, bu arkadaşlarınız internette iken interneti çok sömürüyor sizin pinginizi etkiliyor demektir. Kablolu olarak bağlanıp arkadaşlarınızda nette iken pinginize bakın nasıl.

Şimdi şöyle de bir durum var. Kablolu yada kablosuz eğer arkadaşlarınız neti çok sömnürüyorsa pinginiz her zaman yüksek olacaktır.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Senin şu aciklayici mesajlarinı seviyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 9 Mart 2016; 13:37:29 >
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Pinginizi etkileyen faktörlere bir bakalım genel olarak;

-İnternet hızınız
    -Bilgisayarınızın durumu
    -Aynı internete bağlanan kişi sayısı
    -Oyun sırasında başka birinin indirme yapması
    -Kablosuz bağlanıyorsanız, modem olan uzaklığınız.
    -Oyunun serverlarında sıkıntı olabilir.

Eğer kablosuz bağlanıyorsanız ve modeme de uzaksanız, kablolu bağlanmak pinginizi düşürecektir. Siz oyunda iken arkadaşlarınız interneti sömürüyorsa kablolu kablosuz fark etmez pinginiz artacaktır.

Bilgisayarınız aşırı eski ise pingde sıkıntı yaratma olasılığı var.

O yüzden arkadaşlarınızın evde olmadığı bir gün yada onlardan rica ederek internete bağlanmadıkları bir zaman. Kablosuz olarak oyunda iken pinginiz nasıl bir bakın. Eğer yüksekse pinginiz kablolu olarak bağlanıp pinginizi ölçün. Kablosuz olarak bağlandığınızda pinginiz yüksek çıkıyorsa, bu arkadaşlarınız internette iken interneti çok sömürüyor sizin pinginizi etkiliyor demektir. Kablolu olarak bağlanıp arkadaşlarınızda nette iken pinginize bakın nasıl.

Şimdi şöyle de bir durum var. Kablolu yada kablosuz eğer arkadaşlarınız neti çok sömnürüyorsa pinginiz her zaman yüksek olacaktır.

Bilgisayarın durumu pingi etkilemez tamamen ağ trafiğine bağlı.

• Geçen benim ping bi paktım 120 abim download yapıyormuştu bitince baktım 70 olmuş 3 pc var kablolu,modem orta katta benim evde yani 16 mb hız zaten 10 a düşüyor belkide internet hızından Cs GO oynarken ping atıyo,taahütümün bitmesine 1 hafta var fibere geçmeyi düşünüyor gibiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 12 Mart 2016; 10:32:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neye göre konuştun arkadaşım sen. Bilgisayarın durumu derken benim neyi kastettiğimi biliyor musun? Biraz açıklama yapsan da benim tezimi çürütsen.

Tamemen ağ trafiğine bağlı? Bilgisayarın bakalım o ağ trafiğinde tamamen efektif mi?

Bilgisayarın modem üzerinden gelen internet verilerini işlerken ne kadar performanslı?

Hard diskinin okuma yazma değerlerinde bir sıkıntı varsa, kısaca bozuk sektörleri varsa veri işleme hızı yavaşlayacak bu da bütün parçalarını etkileyecek. Donanımsal olarak bir sıkıntı yoksa da 4-5 yıl önce aldığın bir bilgisayardan ilk günki gibi bir performans alamazsın. Parçaların yıpranmaya eskimeye bağlar. Kullanımına bağlı olarakda bu yıpranma daha da artar veya daha da az olabilir ama kesinlikle performans düşer.

Aynı interneti kullanan evdeki iki bilgisayarın o internette aynı performans ile indirmediğine ben çok kez şahit oldum. Bilgisayarlarda yazılımsal veya donanımsal bir sıkıntı olmadığı çokça gördüm. Tek tek diğer bilgisayarın bağlantısını keserek sadece bir bilgisayar üzerinde testler yaptım. Bilgisayarın tek başlarına ağdan yararlanmaları farklılık gösterdi. Ne bir virüs ne de başka bir zararlı yazılımda yüklü değildi ama bir tarafta 5 senelik bir bilgisayar diğer tarafta 1-2 senelik bir bilgisayar. 5 senelik bilgisayar günün neredeyse 16 saaitini download yapma ile geçiriyordu. 1-2 senelik bilgisayar ise toplasan 3-4 saat açık ve internette muzik dizi ve siteleri gezme ile ilgili işleri yapıyordu.

Ping sorunu veya internetin yavaş çalışması vs... evet ağ trafiğine de bağlıdır. Ama tamamen ağ trafiğine bağlı olan bir şey değildir. Bilgisayar durumu da diğer faktörler ile beraber bunu etkilemektedir. Yıllarca bizzat bu durumu hem kendi bilgisayarlarımda hemde başka bilgisayarlar üzerinde gözlemlemiş olarak bu bilgileri yazmış bulunuyorum.

Ortaya bir bilgi paylaşırken kesin bir dile olmaz olmaz demeyin. Nedenini hiç olmaz, çok alakasız denilen şeyler sorunun kaynağı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 13 Mart 2016; 11:47:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.