Bilgisayara ethernet kablosu taktığım anda kapanıyor tabi eğer ethernet kablosu takılı değilken açarsam.Ethernet kablosu takılıyken açmaya çalıştığımda hiç açılmıyor.Sorun ne olabilir ?
yok mu yardımcı olacak yahu
quote:
Orjinalden alıntı: the_insomniac
Detay vermezsen nasıl yardım edelim. Ethernet kartın onboard'mı? Modem nedir? marka model? Kablo kontrolü yaptın mı? İşletim sistemin ne? ......
ben anladım böyle fantastic sorunların cozumleri olmuyor yani burdaki kullanıcılar fantastik sorunları cozemiyor..
seninkinin benzeri bi sorun bende var topiclerime bakabilirsin eternet kablosunu cıkarınca pc takılıyor takınca düzeliyor..
cozulmedi bunun gibi cozulmeyen bi suru problemim var
lcd ekranımdan ses gelmior ethernet sorunu oyunlarımın arada takılması
google dada yazmıor ki şu meret
en sağlamı git bilgisayarcıya ona danış ..
Ethernet kartı:onboard marvell yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller Modem : USR9110 İşletim sistemi : Hem pardus,hem de windowsta denedim farkeden bişey yok.
Kablo kontrolü nedir bir fikrim yok fakat,sorunun kendi çapımda,modemden veya kablodan kaynaklandığını düşünmüyorum,çünkü aynı kablo ve aynı modemle şu an başka bir bilgisayardan size yazabiliyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel
quote:
Detay vermezsen nasıl yardım edelim. Ethernet kartın onboard'mı? Modem nedir? marka model? Kablo kontrolü yaptın mı? İşletim sistemin ne? ......
benim başıma gelmişti daha once...ama bendeki onboard dedğildi sök-tak yapınca düzelmişti...sana tavsiyem.. 1-anakartın cdsinden ethernet kartının deriverını tekrar yükle.. 2-kablonın ucunda jack a bak..8 tane dişin de aynı hizada olması lazım..o bakır ucların yani.. 3-ethernet girişine dikkatlice bak yabancı bir cisim-eğilme vs varmı 4-bazı bioslarda lan wake up mıydı-startup mkıydı ne (yani ethernet ağı uzerinde boot olma ozelliği) vardı onu disable yap..bilgisyarcılığ bırakalı 2 sene oldu..anca aklıma gelenler bunlar...
quote:
Ethernet kartı:onboard marvell yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller Modem : USR9110 İşletim sistemi : Hem pardus,hem de windowsta denedim farkeden bişey yok.
Kablo kontrolü nedir bir fikrim yok fakat,sorunun kendi çapımda,modemden veya kablodan kaynaklandığını düşünmüyorum,çünkü aynı kablo ve aynı modemle şu an başka bir bilgisayardan size yazabiliyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel
quote:
Sorunun basit. Böcük girmiş. Güvenlik olarak kullandığın neyse onlar yanlış.
Spy-bot yükle. Onu kullan. CCleaner programını restart yapınca yükle ve her soruya evet de.
Antivirüs programlarıyla uğraşmaktansa formatı basmak daha kolay geldi,format attım allaha şükür sorunum kısmen düzeldi :)
Ama şimdi de başka bi sorun var bunun ethernetle alakalı olup olmadığından emin değilim,bilgisayarı açıyorum yaklaşık 2-3 dakika sonra ekran donuyor,bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyorum ya da ara sıra kendiliğinden çat diye kapanıyor,yeniden açıyorum falan,sorun ne olabilir bu durumda ?
quote:
Ama şimdi de başka bi sorun var bunun ethernetle alakalı olup olmadığından emin değilim,bilgisayarı açıyorum yaklaşık 2-3 dakika sonra ekran donuyor,bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyorum ya da ara sıra kendiliğinden çat diye kapanıyor,yeniden açıyorum falan,sorun ne olabilir bu durumda ?
Ram dan olabilir ya da işlemci fazla ısınıyo olabilir sonraaa uyumsuz/çakışan sürücü olabilir. Bir de deriiiin bir virüs taraması yap. Benim D sürücüsündeki exe lere bile bulaşmış :D e onları kurarken virüs yeniden bulaşıyo haliyle.
aynı sorun az önce benim de başıma geldi. power subly nin fanı tozdan dolayı dönmemeye başlamıştı. söktüm kontak sprey ile temizledim çalışır hale getirdim. kasanın içindeki tozu hafif yollu temizledim akabinde kasayı toplayıp çalıştırdım. buraya kadar herhangi bi sorun yok ancak ne zaman ethernet kablosunu taksam sistem hiçbir hata mesajı vermeden kendini kapatıyor. ethernet kablosu takılıyken açmaya kalktığımda ise pc baştaki açılış sesini vermeksizin çalışıyor ama sistem açılmıyor. benim tahminim power subly değerlerinin düşüklüğü yönünde. yani yeni bi power subly sorunu çözecek diye düşünüyorum. elinin altında deneyebileceğin bi tane varsa denemeni tavsiye ederim :) bu arada ethernet kartı onboard
( amd atlon 3000 / asus k8u / samsung 160 gb ide / 1 gb kinston / 256 mb asus 9550 ati )
arkadaşım sana faydası olur mu bilmem ama ben setup tan ufak bi ayar değişikliği yaparak sorunumu çözdüm. sorunun hala devam ediyorsa bi deniyebilirsin ;)
( bios setup / power / APM confuguration / powerOn by LAN/PCI device --> Enable yaptım)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme