Şimdi Ara

Ethernet kablosuna jak takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Modeme giren kablonun ucundaki jakta sorun var.En ufak şeyde net kopuyor tekrar gelene kadar fıtık ediyor.Bir baktım normalde 6-7 kablo girmesi gerekirken jaka 2 kablo giriyor.Nasıl bağlanıyor anlamadım

Benim yapmak istediğim bu jak ı değiştirmek fakat bunun için pense gibi bir alet var.Bende o yok.Bunu o alet olmadan yapma şansım var mıdır?Resimli anlatıma göre yapılır gibi duruyor ama emin olamadım.Tamamen gitmesin internet

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pensesiz Ethernet Jakı Takma

Ethernet kablosuna jak takmak, özellikle pensesiniz yoksa zorlu bir görev olabilir. Ancak, birkaç basit adımla, ağ pensesi olmadan Ethernet kablosu ucunu kolayca takabilirsiniz.

Gereken Malzemeler:

• Ethernet kablosu
    • RJ45 jak konektörü
    • Makas veya tel kesici

Adımlar:

1. Ethernet Kablosunu Hazırlayın: Kablo kılıfını, konektörün ucunun yaklaşık 2,5 cm kadarını açacak şekilde soyun.
    2. Kablo Çiftlerini Ayırın: Soyulmuş kablonun içinden çıkan sekiz kabloyu birbirinden ayırın.
    3. Kablo Çiftlerini Sıralayın: Kablo çiftlerini, sol taraftan sağ tarafa doğru, uluslararası T568B kablolama standardına göre sıralayın: Beyaz/Turuncu, Turuncu, Beyaz/Yeşil, Mavi, Beyaz/Mavi, Yeşil, Beyaz/Kahverengi, Kahverengi.
    4. Çiftleri Uçlara Yerleştirin: Her bir çiftin kablosunu, konektörün karşılık gelen temas noktalarına dikkatlice yerleştirin. Çiftlerin sırasına dikkat edin.
    5. Uçları Kesin: Konektörün kenarı boyunca taşan fazla kabloları, makas veya tel kesici ile kesin.
    6. Konektörü Takın: Jak konektörünü Ethernet kablosunun uç kısmına yerleştirin ve yerine oturana kadar bastırın.
    7. Tamamlandığını Kontrol Edin: Jakı bir ağ cihazına takın ve bağlantının düzgün çalıştığını kontrol edin.

Bu basit adımları takip ederek, pensesiz jak takabilir ve Ethernet kablonuzu sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • metre uzunluğu kısaysa yenisini alın bence :) çakma pensesi olmadan çok zor olur :)
  • yaparsın belki hani yapamazsın dememek için söylüyorum bunu da ama çok çok zor olur. herhangi bir internet kafede falan git çaktır 1 dk almaz.
  • Malatyada felansan gel ben yapayım. Pense olmadan çakamazsın

8 kablo ve birbirinden farklı renkler var o kabloda 2 şekilde dizlişi mevcut
    seri ve çapraz hangisini yapacağını da bilmelisin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelimeyounu -- 6 Kasım 2010; 15:02:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

Malatyada felansan gel ben yapayım. Pense olmadan çakamazsın

8 kablo ve birbirinden farklı renkler var o kabloda 2 şekilde dizlişi mevcut
    seri ve çağraz hangisini yapacağını da bilmelisin :D

maalsef değilim kardeş.Birde şöyle bir durum var kabloyu da çıkartıp götüremem.Kablolar duvarların içinden gidiyor.Yani kendim yapmam şart.Olmadı alıcam o aletten.Resimli anlatımda sıralamalar mevcut.Yanlız şuan nasıl çalışıyor hayret ediyorum.
  • Ya kardeşim git bir internet cafeye :D alete 25-30 TL niye para veresin ki gelsin max. 10 TL'ye sorunun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

Ya kardeşim git bir internet cafeye :D alete 25-30 TL niye para veresin ki gelsin max. 10 TL'ye sorunun çözülür.

dediğim gibi kabloyu çıkartamam duvarların içersinden ilerliyor.Süpürgeliklerden falan geçiyor.İşlemi evde yapmam şart.10 tl ya alet satılıyor gg de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ethernet kablosu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kargaburunla falan sıkılamaz mı bu?
  • belki 8 ucun pinlerinli ince uçlu birşeyle sertçe bastırsan olur. garanti iş dewğil tabiki.

en iyisi sen git bi bilgisayarcıya yarım metre kablonun bi ucuna çaktır kabloyu. sonra gel seninkinin ucundakini söküp yerine bağla.

daha iyi bir çözüm olur.
  • Arkadaşlar ben yanlış aktardım sanırım.Ethernet kablosu dedim de modeme giren telefon kablosu sanırım bu.Wireless kullanıyorum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Arkadaşlar ben yanlış aktardım sanırım.Ethernet kablosu dedim de modeme giren telefon kablosu sanırım bu.Wireless kullanıyorum zaten.

O ikili kabloyumu diyorsun
    Modem kutusundan filan çıkması lazım bir bak onu kullanmadıysan kopar ucunu senin duvardaki kabloya bağla.
    Daha olmadı git elektrikçiye telefon kablosu al 1 metresi 1-2 tl bişeydir bir ucunu kopar sendeki kablonun jaklı kısmınıda kopar birbirine ekle bantlada güzelce sar hiç bir sorun çıkmaz ama ethernet kablosu ise bilki onu ekleyemezsin ekleme yaptığında bağlantı sorunları çıkıyor modem ip alamıyor vsvs.
  • Öyleyse bahsettiğin RJ11 jack'ı. O bağlığa 4 kablo girebilir ama 2 kablo ile bağlanmak yeterlidir. Sen hiç kurcalama onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Arkadaşlar ben yanlış aktardım sanırım.Ethernet kablosu dedim de modeme giren telefon kablosu sanırım bu.Wireless kullanıyorum zaten.

O ikili kabloyumu diyorsun
    Modem kutusundan filan çıkması lazım bir bak onu kullanmadıysan kopar ucunu senin duvardaki kabloya bağla.
    Daha olmadı git elektrikçiye telefon kablosu al 1 metresi 1-2 tl bişeydir bir ucunu kopar sendeki kablonun jaklı kısmınıda kopar birbirine ekle bantlada güzelce sar hiç bir sorun çıkmaz ama ethernet kablosu ise bilki onu ekleyemezsin ekleme yaptığında bağlantı sorunları çıkıyor modem ip alamıyor vsvs.

Bildiğimiz telefon kablosundan bahsediyor bu !! Onu arkadaşın dediği gibi yapabilirsin. Bu arada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.