Şimdi Ara

Ethernet Kartı Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar beni 3-4 gündür resmen deli eden bir sorun var. Evde eski bir kasam vardı onu boş durmasın bari tamir ediyim dursun
    bir köşede dedim. Herşeyini hallettim ekran kartı işlemci ram tamamladım. Bir tek ethernet kartı eksikti onuda taktım formatladım service
    pack 3 kurdum ve bilgisayarım açıldı. Ama bir sorun vardı bilgisayar 5-10 saniye aralıklarla 1 saniyelik donuyor devam ediyordu. İnternetede
    bağlanamıyordum Bağlantı sınırlı veya bağlantı yok diyor otomatik driverı kurulmustu halbuki. Sonra ethernet kartının driverını iptal ettim
    ve kasma gitti. Heralde karttan kaynaklanan bir sorun vardır deyip gidip başka ethernet kartı buldum onuda otomatik algıladı ondada aynı sorun
    oldu. Tekrardan formatlamama rağmen çözemedim. Sizlerin yardımıyıla bunu halledeceğime inanıyorum. Sıkılmadan okuduuğunuz ve şimdiden herşey
    için teşekkürler. (:

• Anakart çok eski bir model ise yeni nesil ethernet kartı ile uyumsuzluk yapıyordur. Çıkma bir eski ethernet kartı bulun onunla deneyin. ISA slot varsa PCI da sorun yapıyorsa ISA slot ile de deneyebilirsiniz. Kart para etmez zaten elinde olan varsa bedava verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Anakart çok eski bir model ise yeni nesil ethernet kartı ile uyumsuzluk yapıyordur. Çıkma bir eski ethernet kartı bulun onunla deneyin. ISA slot varsa PCI da sorun yapıyorsa ISA slot ile de deneyebilirsiniz. Kart para etmez zaten elinde olan varsa bedava verebilir.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Anakartla uyuşmıyacağını pek düşünmüyorum çünkü zaten eskiden kalma kasayı toplattığım zamandan kalma bir ethernet kartı vardı zamanında sorunsuz çalışıyordu. Epey zaman geçti aradan kasa yer kapılıyordu evde bari toparlıyım dedim. Herşeyi tamam ama etherneti halledemedim 2 tane farklı ethernet kartı denedim formatladım ama sonuc yine olumsuz. servise pack 3 yüklüyorum otomatik driverları buluyor aygıt yöneticisinden bakıyorum ve bulduğu donanım 2 karttada şu ; Asound 10/100m fast ethernet gibi bişey devre dışı bırak diyorum kasıntılar gidiyor. Anakartta tüm slotlarda denedim fark eden bişey olmadı. ISA slotu mevcut değil.

• Ethernet Kartı Bozulmuş Olabilir
  • anakartınız ile ethernet kartı arasında uyumsuzluk olabilir o yüzden kaynaklanan bir problemdir....
  • rami düşük olabilir yada ethernet kartı ile ana kart uyuşmuyor olabilir başka al onu dene birde
  • ethernet kartının kesin olarak doğru bi şekilde çalıştığından emin olun... olmazsa ethernet kartının driverini kaldırıp ethernet kartının sitesinden en güncel sürümünü indirip yükleyin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran KARTI Driver Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ETHERNET KARTI DRİVER I KONTROL ET
  • ethernet kartı bozulmuş olabilir kontrol et
  • Öncelikle herkese cevapları için teşekkürler. Ethernet kartının bozuk olabilceğini düşünüp değiştirdim realtek RTL8139C TAIWAN Marka bir ethernet kartı aldım ama değişen en ufak bir şey bile olmadı aynı sıkıntı devam ediyor fakat dikkatimi çeken bir şey oldu. İki kartıda deniyorum aygıt yöneticisinden bakıyorum ikisindede aynı driverı algılıyor Asound 10/100m ethernet driver diye bir şey. Onu iptal ettiğim zaman bütün kasmalar herşey gidiyor. bilgisayarı resliyince tekrar otomatik yüklüyor. Service pack 3 kuruyorum format cd sinde sıkıntı olabileceğinden şüpheleniyorum. Tüm Driverları otomatik yüklüyor. Ethernet kartınınkini yanlış yükleyip bir çakışma olabileceğinden şüpheleniyorum böyle bişey olabilir mi? Bu arada ram 1gb onla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACIBADEMLI -- 20 Ocak 2011; 12:53:14 >
  • driverları güncelle bakalım
  • Kart devamlı veri alışverişi için kesme yapınca kasılma normaldir. İki kartta birden aynı sorun oluyorsa başka çözümleri araştırmak lazım.

Mesela kartların IRQ'sunu gerilere alın. (Mesela 5 ise siz onu 11-12 sevilerine çekin.)

DHCP'yi kapatın ve IP'leri elle girin.

Kablonuzun uygun bir kablo olduğundan emin olun. Mesela hub olmadan iki bilgisayarı bağlayacaksanız çapraz bağlantılı kablo uygundur ama modem veya hub'a bağlayacaksanız çapraz kablo kullanmayın, bu sorunun aynısını yapabiliyor. Kablo hasarlı ise yine sorun yaşarsınız.

Kartlar için güç tasarrufunu kapatın, kartlar devamlı güç alabilsin.

Bunları bir deneyin derim. Özellikle DHCP'yi kapatmayı kesinlikle deneyin. Bunların hepsini denedikten sonra IRQ'yu da deneyin.

Kesinlikle ama kesinlikle sürücüyü kaldırıp karta uygun bir sürücü kullanın. bulması zor oluyor ama eski ethernetlerde sürücü sorunları ciddi ciddi başa bela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_uygun -- 20 Ocak 2011; 14:48:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kömrelli

driverları güncelle bakalım

Bütün driverlarımı yoksa sadece ethnernet kartının driverını mı?
  • ethernet katı driver'ını güncellemen yetrli bence.
  • Driverını buldum güncelledim fakat değişen bir şey olmadı. Bazı ss ler aldım bilgisayardan bir bakın belki anlarsınız.

http://img20.imageshack.us/i/48263865.jpg/

http://img844.imageshack.us/i/98093476.jpg/

http://img717.imageshack.us/i/31066580.jpg/

http://img707.imageshack.us/i/33364133.jpg/

http://img269.imageshack.us/i/12428693.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACIBADEMLI -- 21 Ocak 2011; 10:14:29 >

• sadece ethernet kartını..
  • kardeş bence sen sp3 yerine pc ne orjinal xp at sonra driverleri tek tek yükle o zaman olur diye düşünüyorum ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.