Şimdi Ara

Eti Matik Borlu Deterjan (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
9
Favori
51.826
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fandf7

quote:

Orijinalden alıntı: gul123456

Merrhaba Arkadaşlar,

Eti bor matik konusunu görünce dayanamadım, yazıyım istedim. İlk olarak bu ürünü markete gördüm. Ne yalan söyleyeyim, o zaman yüzüne bile bakmadım. Ama bana zorla denemem için minik bir ürün verdiler. Hadi dedim madem bedava kullanayım.. ama iyi ki de kullanmışım. O kadar memnun kaldım ki anlatama. Sonra bu ürünü nette araştırdım, katkısız olduğunu öğrendim. bu çok iyiyidi. birde bu ürünün yerli malı olması da beni çok etkiledi. resmen ülkemle guru duydum. çünkü, nereye baksam israil in ürünleri.. çok şükür ki dedim ülkeme de kazandıracak bir ürün buldum kullanıyorum. inanın iyi de olsa varsın ülkem kazansın, ben bu ürünü alacağım.

fiyat ta gelince omo dan da, tursil den de, ariel den de çok çok çok ucuz. Carrefourdan bu ürünü 16,99 a aldım. fakat diğer paketi almak için gittiğimde bu ürünü bulamadım.

Nereden bulabilirim? Lütfen yardım edin?

yukarıda paylaşmıştım sanırım göremediniz buradan ulaşabilirsiniz.

Kargo ne kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara içi 50 TL üzeri diğer şehirler içinse 100 TL üzeri ücretsiz kargo. Diğer durumlar için 5 TL
  • Plevne Caddesi No:272/2 Mamak Ankara

Sitenin iletişim yerinde bu yazıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kakà kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Ankara merkezli bir firma çünkü Ankara siparişlerini 2 saat içinde kendi elemanları getiriyor. Heralde onun için kargoda fiyat limiti Ankara için daha düşük
  • conqierors kullanıcısına yanıt
    1 tam dolu çamaşır sepeti için 120 gr önerilmiş broşürlerinde. O da 1 ölçek olarak gözüküyor.
  • şoktan aldım annem deneyecek bakalım beğenirse buradan sipraiş veririz
  • fandf7 F kullanıcısına yanıt
    vanish kosla ölçeği var üzerinde 60 gr yazıyor. 2 ölçek ana göze 1 ölçek de önyıkamaya atıp yıkıyorum. abartıyor muyum acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

3 ay önce uzun araştırmalar sonucunda Carrefour' da bulup 5 KG almıştım. Mağlesef çok memnun kalmadım, beyazlarda ve renklilerde istediğim sonucu vermedi. A101' deki beyazlar için olan deterjan bile ETİ Matikten iyi yıkadı. 30-60-95 derecedede sonuç mağlesef değişmedi. Sonuçta ürünü kötülemiyorum ama sanırım daha geliştirilme aşamasında, belirli bir derecenin altında bor elementi erimiyor sanırım. Ürünü iyileştirme yaparlarsa kullanırım ama bu haliyle zor.

Arkadaşım haklısın hatta biraz pozitif yorum bile yapmışssın.ben ilave yapayım aldım kullanıyorum hiç köpürtmüyor leke cıkartmıyor.tavsiye etmem kesinlikle almayın.Sıvı deterjanlar var bence cok iyi denedım leke cıkarıcı özelliği güçlü tavsiye ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• acaba yıkama şekli, makine ve lekenin cinsine göre değişiyor mu sonuç. Ben ve çevremde kullanan çoğu kişi memnun sadece çevremde 2 kişiden kötü yorum aldım. Hee birde deterjan kötü kokuyor diyeni var onları hiç anlamadım çünkü öyle bir koku yok özellikle gittim kokladım :) hiç bir koku yok sadece fazla çekmeyin hapşırtıyor :)
  • conqierors kullanıcısına yanıt
    bence normal ya ben sadece ön yıkamaya yarım ölçek atıyorum.
  • renkli çamaşıra kan bulaşmıştı, aynı gün etimatikle yıkadım 40 derecede leke çıkmıştı. tursil pek çıkartamamıştı. birde beyazlarda lekeli var onu 70 derecede deneyeceğim bakalım çıkacak mı ? haftasonu yazarım burdan :D
  • Bizde kullanıyoruz ve gayette memnunuz.

Bırakın bu yahudi malı hayranlığını da biraz destek olun. Ürün daha da gelişecektir.

Zaten fiyatı diğer markalara göre çok uygun.
  • şokta hiç denk gelmedi. nerede satılıyor ki bu. olmayan ürünün kalitesini test etmek zor tabii.
    ancak boraxlı kendi deterjan karışımından,iyi temizlik alıyoruz. buda iyidir heralde. birde bulup alabilsek keşke.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki en kaliteli deterjanlardan birisidir bu.

Nereden biliyorsun derseniz bizatihi leke testlerine şahit oldum. Kan, çikolata, nar... gibi lekesi zor çıkan maddelerle defalarca test edildi. Hastanelerde kullanılmış kanlı ameliyat önlüklerinde denendi, etkisi kanıtlandı.

Uzunca bir süredir otel, hastane vb yerlere toptan satışı yapılıyordu bu deterjanın. En başta perakende satışa verilecekti, sonra vaz geçildi. Demek ki fikirlerini değiştirmişler.

Ankara Etlik'te Eskişehir yolu üzerinde Acity'nin tam karşısında Erkunt Traktörün hemen yanında fabrika satış mağazası var. Hiç olmadı oradan alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 27 Kasım 2014; 23:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz
    Deterjanlarda vaktiyle zaten bor bileşikleri kullanılıyordu ama bugün enzimler falan derken iş daha çok kimyasalı bir arada kullanmaya kaldı. Diğer deterjanlar kadar leke çıkarma konusunda başarılı olmasa bile hem milli olması hem daha az kimyasal içermesi sebebiyle tercih edilebilir.

Şu da bilinmeli ki, gündelik giydiğimiz çamaşırları deterjan kullanmadan bile yıkasak tertemiz çıkıyorlar makineden. Biz var ise lekeler için deterjan kullanıyoruz. Mümkün mertebe hiç deterjan kullanmamak veya bu gibi az kimyasal içeren ürünleri kullanmakta fayda var.

"Vaktiyle" değil hala deterjanlarda bor bileşikleri kullanılıyor. Ayrıca bu deterjan leke çıkarmada en az diğer deterjanlar kadar başarılı, karşılaştırmalı yıkama testleri yapıldı.

Çamaşır yıkarken deterjan kullanmazsanız kıyafetlere bulaşan yağ lekeleri, vucut yağları vs çıkmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney
    Bor madeni

Bor madeninden elde edilen kimyasal madde kullanılıyor bu deterjanda, doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: arda4

quote:

Deterjanlarda vaktiyle zaten bor bileşikleri kullanılıyordu ama bugün enzimler falan derken iş daha çok kimyasalı bir arada kullanmaya kaldı. Diğer deterjanlar kadar leke çıkarma konusunda başarılı olmasa bile hem milli olması hem daha az kimyasal içermesi sebebiyle tercih edilebilir.

Şu da bilinmeli ki, gündelik giydiğimiz çamaşırları deterjan kullanmadan bile yıkasak tertemiz çıkıyorlar makineden. Biz var ise lekeler için deterjan kullanıyoruz. Mümkün mertebe hiç deterjan kullanmamak veya bu gibi az kimyasal içeren ürünleri kullanmakta fayda var.

"Vaktiyle" değil hala deterjanlarda bor bileşikleri kullanılıyor. Ayrıca bu deterjan leke çıkarmada en az diğer deterjanlar kadar başarılı, karşılaştırmalı yıkama testleri yapıldı.

Çamaşır yıkarken deterjan kullanmazsanız kıyafetlere bulaşan yağ lekeleri, vucut yağları vs çıkmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney
    Bor madeni

Bor madeninden elde edilen kimyasal madde kullanılıyor bu deterjanda, doğrudur.

Vaktiyle bor bileşikleri kullanılırken iş şimdi enzimlere döndü. Bordan yapılan deterjan diye bunu ısıtıp gündeme koymaları garip olmuş demek istiyorum. Bu yeni bir icat değil bu 40 yıl önceki deterjanın ta kendisi.
    İçinde bor bileşikleri olan deterjanlar hala var ama olmayanlar da var. Enzimleri bir araştırmalısın.

Gündelik çamaşırları deterjansız da temiz çıkarması durumu işlevsiz çamaşır toplarının bu kadar satmasının sebebidir. Ben "leke yoksa temiz çıkar" yazmışım. Sen diyorsun ki "yok öyle değil, lekeleri çıkarmaz".

• _Riven_ kullanıcısına yanıt
    hocam marketpaketinden 12.99 TL ye bulabilirsin
  • Yav arkadaşlar bizmi kullanamıyoruz deterjanı ? Bizde iyi sonuç vermiyor, Makinam AEG Lavamat 75270FL. Uzun programdada yıkıyorum sonuçlar iyi değil.
  • quote:

Vaktiyle bor bileşikleri kullanılırken iş şimdi enzimlere döndü. Bordan yapılan deterjan diye bunu ısıtıp gündeme koymaları garip olmuş demek istiyorum. Bu yeni bir icat değil bu 40 yıl önceki deterjanın ta kendisi.
    İçinde bor bileşikleri olan deterjanlar hala var ama olmayanlar da var. Enzimleri bir araştırmalısın.

Gündelik çamaşırları deterjansız da temiz çıkarması durumu işlevsiz çamaşır toplarının bu kadar satmasının sebebidir. Ben "leke yoksa temiz çıkar" yazmışım. Sen diyorsun ki "yok öyle değil, lekeleri çıkarmaz".

Eti matik'in formülünü biliyor musun? Enzim içerip içermediğini biliyor musun?

Hepsinden öte Eti Maden'in durup duruken ne diye deterjan işine girdiğini biliyor musun? Sahi neden girdi acaba? Topraktan cevher çıkarıp satmak varken, ne diye bir sürü kimyasal bürokratik işlerle uğraşıyor?

DPT'nin hazırladığı Kalkınma Planları var, onların içinde bir "Bor Çalışma Grubu Raporları" var. Bir oku istersen:

http://ekutup.dpt.gov.tr/oik/oik.asp

Özellikle de "Türkiye'de Bor Madenlerinin Tarihçesi" kısmını.

Ha bir de Avrupa Birliği tarafından hazırlanan raporlar var hiç baktın mı?

Mesela birisi >http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_027.pdf

Leke çıkarıp çıkarmamaya gelince, çözünürlük çizelgesi diye bir şey duydun mu? Bir bak istersen.

• Nevfel kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.