Şimdi Ara

Eti Matik Borlu Deterjan (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
9
Favori
51.826
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende şok markette satılan 3 kiloluk paketlerden etimatik aldım. eşim birdaha alma dedi. sebepler;

1 lekeleri yüksek ısıda bile çıkarmıyor. renklilerde denemeyin bile.
    2 etimatik dökülürken tozutuyor ve ağzıma burnuma kaçıyor dedi.
    3 yumuşatıcı etkisi olduğu söyleniyordu ama alakası yok.

yerli malı kullanalım dedik ama çöpe dökecek eşim. devrim arabalarına döner kendilerini geliştirmezlerse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peykani

bende şok markette satılan 3 kiloluk paketlerden etimatik aldım. eşim birdaha alma dedi. sebepler;

1 lekeleri yüksek ısıda bile çıkarmıyor. renklilerde denemeyin bile.
    2 etimatik dökülürken tozutuyor ve ağzıma burnuma kaçıyor dedi.
    3 yumuşatıcı etkisi olduğu söyleniyordu ama alakası yok.

yerli malı kullanalım dedik ama çöpe dökecek eşim. devrim arabalarına döner kendilerini geliştirmezlerse.

Bende yerli diye aldim ,ayni şikayetleri hanimda söyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utopik bi konu olmus.
    Yerli diye icinde bor olan, kanserojen mi degil mi, ne idugu belirsiz bir kimyasal bilesigi, kalitesi belli deterjan fiyatina alarak, pis koktugu halde kullananlar, bulasigi makinede arap sabunuyla yikayanlar....
    Durmak yok Turkiye, devam, devam :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4harf

Utopik bi konu olmus.
    Yerli diye icinde bor olan, kanserojen mi degil mi, ne idugu belirsiz bir kimyasal bilesigi, kalitesi belli deterjan fiyatina alarak, pis koktugu halde kullananlar, bulasigi makinede arap sabunuyla yikayanlar....

bence sizin eşlerinizi yıkamayı bilmiyor ve doğallıktn haberleri yok, yahu 1 aydır resmen çamaşırlar kendine geldi doğal gibi aynı cok yuksek sıcaklıklara gerek yok hatta annem yumusatıcı da kullanıyor arada guzel oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyffullah

quote:

Utopik bi konu olmus.

bence sizin eşlerinizi yıkamayı bilmiyor ve doğallıktn haberleri yok, yahu 1 aydır resmen çamaşırlar kendine geldi doğal gibi aynı cok yuksek sıcaklıklara gerek yok hatta annem yumusatıcı da kullanıyor arada guzel oluyor

1- çamaşırı eşlerimiz değil makine yıkıyor
    2- doğallık konusunda eşim sabun tozu kullanıyor bebek giysileri için aynı makinede ve memnun.
    3- çok toz çıkarması göreceli olabilir ama tozutuyor bu kesin.
    4- çamaşırın kendine gelmesinden kastın yumuşaklığı ise yumuşatıcı şart yoksa hiçbir fark yok.
    5 60 derecede yıkadığında deterjan pembe elbisenin bile üstünde belli olacak kadar kalıyor dedi eşim.

bu durumda ihtimaller

1 bu kadar farklı yorumların olması farklı etimatik içeriklerinden kaynaklanabilir
    2 fabrikanın çalışanları fabrikamız kapanmasın diye forumlarda yorum yapıyorlar

• Ben ilk çıktığında fellik fellik aramıştım ama sonuç tam bir hayal kırıklığıydı. Yıkarken bizmi yanlış birşeylermi yapıyoruz ? Yerli üretim olduğundan desteklemeyi çok isterdim.
  • quote:

Utopik bi konu olmus.

Kalitesi belli firmada mı çalışıyorsunuz? Eğer bu firmalarda çalışmiyorsaniz durum çok vahim.

Senin yere göğe sığdıramadığın kalitesi belli deterjanların içindeki Petrol türevleri ve optik beyazlaticilar gibi nice kimyasallar var biliyormusun. Eğer bilmiyorsan susta milleti yanıltma.

Arge biriminde arkadaşım çalışıyor ve sürekli Geliştirme içindeler. Ancak sağlık açısından ben kesinlikle tercih ediyorum.

Varsın bir yıl 12 liram çöpe gitsin. Ondan sonra nasılsa kara geçeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: izazen

Bu Eti Matik piyasada birkaç satıcının elinde ve fahiş fiyata satılıyor.

Eti Maden pazarlama birimine geçen hafta bir e-posta attım, tenezzül edip yanıt yazmadılar, anlaşılan pazarlama bölümünün başındaki arkadaş aldığı yüksek maaşı nerede yiyeceğini şaşırmış durumda.

Ürünün hesaplı yoldan temin edileceği adam akıllı yer yok, ülke adına katma değer bir ürün yapılmış, lakin moloz sistemin bunu ülkeye kazandırma derdi yok. Çok enteresan. Eğer bu durum ürünün iç piyasaya dağıtılmamasından sorumlu yetkililerin kendi molozlukları değilse, bu yavaşlatılma için israil firmaları birilerine pirim mi dağıtıyor diye düşünüyor insan.

bende mail atmıştım ama cevap geldi. mesaj geç gelebiliyor yada sizin üslubunuza göre sıkıntı da olabilir

• Bu konuda bazilari asiri hassas ve asabi sekilde saldiriyor.
    Cevap verecek degilim ama gercekten ilginc. Yaklasim ne sicak firsat, ne mantikli alisveris cercevesinde.
    Durmak yok Turkiye, devam, devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: peykani
    1 bu kadar farklı yorumların olması farklı etimatik içeriklerinden kaynaklanabilir
    2 fabrikanın çalışanları fabrikamız kapanmasın diye forumlarda yorum yapıyorlar

Aklıma direk THY grevi geldi:

Eti Matik Borlu Deterjan

• quote:

Orijinalden alıntı: sempiternal

quote:

Utopik bi konu olmus.

Kalitesi belli firmada mı çalışıyorsunuz? Eğer bu firmalarda çalışmiyorsaniz durum çok vahim.

Senin yere göğe sığdıramadığın kalitesi belli deterjanların içindeki Petrol türevleri ve optik beyazlaticilar gibi nice kimyasallar var biliyormusun. Eğer bilmiyorsan susta milleti yanıltma.

Arge biriminde arkadaşım çalışıyor ve sürekli Geliştirme içindeler. Ancak sağlık açısından ben kesinlikle tercih ediyorum.

+1

Yukarıda yazdım, igiltere, almanya'da, finlandiya gibi ülkelerde satılan ariel vb ürünlerin yan tarafına bakın. Fosfat oranı %6 ila %8 dir. Sınırlandırımıştır, daha fazla olamaz diye.

Pamuk kullanıldıkça renk değiştirir. Özellikle beyazlar için bahsedersek yıkama sonrası opak beyaz olması aslında iyi temizlendiği anlamına gelmez, aşırı derecede kimyasala/fosfata maruz kaldığı anlamına da gelir. Durulama işleminde asla bu kimyasalları ve fosfatı çamaşırlardan arındırmanız mümkün değildir. Sonra ne oluyor, terlediğinizde fosfat içinize giriyor! 10 yıl içinde her 5 kişiden 3'ünün kanser olacağı uyarısı yapılıyor. Bunu beslenme alışkanlıklarınız gibi fosfatlı/kimyasallı deterjanlar ve üzerinde hiç durulmayan sıvı sabunlar çok körüklüyor. Türkiye'deki yayınlara bakın, bilimsel araştırmalara bakın, doğruluğunu görüyoruz. Sonra hijyen meselesi, yukarıda yazmıştım... O da ayrı konu.

Her zaman çıkıp asıl üzerinde durulması gereken şeyleri önemsemeyip boş boş konuşanlar olur. Herkes kendi zihniyetine göre yaşıyor, kim nasıl isterse onu alıp kullansın, ikna olan olur olmayan kendi yoluna devam etsin. Biz her zaman "değişik "bir millet olmayı başarmışızdır zaten...

• quote:

quote:

quote:

Utopik bi konu olmus.

+1

Yukarıda yazdım, igiltere, almanya'da, finlandiya gibi ülkelerde satılan ariel vb ürünlerin yan tarafına bakın. Fosfat oranı %6 ila %8 dir. Sınırlandırımıştır, daha fazla olamaz diye.

Pamuk kullanıldıkça renk değiştirir. Özellikle beyazlar için bahsedersek yıkama sonrası opak beyaz olması aslında iyi temizlendiği anlamına gelmez, aşırı derecede kimyasala/fosfata maruz kaldığı anlamına da gelir. Durulama işleminde asla bu kimyasalları ve fosfatı çamaşırlardan arındırmanız mümkün değildir. Sonra ne oluyor, terlediğinizde fosfat içinize giriyor! 10 yıl içinde her 5 kişiden 3'ünün kanser olacağı uyarısı yapılıyor. Bunu beslenme alışkanlıklarınız gibi fosfatlı/kimyasallı deterjanlar ve üzerinde hiç durulmayan sıvı sabunlar çok körüklüyor. Türkiye'deki yayınlara bakın, bilimsel araştırmalara bakın, doğruluğunu görüyoruz. Sonra hijyen meselesi, yukarıda yazmıştım... O da ayrı konu.

Her zaman çıkıp asıl üzerinde durulması gereken şeyleri önemsemeyip boş boş konuşanlar olur. Herkes kendi zihniyetine göre yaşıyor, kim nasıl isterse onu alıp kullansın, ikna olan olur olmayan kendi yoluna devam etsin. Biz her zaman "değişik "bir millet olmayı başarmışızdır zaten...

hocam siz eti matik kullanıyor musunuz, biz memnunuz her turlu evi şoktan aldıklarımla doldurdum diğer ürünleri eve sokmam daha resmen doğalllık var , bir de daha uyguna nereden alabiliriz bor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Utopik bi konu olmus.

+1

hocam siz eti matik kullanıyor musunuz, biz memnunuz her turlu evi şoktan aldıklarımla doldurdum diğer ürünleri eve sokmam daha resmen doğalllık var , bir de daha uyguna nereden alabiliriz bor

Ben zaten fosfatlı ürün kullanmıyordum. Eti Matiği ise yeni kullanmaya başladım, eksi bir yanı yok. Ben deterjanların o sentetik parfüm kokularından, yıkananları adeta kavurup kurutmasından hiç hoşlanmam. Eti Matikte böyle bir sorun yok. Katılıyorum, doğal ürün olduğu hemen anlaşılıyor.

Eti Matik ile yıkama yapmak hüsran değil. Fark yıkama programınıza, çamaşır makinenizin markasına, modeline, yıkama ve durulama işlemindeki aşamalarına göre değişiklik gösterir.

Doğal ürünle daha yoğun yıkama isteyen yukarıdaki mesajımda önerdiğim formülü kullanabilir. Ersağ toz 1kg 22TL civarı. Ersağ'ın bir de sıvı halde 1LT'lik çamaşır aktif diye bir ürünü var, her ikisi de ritha bitkisi ile iş görüyor. Makinanın gözüne Eti Matik + Ersağ'ın her ikisinden konsantre olduklarından birer şurup kaşığı dökseniz yeter. Bu oranlar elbette çamaşırın cinsine, miktarına göre değişir. Söz gelimi arap sabunu da bulaşıkları elde yıkama ürünü olan kimyasallar kadar köpürmez, daha yoğun köpük isterseniz miktarı çoğaltmanız gerekli. Yani doğal ürünlerin kullanım şekilleri ve miktarları kimyasallar gibi olmuyor.

Yine de bazı insanlar aynı şeyi yaparak aynı sonuçları bekliyor, bunu ise kimler yapar orası başka bir mevzu.

En ucuz eti Matik nerede diye çok bakındım. En hesaplısı carrefoursa'larda. 5Kg ürünün fiyatı 12,90. Şok marketleri de satıyor ama orada 3kg 9,90 lira olması lazım. Yani kg fiyatına göre 5kg 16,50 lira yapıyor. Bu hesapla Şok marketlerde satılan 3kg ürünün 7,5-8 TL olması gerekir.

Dolayısı ile carrefoursa şu an için en hesaplısı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Utopik bi konu olmus.

+1

Ben zaten fosfatlı ürün kullanmıyordum. Eti Matiği ise yeni kullanmaya başladım, eksi bir yanı yok. Ben deterjanların o sentetik parfüm kokularından, yıkananları adeta kavurup kurutmasından hiç hoşlanmam. Eti Matikte böyle bir sorun yok. Katılıyorum, doğal ürün olduğu hemen anlaşılıyor.

Eti Matik ile yıkama yapmak hüsran değil. Fark yıkama programınıza, çamaşır makinenizin markasına, modeline, yıkama ve durulama işlemindeki aşamalarına göre değişiklik gösterir.

Doğal ürünle daha yoğun yıkama isteyen yukarıdaki mesajımda önerdiğim formülü kullanabilir. Ersağ toz 1kg 22TL civarı. Ersağ'ın bir de sıvı halde 1LT'lik çamaşır aktif diye bir ürünü var, her ikisi de ritha bitkisi ile iş görüyor. Makinanın gözüne Eti Matik + Ersağ'ın her ikisinden konsantre olduklarından birer şurup kaşığı dökseniz yeter. Bu oranlar elbette çamaşırın cinsine, miktarına göre değişir. Söz gelimi arap sabunu da bulaşıkları elde yıkama ürünü olan kimyasallar kadar köpürmez, daha yoğun köpük isterseniz miktarı çoğaltmanız gerekli. Yani doğal ürünlerin kullanım şekilleri ve miktarları kimyasallar gibi olmuyor.

Yine de bazı insanlar aynı şeyi yaparak aynı sonuçları bekliyor, bunu ise kimler yapar orası başka bir mevzu.

En ucuz eti Matik nerede diye çok bakındım. En hesaplısı carrefoursa'larda. 5Kg ürünün fiyatı 12,90. Şok marketleri de satıyor ama orada 3kg 9,90 lira olması lazım. Yani kg fiyatına göre 5kg 16,50 lira yapıyor. Bu hesapla Şok marketlerde satılan 3kg ürünün 7,5-8 TL olması gerekir.

Dolayısı ile carrefoursa şu an için en hesaplısı.

sagolunuz hocam

• Arkadaşlar bizde evde yaklaşık 2 yıldır Klar,Almawin veya Frosch markalı ürünler kullanıyoruz.Klar ve Almawin aynı firma ve bunlar tamamen organikler.Frosch ise bunlara nazaran daha katkılı ama Ariel,Persil,Omo ile kıyaslanmaz.Eti matiğide denedik ve bir sıkıntısını görmedik.Ama yukarıda saydığım markalar Etimatik'te dahil Ariel vs gibi temizlemiyor.Ama önemli olan iyi temizlik mi yoksa uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak mı.Burda bence Etimatik çalışanından daha çok P&G çalışanı var.Bende milliyetçilik yapmıyorum öncelik sağlık olmalı ve bu P&G ürünlerinden uzak durulmalı veya diğer arkadaşın dediği gibi bunların Türkiye'dede Avrupa ile aynı içeriği satmasını sağlamak için onların ürünlerini almayarak protesto etmeliyiz.Şİmdi bazı arkadaşlar Klar,Almawin ve Frosch'un pahalı olduğundan bahsedicek ama size tavsiyem N11'deki kampanyaları takip etmeniz.Ben en son 1.5 Litrelik Klar deterjanı 21TL'ye mal ettim ve 50 yıkama yapılılabiliyor.Frosch içinse Mİgros'u takip edin Onun 2 Litreliğinide 18 gibi bir rakama almıştım ve oda yaklaşık 75 yıkama yapabiliyor.Son olarak şunu söyliyim "Çamaşırlarınız ne kadar güzel kokuyorsa o kadar kansere yakınsınız"Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 2 Ocak 2015; 19:58:18 >

• ben kullanıyorum sıkıntı yok. güzel deterjan . abartılacak bi kokusu da yok canım isterse azıcık yumuşatıcı ekliyorum sorun kalmıyor.
    çok kirli durumlarda normal deterjanlara da zaten leke çözücü ekstra ürünler ekleniyor. çok kirli olursa o ürünlerden ekliyorum yetiyor. zaten normal bir insanda ne kadar kir olabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbr

Arkadaşlar bizde evde yaklaşık 2 yıldır Klar,Almawin veya Frosch markalı ürünler kullanıyoruz.Klar ve Almawin aynı firma ve bunlar tamamen organikler.Frosch ise bunlara nazaran daha katkılı ama Ariel,Persil,Omo ile kıyaslanmaz.Eti matiğide denedik ve bir sıkıntısını görmedik.Ama yukarıda saydığım markalar Etimatik'te dahil Ariel vs gibi temizlemiyor.Ama önemli olan iyi temizlik mi yoksa uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak mı.Burda bence Etimatik çalışanından daha çok P&G çalışanı var.Bende milliyetçilik yapmıyorum öncelik sağlık olmalı ve bu P&G ürünlerinden uzak durulmalı veya diğer arkadaşın dediği gibi bunların Türkiye'dede Avrupa ile aynı içeriği satmasını sağlamak için onların ürünlerini almayarak protesto etmeliyiz.Şİmdi bazı arkadaşlar Klar,Almawin ve Frosch'un pahalı olduğundan bahsedicek ama size tavsiyem N11'deki kampanyaları takip etmeniz.Ben en son 1.5 Litrelik Klar deterjanı 21TL'ye mal ettim ve 50 yıkama yapılılabiliyor.Frosch içinse Mİgros'u takip edin Onun 2 Litreliğinide 18 gibi bir rakama almıştım ve oda yaklaşık 75 yıkama yapabiliyor.Son olarak şunu söyliyim "Çamaşırlarınız ne kadar güzel kokuyorsa o kadar kansere yakınsınız"Kolay gelsin.

Hocam siz bu konularda bilgili birisine benziyorsunuz, kozmetik ürünlerinde tercihleriniz ne oluyor? Mesala deodorant ve hatta diş macunu?

• Eti matik i abim eve getirmiş. İçinde bor ibaresi geçirip satılan saçma salak ürünlerden biri olduğunu sandım. Eti maden işletmelerinin olduğunu ve buradaki yorumları görünce içim ferahladı. Şu an ilk yıkamanın sonuçlarını bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Hannibal Lecter

Eti matik i abim eve getirmiş. İçinde bor ibaresi geçirip satılan saçma salak ürünlerden biri olduğunu sandım. Eti maden işletmelerinin olduğunu ve buradaki yorumları görünce içim ferahladı. Şu an ilk yıkamanın sonuçlarını bekliyoruz.

kardo abini bilinçli hareketinden dolayı tebrik ediyorum, kokusu için bile alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbr

Arkadaşlar bizde evde yaklaşık 2 yıldır Klar,Almawin veya Frosch markalı ürünler kullanıyoruz.Klar ve Almawin aynı firma ve bunlar tamamen organikler.Frosch ise bunlara nazaran daha katkılı ama Ariel,Persil,Omo ile kıyaslanmaz.Eti matiğide denedik ve bir sıkıntısını görmedik.Ama yukarıda saydığım markalar Etimatik'te dahil Ariel vs gibi temizlemiyor.Ama önemli olan iyi temizlik mi yoksa uzun ve sağlıklı bir ömür yaşamak mı.Burda bence Etimatik çalışanından daha çok P&G çalışanı var.Bende milliyetçilik yapmıyorum öncelik sağlık olmalı ve bu P&G ürünlerinden uzak durulmalı veya diğer arkadaşın dediği gibi bunların Türkiye'dede Avrupa ile aynı içeriği satmasını sağlamak için onların ürünlerini almayarak protesto etmeliyiz.Şİmdi bazı arkadaşlar Klar,Almawin ve Frosch'un pahalı olduğundan bahsedicek ama size tavsiyem N11'deki kampanyaları takip etmeniz.Ben en son 1.5 Litrelik Klar deterjanı 21TL'ye mal ettim ve 50 yıkama yapılılabiliyor.Frosch içinse Mİgros'u takip edin Onun 2 Litreliğinide 18 gibi bir rakama almıştım ve oda yaklaşık 75 yıkama yapabiliyor.Son olarak şunu söyliyim "Çamaşırlarınız ne kadar güzel kokuyorsa o kadar kansere yakınsınız"Kolay gelsin.

bulaşık makinesi deterjanı için direk link verirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.