Şimdi Ara

Eurasia'nın fiyatlarını savunanlar toplanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi ilk önce vergilerin yüksek olduğunu kabul ediyorum.ancak her şeye rağmen el insaf bu fahiş fiyatları nasıl savunuyorsunuz?ya hesap yapmayı bilmiyorsunuz,ya ağır fanboysunuz yada paralı askersiniz..avrupada satılan karlı vergili fiyat üzerine vergi artı kar koyup fiyat savunmaya kalktığınız için işi gücü bırakıp bu saatte bunu yazıyorum

bakın şimdi en son çıkan xperia z1 compact özelinde durumu izah edeceğim (z1 compact seçtim çünkü diğer telefonlar çıkalı belli bir zaman geçti ve fiyatlarda indirimler oldu)

ingiltere fiyatı:http://www.clove.co.uk/sony-xperia-z1-compact 358 pound yani yaklaşık 1 266 lira.. bu fiyata %18 kdv dahil bunu düşersek 1057 lira

almanya fiyatı:http://www.mediamarkt.de/mcs/product/SONY-Xperia%E2%84%A2-Z1-Compact-schwarz,48353,464028,1095819.html?langId=-3 465 euro yani yaklaşık 1 366 lira..bu fiyatta %18 kdv ekli hali bunu düşersek 1121 lira

bu örnekler çoğaltılabilir yani üç aşağı beş yukarı aynı..ben örnek hesaplamayı daha pahalı olması sebebiyle almanya fiyatı üzerinden yapacağım..şimdi bu 1121 lira kar koyulmuş hali..bakkalda satılan topkekte bile en az %40 kar var..ki fiyat arttıkça yapılan kar artıyor..ben %35 kardan hesap yapacağım yinede (emin olun bu miktar en en en iyi ihtimal ticaret yapanlar bilir %35 karla hiç bir sektör yürümez)%35 kar düşersek 729 lira bu telefonun mediamarkta geliş fiyatı..tabi distribütör kar yapacak en az bi %35 daha düşmemiz lazım aslında ama düşmeyeceğim ve türkiye distribütörü sony eurasia bu fiyattan aldığını kabul edeceğim..

şimdi bizde olan vergiler TRT payı,kdv ve ötv..TRT payı %6,ötv sabit 120 lira,kdv malum %18..

729 liraya %6 TRT payı eklersek 772 lira..772 liraya 120 lira ötv ekliyorum yapar 892 lira..evet beyler geliş fiyatını şişirerek abartarak kabaca 892 lira bulduk..şimdi bizde telefon 1999 liraya itelenmeye çalışılıyor bunun %18 lik kısmı kdv bunu düşünce 1640 lira..yani ne oldu geliş fiyatı abartılı şişirilmiş fiyatla 892 bize kdv eklenmemiş haliye 1640..yani türk kullanıcısından vergiler vs. bahane edilerek yapılan kar yaklaşık %83!!!!

"kamerası G lens abi diğerleriyle karıştırma","leğen plastiği değil metel kasa","su geçirmez olum adamlar yapmış","diğer telefon fiyatları x iken siz nasıl y olur sandınız bla bla","it's a sony xd xd" gibi salakça bahanelerle sağda solda eurasia ve onun saçma fiyatlarını savunan değerli arkadaşlarımı bu yazıyı çürütmeye davet ediyorum..ha bu arada tüm telefonlarda bu böyle yanlış anlamayın sony ile bir alıp veremediğim yok hatta o fiyatı 1499 dan duyurup 1999 yapmasalar benimde bu hesaplardan haberim olmayacaktı..

Eurasia pazarlama direktörü Aysun Şabanlı "Global fiyat politikasını TR'ye uyarlıyoruz" demişti bir röportajında..alın size global fiyat politikası..paralel satanlar sanırım hükümetten torpilli ne vergi veriyorlar ne bir şey..

Mesut bey incelemede fiyatı savunduğunuz için sizide etiketliyorum zahmet edip iki dakika okuyun şu yazıyı

• 2000 tlyi bir telefona vermek gerçekten gülünç.

Tüm telefonlar ısınıyor, tüm telefonlar kırılıyor, ama sabit* fikirli insan her yeni modele 2000 tl verip fanlık yapmaya devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 11 Nisan 2014; 23:43:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

2000 tlyi bir telefona vermek gerçekten gülünç.

Tüm telefonlar ısınıyor, tüm telefonlar kırılıyor, ama sabir fikirli insan her yeni modele 2000 tl verip fanlık yapmaya devam ediyor.

O ayrı bir mevzu tabi ama ben bu fiyatı devlete suç atıp sony eurasia'yı melek gösterenler için yazdım yazıyı..ama ya okuyup cevap veremiyorlar yada başlık ilgilerini çekmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyati savunan mi varmis. Ilginc.

• Çok güzel açıklamışsın teşekkür ediyorum.Çoğu insan Avrupada satılan fiyatın üzerine vergileri ve karı ekleme hatasına düşüyor ondan sonra bak 2199 Tl gayet normal diyebiliyor.Bu fiyatlar gerçekten anormal.
  • devlet boşuna kredi kartına kısıtlama getirmiyor.adam kart olun ca gözüne gelmiyordu .nede olsa taksitli diye düşünürlerdi.bizim millet i kaz gibi gördüler yıllarca adam bir telefonda 900 tl kar edermi..ayp yani ama suç bizde her sene telefon değişirsek olacağı buydu .ama şükür eskisi gibi olmayacak.28 nisanda hediye kartı da kalkıyor.bu durum firmaları ciddi etkiliyor.ben yıllardır bu forumdayım kredi kartı muhabetinden önce kimse telefonun pahalılıgından bahsetmezdi .ama şimdi değişti.çokta iyi oldu.
  • bu sony eurasia nın ne kadar hatunu varsa yalancı herhal xz yi tanıtan hatunda su geçirmiyor diyordu :) arkadaş en son z1c deki kazıklama örneğinden sonra bu kazık fiyatlara uygun diyen ya baba parası emicisi ya da parayı başka yollarla kolay kazanan adamdır. 3. seçenek ise cahildir. türk tüketicisi ortak haraket etmezlerse bu ithalatçıları zengin etmeye devam ederler. toplumun her alanında birlik olmalıyız ki her alandan giydirmesinler artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Sony ve ürünlerini çok severim fakat son fiyatlar gerçekten çok aşırı yüksek geldi bana da. Hani milletin ağzından düşürmediği iphone 5s şu an 16 versiyonu paralel ithalat falan da değil yani, 1999 lira iken z1 hala eurasia destekli sitede 2.199 lira.
    Ben Sony sen kimsin Apple'dan daha pahalısın demiyorum ama nasıl iş yani bu milletin almak için bir tarafını yırttığı telefondan daha pahalı yapıyorsun. Bu Sony Türkiye'nin hatası. Böyle saçma bir durum olamaz yani. Ona bakarsan Samsung şu an piyasanın hakimi,
    adamlar s5 çıkardılar şimdi bir kaç ay fiyat sallıyorum 2000 olur, 5 ay sonra düşer 1700'e herkes alır Sony yine bir yerleri avuçlar durur Türkiye'de.
    Hayır yani z1 hala 2199 lira center'da. Merak ediyorum z2 geldiğinde 2500 yapacaklar herhalde. Sonuçta z1 ile arasında fark olmalı. Bakınız ki z ile arasında şu an 300-400 lira fark var. Bunu boşuna koymadılar herhalde bu fiyata. Z2'nin de Z1'den pahalı olması gerektiğini düşünürsek 2500 falan iyidir yani kesin o fiyata çıkar :)

• Dediğinde haklısın satışı fazla olmayınca düşürmeye başlayacaklar kaldıki hediye çeki kalktığında banka kredisiyle satış yapan firmalar var oda herkese kredi vermiyor mejbur düşecek gitgide artık piyasada 1000tl altı telefonlar daha çok tutulur hale geliyor bir insan 700-800tllik telefonuda 2yılda bir bir kerede ödeyebilir ama 2000tlyi ödeyemez dolayısıyla fazla satılacağını sanmıyorum kaldı ki sony sürekli yeni model çıkarıp duruyor xperia z nin ardından z1 ardından z2 bu politkası yanlış bundan vazgeçmeli lg gibi yılda bir kere sağlam model yaparak yürütmeli kaldıki z1 compact 2000tlyken 200tl koyupta z1 alırsın mantıklı aralarında belli bir fiyat farkı olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: assault79

devlet boşuna kredi kartına kısıtlama getirmiyor.adam kart olun ca gözüne gelmiyordu .nede olsa taksitli diye düşünürlerdi.bizim millet i kaz gibi gördüler yıllarca adam bir telefonda 900 tl kar edermi..ayp yani ama suç bizde her sene telefon değişirsek olacağı buydu .ama şükür eskisi gibi olmayacak.28 nisanda hediye kartı da kalkıyor.bu durum firmaları ciddi etkiliyor.ben yıllardır bu forumdayım kredi kartı muhabetinden önce kimse telefonun pahalılıgından bahsetmezdi .ama şimdi değişti.çokta iyi oldu.

abi bizde bu kafa oldukça hediye çeki kalksa dahi bu sefer kılıfı 1999 liradan satıp teli hediye verirler inşallah sen memnunsundur abi gerçi olmalısında 500 liraya yakın daha düşük fiyatla aldın

• Sony kendi ayağına sıkmaya devam ediyor. Daha önceki Z* modellerinde ekran facia idi bu modelde de fiyat.
    * Z serisi bir cihaz kullanmadım sadece teknomarketlerde baktığım kadarı ile sony'e yakışmayan ekranları vardı.
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    ah kardeş ah!
    ne güzel yazmışsın gece gece emeğine sağlık
    ben bu senin hesaplarını ilgili konulara defalarca yazdım ama yazsak ne oluyor kocaman hiç.
    Sony kocaman karlarla 1999 gibi bir rakama z1c satıyor ve bunu alan oluyor maalesef .
    şimdi xz2 gibi bir kral çıkacak ve 2400 den aşağı fiyat çıkmayacak bende o zaman
    kocaman puntolar la sony'e nerde sizin global fiyatınız diyecem.

ama inşaallah 1750-1800 arası p.i. den çıkar bende alır sonra sony bayilerin de siz b.. satarsınız bu fiyattan , bak ben bu fiyata aldım derim.
  • Sony kalitedir ama bir yere kadar.Mesela ülkemizde Playstation'da çok iyiler.Ama telefon konusunda batırdılar.450 euroluk Z1 Compact'ın fiyatını önce 1500 sonra 2000 TL dediler.1500 TL'de bile kar ediyorlardı 2000'de nasıl kar ediyorlardır artık.Z1'in fiyatı 1999'lere düşmüş bazı sitelerde Sony Türkiye garantili.Ama ünlü mağazalarda hala 2099 veya 2199 liradan satılıyor.Telefon alacak adam 100 liranın lafını yapmaz ama rakipleri ondan ucuzsa ucuz olanı alır.Bende Z2'yi bekliyorum bakalım fiyatı ne olacak.Taksit kalktı hediye çeki kalktı varmı nakit olarak TV parasını ufacık ekranlı telefona verecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Sony kalitedir ama bir yere kadar.Mesela ülkemizde Playstation'da çok iyiler.Ama telefon konusunda batırdılar.450 euroluk Z1 Compact'ın fiyatını önce 1500 sonra 2000 TL dediler.1500 TL'de bile kar ediyorlardı 2000'de nasıl kar ediyorlardır artık.Z1'in fiyatı 1999'lere düşmüş bazı sitelerde Sony Türkiye garantili.Ama ünlü mağazalarda hala 2099 veya 2199 liradan satılıyor.Telefon alacak adam 100 liranın lafını yapmaz ama rakipleri ondan ucuzsa ucuz olanı alır.Bende Z2'yi bekliyorum bakalım fiyatı ne olacak.Taksit kalktı hediye çeki kalktı varmı nakit olarak TV parasını ufacık ekranlı telefona verecek?

Hocam z1c için konuşuyorum malzeme kalitesi o kadar iyi değil önde ne dragontrail var ne gorilla arka desen cam görünümlü plastik arka kısımdaki yapışkan çabuk atıyor konuda bir kaç arkadaşta oldu kamera desen o kadar iyi değil güncellemeler bug dolu yani neresinden tutarsan tut elinde kalıyor o fiyat

• Caktirmadan sonyi hedef tahtasina koymus bir yazi,madem vergi bahanesi ile fahis fiyat elestiriliyor ise once elma armuttan baslamak gerekir,yillardir milleti sogusleyen o cunku,yazilim haric hicbirseyi üretmeyen.ve buna ragmen en karli firma olmasi aten kazigini kimlerin yaptığını ortaya koyuyor,istisnalar var kabul ama yuzde doksani hava atmak icin alan benim canim egitimi olsa bile gorgusu zayif tuketicim,ustunde elma olmasa o cercevede o minnacik ekrandhicbir ozgur ekosistemi olmayan,aksesuari bu kadar pahali cihazlara 2500lerle cukka ediyorsa,cok afedersinde eurasia da z2 icin 2500 istesin.he pahali satiliyor,firmalar ac gozlu,bu vergiler acimazsiz de hepsine ok ama o zamanda politik durumlar var onlari yazsam uyari alirim koyunlar alinir,kisaca bize müstehak, piyasanin en cok satan markasi 2000den baslarsa amiral gemi modelinde bence sonyde baslasin ki cihaz bazinda bakarsakta helal hos olsun,keske 1600e Z2 1000e G2. 700e xperia Z alabilsek ama malesef.

• stevejones kullanıcısına yanıt
    Elmanın olayı global kuzu avcılığıdır. Adam eroin gibi bir marka ile önce standart amerikaliyı bagladı. Sonra dunyaya matah marka olarak ilan edildi

Burda konuyu açan uyeyi niye hedef tahtası yaptı diye eleştirmem ben.
    Nedeni açık, biri eleştiriyorsa eleştirmeye değer bulduysa onu istiyordur . Ahmet arkadaş da, sony ürünü kullanmak isteyen ama "global" kazığı gören buna burdaki yöneticilerin bile incelemelerde "dedikodu" diyip üstünü orttugu gerçeğe tepki koyan biri.

Apple iphone zaten istemiosan fiyatı da umrunda olmaz çok basit. eleştrimezsin.

Sony istiyorsan onun kazığını eleştirirsin.

Bu şu aslında , "seni severim ama hataların seni batırıyor bu bir dost uyarısıdır".
  • konu acan arkadasın elestırme hakkı tabıkı de var,benım dedıgım elestırdıgı temel sorun fıyat polıtıkası ve bunu sadece sony yapmıyor,ve tuketıcı hepsınden bu konuda dezavantajlı alıyor,o yuzden sony nın yaptıgıda aslında extrem bırsey değil.
  • Hesaplama hatali, uzerine kar koyup vergi % 18 olarak hesaplanmiyor. Ornegin mal gumruge gelir 600 $ vergisini verip (% 18'den 108 $, % 25'ten 150 $ toplamda 600+108+150=858 $'a gelir) gumrukten mali cekersiniz. Konuda 858 $'in % 18'i hesaplanarak fikir yurutulmeye calisilmis bu sizi yanilgiya goturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Caktirmadan sonyi hedef tahtasina koymus bir yazi,madem vergi bahanesi ile fahis fiyat elestiriliyor ise once elma armuttan baslamak gerekir,yillardir milleti sogusleyen o cunku,yazilim haric hicbirseyi üretmeyen.ve buna ragmen en karli firma olmasi aten kazigini kimlerin yaptığını ortaya koyuyor,istisnalar var kabul ama yuzde doksani hava atmak icin alan benim canim egitimi olsa bile gorgusu zayif tuketicim,ustunde elma olmasa o cercevede o minnacik ekrandhicbir ozgur ekosistemi olmayan,aksesuari bu kadar pahali cihazlara 2500lerle cukka ediyorsa,cok afedersinde eurasia da z2 icin 2500 istesin.he pahali satiliyor,firmalar ac gozlu,bu vergiler acimazsiz de hepsine ok ama o zamanda politik durumlar var onlari yazsam uyari alirim koyunlar alinir,kisaca bize müstehak, piyasanin en cok satan markasi 2000den baslarsa amiral gemi modelinde bence sonyde baslasin ki cihaz bazinda bakarsakta helal hos olsun,keske 1600e Z2 1000e G2. 700e xperia Z alabilsek ama malesef.

İnsanlar cihaz alirken sana mi soracak? Cercevesi, minnacik ekrani sana mi dert oldu kullanmadigin halde? Bak Sony isi bilmiyor daha kucuk boyutlarda Z1 Compact cikariyor; ama sen isi biliyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Hesaplama hatali, uzerine kar koyup vergi % 18 olarak hesaplanmiyor. Ornegin mal gumruge gelir 600 $ vergisini verip (% 18'den 108 $, % 25'ten 150 $ toplamda 600+108+150=858 $'a gelir) gumrukten mali cekersiniz. Konuda 858 $'in % 18'i hesaplanarak fikir yurutulmeye calisilmis bu sizi yanilgiya goturur.

%18 kdv satış anında alınır zaten x lira + kdv dahil y lira diye sitelerde görürsün fiyatı

%25 dediğin ötv ise onun tavanı 120 lira eğer %25 120 lirayı geçmeyen mallarda var

Apple htc samsung vs hepsinde var bu kazık zaten yazıda da belirtmiştim apple kazıklıyor diye sonynin samsungun kazığına göz mü yumalım?ben fanboy olmasamda seviyorum sony mallarını ama bu kafayla 3 yıla göçerler trde çok net

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.