Merhaba arkadaşlar. 96 moden euro civic aracımı daha tanıyamadan, aldıktan 40 gün sonra 7 ekim 2009'da evimin önünde park halindeyken alkollü bir sürücü sol arkadan çarptı. Bu başlıktaki tavsiyeyle Radar Honda Şeref ustayla görüştüm. Beni dükkan komşusu Seçkinler oto Remzi ustaya yönlendirdi, birlikte çalıştıklarını ve araçla ilgileneceklerini, kısa sürede 4/4'lük tamiri yapılmış teslim alabileceğimi söyledi. 10 ekim'de aracımı çekiciyle gönderdim. Remzi ustayla görüşmemde de aracı 15 günde tamir edip teslim edeceğini söyledi. Bugün 11 Şubat 2010 5. aydan gün aldı hala aracımı alabilmiş değilim aralık ayı içerisinde sigortadan hasarla ilgili ödeme de yapıldı kaç defa gidip geldiğimi unuttum. Ustanın yanına bir gidiş gelişte 120km yol yapıyorum. Artık eş dosttan emanet araba almaktan utanıyorum. Aracımdan ve Honda'dan inanılmaz derecede soğudum aldığım gün satışa çıkaracağım. Şeref ustanın ustalığına bir şey diyemem iyidir kötüdür, forumlardan okuduğuma göre herkes memnun ama birisini tavsiye ederse uzak durun.
selam arkdaşlar benim 98 model 1.6 ies euro civic aracım var(lpg yok) Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde memur olarak görev yapıyorum bulunduğum yerde ve yakın civarlarda honda marka araçlardan anlayan usta bulunmuyor. Sorunum şu: 1) bazen aracı ilk çalıştırırken gösterge ışıkları söndükten sonra marşa basınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiç tık bile demiyor. ikinci basışta araç çalışıyor. 2) araç çalışıp motor ısındıktan sonra stop edince tekrar çalışmıyor. Marş basıyor ancak çalışmıyor. Çalışmadığı bazı zamanlarda da arıza göstergesi yanıyor. internette bazı sitelerden yaptığım araştırmalarda benzer sorunları yaşayan honda kullanıcılarının çok paralar harcayıp bir sonuç alamadıklarını okudum. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz sizce sorun nedir ne yapabilirim. bu civarlarda bildiğiniz iyi bir usta var mı????
Akücüde aküyü ölçtür, büyük ihtimal de değiştirirsin....
bu arada yazmayı unuttum aküdendir diyerek aküyü yeni değiştirdim 15 gün oldu
arkadaslar 2004 euro civic var bende. bir çok arkadasın olduğu gibi benimde bu sabah başıma geldi.arabaya oturdum ve marşa bastım AAA oda ne tık yok... hazin ve klasik son akü bitmiş.(tabi daha önce bitmek üzere olduğunu biliyordum)
şimdi biraz arastırdım yuasa akünün benim için ideal olduğu yönünde ön bilgi edindim..bir kaç hafta önce özel serviste sormuştum 160 tl dedi..
sizin yorum ve önerilerinizi bekliyorum... ne marka ne model ne fiyata alabilirim???
Yavaş yavaş tüm başlığı okuyorum, 5 sayfa oldu henüz soracağım duruma rastlayamadım.
Benim 98 euro civic aracımda motor ısınana kadar(sanırım ondan) 2000-2500 devir arası garip bir ses var böyle dizel motor sesi gibi çıkıyor. 5 dakika falan kullandıktan sonra ses kesiliyor. Böyle bir durum yaşayan yada fikri olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.
benim kullandıgım 2 hondada sabah soguk motor gürültülü sonra sessizlik hakim oluyor.Gerçi bu aracımla lpg var biraz enjektör sesi hakim ama yazın araçların motoru sanki daha sessiz kışın daha sesli gibi.
selam arkdaşlar benim 98 model 1.6 ies euro civic aracım var(lpg yok) Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde memur olarak görev yapıyorum bulunduğum yerde ve yakın civarlarda honda marka araçlardan anlayan usta bulunmuyor. Sorunum şu: 1) bazen aracı ilk çalıştırırken gösterge ışıkları söndükten sonra marşa basınca sanki hiç elektrik yokmuş gibi hiç tık bile demiyor. ikinci basışta araç çalışıyor. 2) araç çalışıp motor ısındıktan sonra stop edince tekrar çalışmıyor. Marş basıyor ancak çalışmıyor. Çalışmadığı bazı zamanlarda da arıza göstergesi yanıyor. internette bazı sitelerden yaptığım araştırmalarda benzer sorunları yaşayan honda kullanıcılarının çok paralar harcayıp bir sonuç alamadıklarını okudum. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz sizce sorun nedir ne yapabilirim. bu civarlarda bildiğiniz iyi bir usta var mı???? not: aküdendir diyenler var fakat aküyü yeni değiştirdim.
çok bilmiyorum ama senin aracın marş motor kömürleri bitmiş olmasın degiştirme vakti gelmiştir belki ondanolabilirmi marş almaması
selam arkadaşım 96 euro cıvıc aldım daha 1 hafta olmadı ben klima ıstmasından memnun değilim bana nasıl bir çözüm önerirsin teşekkür ederim
selam iki senedir bende honda kullanıyorum fakat çok atak değil 1.4i
quote:
Orijinalden alıntı: Freakk
Yavaş yavaş tüm başlığı okuyorum, 5 sayfa oldu henüz soracağım duruma rastlayamadım.
Benim 98 euro civic aracımda motor ısınana kadar(sanırım ondan) 2000-2500 devir arası garip bir ses var böyle dizel motor sesi gibi çıkıyor. 5 dakika falan kullandıktan sonra ses kesiliyor. Böyle bir durum yaşayan yada fikri olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.
Piston ayarından olabilir. Motorcun iyiyse arabayı sabah bırak, akşam al (motorun tamamen soğuması gerekiyor).
Arkadaşlar arka bagaj kapağının tavana tutturulduğu menteşeli kısımda çürükler var... sizde de varmı? Ne yapmalı?
@UberManS
Cevap için teşekkürler. İlk arabam olduğu için tanıdığım, bildiğim bir usta yok. Ankara'dan tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı? Ayrıca bunu geciktirirsem ciddi bir sorun yaratırmı acaba ?
HONDACI KADİR - 25 Yıllık Tecrübe 4. C 36. S No: 29 Şaşmaz/ ANKARA Tel: 0312 278 81 13 - 7/24 ACİL 0532 360 90 94
*accord forumunda buraya giden bir sürü üye var orayı okuyup onlarada sorabilirsiniz.
Bu arada aramıza baya yeni arkadaş katılmış. Hepsine buradan hayırlı uğurlu olmasını ve kazasız sürüşler dilediğimi belirtmek isterim. Ubermans bu piston ayarı ile sekman ayarı dedikleri bir olay var. "Yaklaşık 25-30 binde bir yapılması iyi olur" denen. Aracın çekişi düştüğünde, yakıt tüketimi arttığında ve sesler için tavsiye ediliyor. Neler biliyorsun bu konuda başka?
Merhaba arkadaşlar, 25 şubat itibarıyle bende honda ailesine katıldım.araç 96 model 1.6 ils.116 bin km.
aracınız hayırlı olsun.benimkide daha 1 ay oldu 1,4 motora yavaş yavaş alımaya çalışıyorum yalnız bişey dikkatimi çekti istepneyi benden önceki sahipleri hiç kullanmamış 12 senede daha yepyeni duruyor.
Selamlar Arkadaşlar, bende aranıza katılmaktan çok mutluyum. Artık bende 97 model 1.6ILS Otomatik vites full donanımlı bir Euro Civic kullanıcısıyım :) Antalya caddelerinde arabama alışmaya çalışıyorum , çok şükür şimdilik önemli hiçbir sorun yok. Hepinize kazasız sürüşler diliyorum.