Şimdi Ara

Euro Civic Kulübü (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.296
Cevap
37
Favori
446.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler,araçla çok keyifli yolçuluk yapıyorum.inmek istemiyorum resmen :)
  • bende de 2002 eurocivic var
    6 ay önce istanbul kartal oto sanayisinden 100 liraya mutlu akü almıştım.

quote:

Orijinalden alıntı: dellyozzy

arkadaslar 2004 euro civic var bende.
    bir çok arkadasın olduğu gibi benimde bu sabah başıma geldi.arabaya oturdum ve marşa bastım AAA oda ne tık yok... hazin ve klasik son akü bitmiş.(tabi daha önce bitmek üzere olduğunu biliyordum)

şimdi biraz arastırdım yuasa akünün benim için ideal olduğu yönünde ön bilgi edindim..bir kaç hafta önce özel serviste sormuştum 160 tl dedi..

sizin yorum ve önerilerinizi bekliyorum... ne marka ne model ne fiyata alabilirim???
  • ben foça dan taner... 2002 civic es aldım bir ayı geçti ama sarf malzemesi sorunları olduğu için uygun fiyata aldım param ve zamanım oldukça yaptırıyorum.arabam yaklaşık 2 kış kar altından çıkmadan yatmış o yüzden kullandıkça sorunları çıkıyor... çok uğraştırıyor ama çok keyif alıyorum.. ustam iyi ve yaptığımız şeylerin karşılığını almak çok keyifli... yaşadığım sorunları ve tecrübeleri sizlerle paaylaşmak istedim sırasıyla anlatacağım...

1- z rotlar yani viraj rodlarını ve amortisörleri kesinlikle yan sanayi KULLANMAYIN
    2- GÖSTERGELER ile ilgili sorunları olan arkadaşlara... bende de aynı sorunlar vardı hondaların elektronik göstergelerini defalarca tamir eden bir
    elektronikçi buldum 200 ytl verdim sorun bitti. özellikle 2002-2006 civic lerin gösterge elektronik arıza sorununu 7-8 defa yapmış.ben sorunu
    anlatmadan adam bana anlattı. benim göstergeler de bir çalışır bir çalışmaz kısmen çalışır bazen hiç çalışmaz.ama şu anda sorun yok.
    3- akülerinin ters kutup olduğunu duydum ustam bunların aküleri farklıdır dedi.. akü sorunu olan arkadaşlar dikkat etsinler
    4- 2002-2004 civic lerin paspasları farklı orjinali pahalı yan sanayi 5 para etmez. ben kalıbını koli kartonuna ketim. halıcıya gitti aracımın koltuk
    rengine uygun yolluktan yani halı olarak kestirdim. overlokçular bu işi iyi yapıyor. çok memnunum eşim bayıldı evde gibiyiz diyor tavsiye ederim.
    kesimini overlokçuda yapın sıfıra sıfır kestirin mükemmel oluyor.
    5- lastkçim honda şu anda KLEBER diye bir marka kullanıyor michelin in yan ürünü aynı hamur dedi 125 tl den aldım toplam 500 tl... 10 gün denedim
    yoltutuşu hoşuma gitmedi virajlara hılı girdiğimde kaçırdığını hissettim. markayı kötülemek değil niyetim ama olmadı işte. lastikçiye gittim
    beğenmediğimi söyledim farkını verip michelin aldım tanesi 175 tl den... arabanın sesi bile farketti havası değişti.yol tutuşu daha iyi tabii ki.
    bilemem belki de psikolojik ama ben böyle daha rahat hissettim. herkese tavsiyem michelin kullan gözün kulağın asfaltta kalmasın... yere değil
    önüne bakarsın.
    6- benzinli araçlar için söylüyorum kesinlikle shell ve şehir içinden.... şehirlerarası yolculuk yaparken sarfiyatının fazla olduğu yerlerden yani satışın
    fazla olduğunu bildiğiniz yerden alın. UNUTMAYIN Kİ AKARYAKITIN DA SON KULLANMA SÜRESİ VARDIR VE DURDUKÇA BAKTERİ ÜRER BU DA
    İLERDE KATALİZÖRÜNÜZÜ YERRRRR. MOTORUNUZU YERRRR. yapılan kontrollarde en az sorun çıkan firma shell... jandarma ve polis ve maliye de
    çalışan arkadaşların tavsiyesidir.
    7- HER 10.000 KM DE YAĞ--YAĞ FİLTRESİ--HAVA FİLTRESİ--BUJİLER--VE EŞİT AŞINMAYI SAĞLAMAK İÇİN LASTİK ROTASYONU
    8- ilk aldım arabayı gelirken 5 vitesten boşa attı eyvah dedim kakaladılar arabayı.... şanzuman gidik diye ustamı aradım. gel bakalım önce yolu bitir
    dedi. 4 vitesle 875 km yol yaptım. ustaya geldim bunlarda yanlış olan 90 numara yağ olduğunu ve bunu da keçeden kaçırarak çok azaldığını
    söyledi. yağı değiştirdik araba ohhhhhhhhhh dedi. 5 vites sorunu kendiliğnden kayboldu. aslında sorun zaten bitmek üzere olan 90 numara yanlış
    yağ imiş. doğan şahin şanzuman yağı... şanzuman ve yağının kontrolünü iyi yapın kitabında ne diyorsa onu uygulayın uygulatın.
    9- sorusu olan arkadaşlar bana mail atsınlar zevkle ilgilenmeye hazırım. alefortenfoni@hotmail.com
    yolunuz açık ve kazasız olsun

• Merhaba arkadaşlar,

Geçen yılın sonlarına doğru 1999 model otomatik 1.6 ils, alarak aranıza katılmıştım. Araç henüz 100 bin km de. O günden beri çok şükür sorunsuz kullanıyorum. Araca ilave olarak Atiker tüp taktırdım. Bunun dışında Lastiklerinden amortisörlerine kadar tüm değişmesi gerekenleri Radar şeref ustaya yaptırdım. Tam arabanın tadını çıkaracak zaman gelmişken kafama başka bir araç girdi. Kararsız olduğum için sizlere danışmak istedim. Araçlardan çok anlamam fikir verirseniz sevinirim. Bizim patron 2004 model Ford focus c-max 1.6 ghia tdci aracını satıyor, konfor olarak çok hoşuma gitti. Pişmanlık yaşar mıyım diye kararsız kaldım açıkçası. Aracımdan otomatik olması dışında memnunum aslında. Keşke manuel alsaymışım zamanında. Patrondan iyi bir fiyata düşürebilirsem c-max'ı aracımı satmayı düşünüyorum. Civic aldığıma pişman olmadım( yakıt dışında) , sanırım satarsam pişman olacak gibiyim.

• arkadaşlar bende yaklaşık 4 aydır 98 model 1.4 motor eurocivic kullanıcısıyım. Size bir sorum olacak. Lpg sarfiyatımı şehir içinde km de 25 kuruşun altına düşüremiyorum. Bu sarfiyat sizce normal mi yoksa bir sorun mu var??
  • ben eşime 96 model honda euro cıvıc aldım. (01.01.2010) 1.6 otomotik vites. kalorifer sisteminde bi problem var herhalde. fazla ısı vermiyor. farlar çok zayıf olduğu için xenon far taktırmayı düşünüyorum. ama araçtan genel olarak memnunum. eşimde çok memnun kaldı. forum daki tüm arkadaşlarla bilgileri paylaşmak dileği ile.
  • araclarını yenı alan arkadaslara hayırlı olsun kaza bela gelmeden kullanmak nasip olsun guzel surusler dılerım

benımde sorunum son zamanlarda araban cok zıplar oldu yoldakı butun gırıntı cıkıntıyı hıssettırıyor amortısorlere baktırdım ama patlak yok muhtemelen aracımdakı amortısorler orjınal yanı 15 yıllık amortısorlerde ozellıgını kaybetmıs olabılırmı degıstıren arkads varmı bunun harıcınde takoz lastıklerını kontrolmu ettırmem lazım ondan olabılırmı tavsıyelrınızı beklıyorum ve amortisor degıstıren arkads var ıse fıat ve marka rıca edıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bklbkl

ben eşime 96 model honda euro cıvıc aldım. (01.01.2010) 1.6 otomotik vites. kalorifer sisteminde bi problem var herhalde. fazla ısı vermiyor. farlar çok zayıf olduğu için xenon far taktırmayı düşünüyorum. ama araçtan genel olarak memnunum. eşimde çok memnun kaldı. forum daki tüm arkadaşlarla bilgileri paylaşmak dileği ile.

hayırlı olsun.
    öncelikle polen filtresine baktırmanızı tavsiye ederim. filtre eskidiyse üfleme performansı baya düşüyor. 20-25 tl lik bişey.
    euro civiclerin far aydınlatmaları biraz yetersiz olabiliyor, ama xenon önermem, merceksiz farlara takıldığı zaman karşıdaki sürücüleri tehlikeye düşürebildiği gibi önünüzde seyreden sürücünün dikiz aynasına projektör tutmuş gibi oluyor.
    onun yerine osram nightbreaker türü güçlü far ampullerini tavsiye ederim, hem daha ucuz, hem bence daha sağlıklı.

• ARKADAŞLAR BENDE 98 MODEL 1.6ies Euro civic var.Üç sorum olacak.. birincisi, araçla bir şeyin üzerinden falan geçince ön taraf normal geçiyo ama arka taraf tak diye geçiyo yan çok sertmiş gibi hiç yaylanmıyomuş gibi küt diye bir ses geliyo.Arka amortisörleri orjinallerini getirtip değiştirdik o kadar para verip ama gene düzelmedi.Arka taraf neden böyle bir tepki veriyor, resmen yere vuruyor sanki ön taraf gibi normal tepki vermiyor.ikinci sorumsa, ön amortisörleri değiştirmem lazım ama bu sefer orjinallerinden alamam çok pahalı.O yüzden Monroe almaya karar verdim.Acaba bunu tavsiye eder misiniz,performasnı kalitesi dayanılılığı nasıldır,aracın manevra yol tutuş kabiliyetini olumsuz etkiler mi? üçüncü sorumsa, arabamla köye gitmiştim kardeşim falanda kullandı o yollarda bazen çarşıya inmek için.Eve döndüğümde asvaltta yani, sağ ön taraflarda araç yavaş veya hızlı faretmeksizin bir ses geliyor,ses hani frenler toz kapladığında fren yaptığınız sırada ince bir ses gelirya işte ona çok benziyor ama bu ses ara ara geliyor.Ne olduğunu anlayamadım..Bu üç soruma net cevağlar verirseniz çok sevinirim arkadaşlar lütfen yardım edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 13 Mart 2010; 2:25:50 >

• ARKADAŞLAR BENDE 98 MODEL 1.6ies Euro civic var.Üç sorum olacak.. birincisi, araçla bir şeyin üzerinden falan geçince ön taraf normal geçiyo ama arka taraf tak diye geçiyo yan çok sertmiş gibi hiç yaylanmıyomuş gibi küt diye bir ses geliyo.Arka amortisörleri orjinallerini getirtip değiştirdik o kadar para verip ama gene düzelmedi.Arka taraf neden böyle bir tepki veriyor, resmen yere vuruyor sanki ön taraf gibi normal tepki vermiyor.ikinci sorumsa, ön amortisörleri değiştirmem lazım ama bu sefer orjinallerinden alamam çok pahalı.O yüzden Monroe almaya karar verdim.Acaba bunu tavsiye eder misiniz,performasnı kalitesi dayanılılığı nasıldır,aracın manevra yol tutuş kabiliyetini olumsuz etkiler mi? üçüncü sorumsa, arabamla köye gitmiştim kardeşim falanda kullandı o yollarda bazen çarşıya inmek için.Eve döndüğümde asvaltta yani, sağ ön taraflarda araç yavaş veya hızlı faretmeksizin bir ses geliyor,ses hani frenler toz kapladığında fren yaptığınız sırada ince bir ses gelirya işte ona çok benziyor ama bu ses ara ara geliyor.Ne olduğunu anlayamadım..Bu üç soruma net cevağlar verirseniz çok sevinirim arkadaşlar lütfen yardım edin..

dostum amortisor konusunu bilmiyorum ama ses nereden geliyorsa o fren diskini kontrol et,eğer oksitlenme veya pas varsa tornaya sokulması gerekir.

• arkadaşlar 96 1.6 ils araçıma sis farı bakıyorum.hondanın hangi modelleri araça uyumlu yada hangi tip sis farını önerirsiniz,teşekkür ederim şimdiden
  • arkadaşlar geçen hafta boya koruması yaptırdık araça,sizinle paylaşmak istedim

Euro Civic Kulübü

Euro Civic Kulübü

Euro Civic Kulübü

Euro Civic Kulübü

Euro Civic Kulübü

Euro Civic Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suataydemir -- 14 Mart 2010; 14:28:23 >

• Ses frenlerden falan gelmiyo sesi ona benziyo sadece.Sağ önlerden bir yerler geliyo ama nerden biliyorum.Aracı hareket ettirmeye başlayınca ara ara gelmeye başlıyo,çığlık gibi mi desem nasıl desem bilemiyorum en fazla frenden çıkan o sese benzetebiliyorum ama durumun frenle hiçbir alakası yok..sesin nreden çıktığı neden çıktığı belli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso614300

ARKADAŞLAR BENDE 98 MODEL 1.6ies Euro civic var.Üç sorum olacak.. birincisi, araçla bir şeyin üzerinden falan geçince ön taraf normal geçiyo ama arka taraf tak diye geçiyo yan çok sertmiş gibi hiç yaylanmıyomuş gibi küt diye bir ses geliyo.Arka amortisörleri orjinallerini getirtip değiştirdik o kadar para verip ama gene düzelmedi.Arka taraf neden böyle bir tepki veriyor, resmen yere vuruyor sanki ön taraf gibi normal tepki vermiyor.ikinci sorumsa, ön amortisörleri değiştirmem lazım ama bu sefer orjinallerinden alamam çok pahalı.O yüzden Monroe almaya karar verdim.Acaba bunu tavsiye eder misiniz,performasnı kalitesi dayanılılığı nasıldır,aracın manevra yol tutuş kabiliyetini olumsuz etkiler mi? üçüncü sorumsa, arabamla köye gitmiştim kardeşim falanda kullandı o yollarda bazen çarşıya inmek için.Eve döndüğümde asvaltta yani, sağ ön taraflarda araç yavaş veya hızlı faretmeksizin bir ses geliyor,ses hani frenler toz kapladığında fren yaptığınız sırada ince bir ses gelirya işte ona çok benziyor ama bu ses ara ara geliyor.Ne olduğunu anlayamadım..Bu üç soruma net cevağlar verirseniz çok sevinirim arkadaşlar lütfen yardım edin..

aynı sorun bendede var arka takoz lastıklerı demıslerdı arkadaslar daha baktırmadım gercı sen baktırmısmıydın

• quote:

Orijinalden alıntı: iso614300

Ses frenlerden falan gelmiyo sesi ona benziyo sadece.Sağ önlerden bir yerler geliyo ama nerden biliyorum.Aracı hareket ettirmeye başlayınca ara ara gelmeye başlıyo,çığlık gibi mi desem nasıl desem bilemiyorum en fazla frenden çıkan o sese benzetebiliyorum ama durumun frenle hiçbir alakası yok..sesin nreden çıktığı neden çıktığı belli değil

ön diskleri kontrol ettır bendede vardı sag onden gelen bır ses ön disk (taslandı sanırım )duzeltılınce ses kayboldu
  • Arkadaşlar bende yeni euro civic aldım. Araç temiz ama ufak tefek kafama takılan yerleri var.

En önemlisi ise - Motordan rolantide az olsada özellikte 1. viteste yeni kalkışlarda çok güçlü bir zırıltı geliyor. Bu neden olabilir. -

Motor çok sesli bu arabalarda galiba ama bu kadar olmaması lazım. Zırıltı çözümü bekliyorum sizden.
  • aracın kac km de hıc trıger degısmısmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesilkoy

aracın kac km de hıc trıger degısmısmı ?

Aracım 135 binde ama triger değişmişmi bilmiyorum. Ne kadardır triger değiştirsek?
  • Öncelikle herkese selamlar .Bende bir euro civic sahibi olarak aranıza katılmak istiyorum kısmetse.Sizce aşağıdaki araç alınırmı .Araç sahibi değişen parçasının olmadığını sadece 2,3 parçasında boya olduğunu söylüyo.Bugün bi kontrol ettircem bakalım.

Marka Honda
    Seri Civic
    Model 1.4i
    Yıl 1997
    Km 135.000
    Motor Hacmi (cc) 1396
    Motor Gücü (hp) 90
    Renk Beyaz
    Yakıt Benzin (lpg siz)
    Vites Manuel
    Aktarma Önden Çekiş
    Kasa Tipi Hatchback 5 kapı
    bunların dışında 2 airbag, sunroof, idrolik direksiyon, srs gibi özellikleride varmış.Ve fiyatına en son 10.000 tl diyo belkide 9.750 tl ye indirebilirim.Lütfen fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın.

arkadaşlar bu oto ankarada bir satıcıda
  • Arkadaşlar araba yalan oldu devrik çıktı.Araç sahibi sadece 2,3 parcada boya var derken arac tavan dahıl boyalı ve muhtemelen devrık cıktı.Bu kadar basıt bı yalanı nasıl soyluyolar ya.Boya bu anlasılmıyacak bısey degılkı.Neyse baska bı araca bakcaz artık.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.