Şimdi Ara

Euro Civic Kulübü (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.296
Cevap
37
Favori
446.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Murat_çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: tikalante

quote:

Arkadaşlar merhaba dün itibariyle artık bende 98 model euro civic 1.6İ ls sahibiyim.Aracın eurocivic lerin makyajlı kasası.Diğer euro civic modellerine baktığımda motor üst kapakları benim aracımın motor üst kapaklarından farklı acaba honda bu modelinde japon yapımı motormu kullandı? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla kasası ingiliz imalatı ama motoru japon.

Peki hocam motor üst kapak diğer euro civic ler gibi aliminyum mu?

Aşağıdaki linkte 5 kapı civic klavuzu var. Yıllara göre modellere eklenen düzeltme ya da yenilikleri 3-4-5 ve 6. sayfadan inceleyebilirsiniz.
    Aracınızın motor serisi nedir? (ruhsatta motor no yazan yerdeki ilk 5 hane. örneğin d16b2, d16w3)

http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/civic5d/pdf/62st325.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikalante -- 14 Ağustos 2011; 7:09:00 >

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_çavuş -- 20 Ağustos 2011; 1:26:38 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba dün itibariyle artık bende 98 model euro civic 1.6İ ls sahibiyim.Aracın eurocivic lerin makyajlı kasası.Diğer euro civic modellerine baktığımda motor üst kapakları benim aracımın motor üst kapaklarından farklı acaba honda bu modelinde japon yapımı motormu kullandı? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Aşağıdaki linkte 5 kapı civic klavuzu var. Yıllara göre modellere eklenen düzeltme ya da yenilikleri 3-4-5 ve 6. sayfadan inceleyebilirsiniz.
    Aracınızın motor serisi nedir? (ruhsatta motor no yazan yerdeki ilk 5 hane. örneğin d16b2, d16w3)

Aracımın motoru d16b2 merak ettiğim asıl konu bu motorun üst kapağı diğer euro civicler gibi aliminyum mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aracımın motoru d16b2 merak ettiğim asıl konu bu motorun üst kapağı diğer euro civicler gibi aliminyum mu?

üst kapakta ne farklılığı var? ben mi göremedim. hocam eurociviclerin üst kapağı aliminyumdur benim bildiğim.

• Sadece euro civiclerin değil bütün honda modelleri aliminyum kapakmış.
  • Bende 3 hafta önce 97 model euro civic aldım.1.6 Sunroof abs klima asr her şey var.Manuel vites araba.Hiç bi yerinde değişen yok bi parça lokal boya var sadece.

Neyse 3 haftadır kendime göre en ekonomik en güvenli sürüşü arıyorum ama bu arabayı biraz devirli kullanmak gerekiyor galiba.Anlamadığım hususlar çok, siz nasıl kullanıyosunuz mesela yoğun şehir içi trafiğinde ?düşük devirlerde vites değişimlerinde araba fazla tepki vermiyor.
    ama yüksek devirli kullanımda canavara dönüşüyor.Yüksek devirden kastım vites değişim hızları 1.vites 40 km 2.vites 70 km sonra 3.vites 90 km 4.vites 120 km sonra 5 etc.
    Bu şekilde kullanımda şehir içinde sağımdan solumdan fırlayan turbodizel yeni nesil küçük boyutlu araçların tacizinden sakınabiliyorum ama öbür türlü sinir bozucu oluyor durum. Bu turbodizel olayı bu yönden çok sakıncalı bişi zaten.

Neyse fakat bu devirli kullanımda da yakıt tüketimi oldukça artıyor.En sakin kullanımda şehir içi 20 tl lpg ile 89 kmlik yol yaptım.
    Tekerler sizin fotolardakine göre daha inchli ve geniş duruyor, buda artırıyor galiba tüketimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prostaglandin F2 Alfa

Bende 3 hafta önce 97 model euro civic aldım.1.6 Sunroof abs klima asr her şey var.Manuel vites araba.Hiç bi yerinde değişen yok bi parça lokal boya var sadece.

Neyse 3 haftadır kendime göre en ekonomik en güvenli sürüşü arıyorum ama bu arabayı biraz devirli kullanmak gerekiyor galiba.Anlamadığım hususlar çok, siz nasıl kullanıyosunuz mesela yoğun şehir içi trafiğinde ?düşük devirlerde vites değişimlerinde araba fazla tepki vermiyor.
    ama yüksek devirli kullanımda canavara dönüşüyor.Yüksek devirden kastım vites değişim hızları 1.vites 40 km 2.vites 70 km sonra 3.vites 90 km 4.vites 120 km sonra 5 etc.
    Bu şekilde kullanımda şehir içinde sağımdan solumdan fırlayan turbodizel yeni nesil küçük boyutlu araçların tacizinden sakınabiliyorum ama öbür türlü sinir bozucu oluyor durum. Bu turbodizel olayı bu yönden çok sakıncalı bişi zaten.

Neyse fakat bu devirli kullanımda da yakıt tüketimi oldukça artıyor.En sakin kullanımda şehir içi 20 tl lpg ile 89 kmlik yol yaptım.
    Tekerler sizin fotolardakine göre daha inchli ve geniş duruyor, buda artırıyor galiba tüketimi.

Aracınız hayırlı olsun kasasız belasız kullanmanız dileğiyle,bu arada aracı kaça aldınız acaba? resim eklersenız sevınırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Prostaglandin F2 Alfa

Bende 3 hafta önce 97 model euro civic aldım.1.6 Sunroof abs klima asr her şey var.Manuel vites araba.Hiç bi yerinde değişen yok bi parça lokal boya var sadece.

tekerlerin büyüklüğü çok olmasa da yakıt tüketimini artırrır. 97manuel eurocivic'ten daha üstün birşey bekleyemezsiniz.bu arada hayırlı olsun aracınız.

• Bende yeni memur olarak ilk aracımı Honda Euro Civic düşünüyorum, bu konuda son sözleri almak istiyoruım, LPG de üzmüyor sanırım, bana özellikle marmara çevresinden Euro civic ilanı tavisye eder misiniz 10 güne kadar gidip almak istiyorum, artık fiyatların düşmesini beklemek istemiyorum arkadaşlar bi yardım ediverin

1.6. LS Euro civic bakıyorum ama hepsi otomatik vitesmi? manuel viets civic serisi nedir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 24 Ağustos 2011; 21:15:59 >
  • Merhabalar. euro civic için spoiler arıyorum. nerden bulabilirim???
  • merhaba 1996 yedek parça veya 2, el yedek parça bulabilecegimiz yerler varmıdır ist,izmit şimdiden tşkler
  • Herkese merhaba, euro civic'ler için spoiler (anatomik değil) arıyorum, hazır yada yaptırabilecek bi yer varmı ?
  • MRB ARKADAŞLAR BEN İZMİR ÖDEMİŞ'DEN 98 EURO CİVİC 1.6 SAHİBİYİM TÜM EURO CİVİC CİLERE SELAMLAR.
  • Mrb Arkadaşlar
    Bende Yeniyim Aranıza KAtılmak istyorum. 96 e.civic war

Banada Arka Camdaki stop lambası lazım Film çekerken kırdım :(
    Orjinal weya cıkma satan ya da uygun nerede satıldıgını bilenler warsa söleyebilir mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Merhaba arkadaşlar.
    Ben 97 Euro Civic kullancısıyım. Euro Civic kullanan diğer arkadaşlarla tanışmak, araçla ilgili deneyimlerini, sorunlarını paylaşmak istiyorum.

Işık ve sevgiyle

Selam oLsun tüm Honda' CıLAra :)
    Bende de 96 civic war Fakat arka camdaki stop lambasını kırdım
    Sıfır ORjinali ya da cıkma satan kocaeli civarında bi yer bilen warsa söleyebilir mi acaba .

SAYGILAR..
  • Bende de euro civic var 96 1,4 hb.Yakıt olarak şehirler arası 150 kuruş şehir içi 175 kurş yakıyor.Tabi sıralı sitem atiker tüp var.Yakıtını 5 -6 kez denedim hep aynı.Çok ekonomik araba.sadece sorunum yedek parçaları çok pahalı ve çıkmasıda nerdeyse yok.
  • Herkese selamlar. 2002 senesinde Civic EX kullanicisi iken ciddi bir aradan ve bir Peugeot 106 XR macerasindan sonra tekrar Honda dunyasina '96 1.6 Euro Civic ile donus yaptim yakin zamanda. Arabami aldigimin 3. gunu genel anlamda memnunum ama dogrusu biraz inceledikten sonra kafamda bazi soru isaretleri olustu ne yazik ki. Honda dunyasina yeni degilim ama Euro Civic konusuna cok yeniyim o yuzden size danismak istedigim birkac konu var:

* Ruhsattaki motor no D14A2 ama internetteki arastirmamda bu motor no sadece 1.4 arabalar ile eslesmis durumda benim arabam ise 1.6, en azindan ruhsatta oyle yaziyor. Iki bilgiden biri yanlis gorunuyor ve bana daha mantikli gelen arac 1.4 iken ruhsata 1.6 yazilmis olmasi. Motor no yanlis olma ihtimali daha az gorunuyor.
    * Az da olsa modifiye istiyorum ama kaportada secenek olmadiginin farkindayim. Motor'a ufak tefek mudaheleler dusunuyorum ama bu motor arastirdigim kadari ile sadece bu model Euro Civic'lerde kullanilmis. D14A2 motor icin modifiye seceneklerim neler olabilir nereden bulabilirim? Daha yaygin motorlari bir sekilde bulabiliyorum ama bu motor'da biraz elim kolum baglaniyor.
    * Aracim 110 bg olmasi gerekiyor iken kesinlikle 110 bg gibi bir performans saglamiyor ozellikle dusuk devirlerde cok bayiliyor ve hizlanma ivmesi 5. vites 100 km'den sonra ciddi anlamda dusuyor. Bu bana pek normal gelmedi ama araci tanimiyorum o yuzden sizlere danismak istedim.
    * Aldigim zaman 200 TL'ye depoyu doldurdum ve 320 km'de yaridan asagiya kadar indi. Bu da 100 TL'ye ortalama 250 km demek oluyor yani km basina 40 kurus yakiyor. %70 sehir disi + %30 sehir ici icin sizce bu veriler normal midir?
    * Bu motor yerli civicler ile ayni motor mudur?

Biraz fazla soru sordugumun farkindayim yardimci olabilirseniz sevinirim.

Not: Yapacagim birkac universal modifiye: acik hava filtresi, motordan geriye tek boru ve performans son susturucu. Motor'un uyumuna gore daha da ileri gidebilirim: headers, chip tuning, vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: seroking

Bende de euro civic var 96 1,4 hb.Yakıt olarak şehirler arası 150 kuruş şehir içi 175 kurş yakıyor.Tabi sıralı sitem atiker tüp var.Yakıtını 5 -6 kez denedim hep aynı.Çok ekonomik araba.sadece sorunum yedek parçaları çok pahalı ve çıkmasıda nerdeyse yok.

yakıt fena değil. ruhsattaki 1.4 / 1.6 hatası hakkında hiçbir bilgim yok.
    beygir konusuna gelince bende de 1.6 var 98 model otomatik şansıman 125 beygir çekimi gayet iyi. senin aracında o konuda bir sorun olabilir.
  • Arkadaslar yukarida sordugum sorunun cevabini biraz arastirdiktan sonra kendim buldum ve Honda servisine de teyid ettirdim. D14A2 motor 1.4L benim ruhsatimda yazdigi gibi 1.6 degil. Gorundugu kadari ile yanlis yazilmis ve bana kadar kimse fark etmemis. Ben de fark etmedim motor koduna bakana kadar. Bu direk olarak motorun performansi konusundaki suphelerimi dogruladi araba 1.6 110bg deil 1.4 90 bg o yuzden 5. vites yuksek hizlarda bayiliyor. Su noktadan sonra yapacak birsey yok LPG taktirip kullanmaya baslayacagim o arada da satisa cikaracagim.
  • arkadaşlar çok sevdiğim eurocivicimi satmak zorundayım aracım 1997 model 1.6ils180000km. kaza boya ve değişeni yok numaram0533 922 66 15 çankaya ankara
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.