Aranıza bayram sonuyla katılıyorum inşallah. 2004 makyajlı kasa euro civic hatchback 5 kapı araçla aranıza katılıyorum. Lpg mim marka takılı,97000 de motoru temiz bir araç,ancak bagaj kapağı değişmiş,yani arkadan yemiş anlayacağınız. 24e çok mu pahalı olur bu aracı almam. Gerçi aldım gibi bişi artık,sözümüz var da...
kriterim otomotik vites (hanım sürecek), geniş bagaj,arka koltuklar (bebek geliyor :)) , birde 1.6 motor olması avantaj diye düşünüyorum. Kolay kolay araç değiştirmem ben. Bu honda ların motoru epey gidiyormuş sanırım zaten. Arabada ekstradan cant var momotype,panjur falan değişmiş. bir kaç resim atıyorum.
slm herkese iyi bayramlar arkadaşlar bende 2.el araç almak istiyorum. param yok ve bankada kresi çekerek en kötü braodvay almayı düşünüyordum sonrada honda 1.4 euro civic lerin fiyatını görünce braz daha bütçeyi zorlamaya karar verdim araç görüntü olarak güzel ama brz ucuz gibi geldi bu fiyata millet fiat yada brodway satıyor neden bukadar ucuz çünki baya özellikleride var sizce bütçeyi zorlayıp bu aracı alsammı acaba ilerde sattığımda zarar etmek istemiyorum hondayla ilgili hç bilgimde yok yardıncı olursanız sevinirim..
Arkadaşlar merhabar 97 eurocivic otomatik vites arabamda dün itibariyle bir ses gelmeye başladı. araç ile yolda ilerlerken sürekli hızlandığımda ses yok ancak özellikle gazdan ayağımı çektiğimde kuş ötmesine benzer bir ses yapıyor. sanki vites ile alakalı birşey gibi geldi bana. çünkü ön kaputu açtığımda ses ordan gelmiyor. birde geri vitese (R) taktığımda ara ara takır tukur bir ses geliyor. sizce neden olabilir? izmit te olsam honda ali ye götüreceğim. işçiliğinden ve ustalığından memnunum ama izmir deyim açıkçası buradaki ustalara pek güvenim yok ve servisi de pahalı.
yardımcı olabilecek kimse var mı ? acaba yağ bitmiş falan olabilir mi ? bir de bu durumun motor yağı ile alakası olabilir mi çünkü motor yağım azalmış.
Motor yağı olarak ne kullanmalıyım? Şanzıman yağı olarak ne kullanmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
slm arkadaşlar bende 96 1.4euro cıvıc kullanıcısıyım forum sitelerinde bu arabaların genelde 2 problemi öne çıkıyor 1 gaz kelebeği sorunu rolanti bozukluğu yapıyor 2 aydınlatma problemi farlar çok kötü ben farların içindeki çift camı çıkarttım baya düzeldi gaz kelebeğine bi çare bulamadım temizlettim ama düzelmedi yenisi yok hiç biyerde çıkmasınada yenisinden çok fiyat biçiyorlar ucuza bulabileceğim biryer varmıdır
Dostum Merhaba aynı arabadan bende 'de vardı bundan 2 yıl önce 1 yıl kadar kullandım çok güzel sorunsuz bir arabadır yaşadığın problem araban bilya dağıtmış gaza bastığında ses gelmiyor gazdan ayağını çekince geliyorsa bu bilyadır herhangi bir servisde bunu yaptırabilirsin fiyat 80 lira filan olması lazım motor yağı olarak Mobil 1 Extended Life 10W-60 kullan.
quote:
Orijinalden alıntı: Gizemli_kral
Arkadaşlar merhabar 97 eurocivic otomatik vites arabamda dün itibariyle bir ses gelmeye başladı. araç ile yolda ilerlerken sürekli hızlandığımda ses yok ancak özellikle gazdan ayağımı çektiğimde kuş ötmesine benzer bir ses yapıyor. sanki vites ile alakalı birşey gibi geldi bana. çünkü ön kaputu açtığımda ses ordan gelmiyor. birde geri vitese (R) taktığımda ara ara takır tukur bir ses geliyor. sizce neden olabilir? izmit te olsam honda ali ye götüreceğim. işçiliğinden ve ustalığından memnunum ama izmir deyim açıkçası buradaki ustalara pek güvenim yok ve servisi de pahalı.
yardımcı olabilecek kimse var mı ? acaba yağ bitmiş falan olabilir mi ? bir de bu durumun motor yağı ile alakası olabilir mi çünkü motor yağım azalmış.
Motor yağı olarak ne kullanmalıyım? Şanzıman yağı olarak ne kullanmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Dostum Merhaba aynı arabadan bende 'de vardı bundan 2 yıl önce 1 yıl kadar kullandım çok güzel sorunsuz bir arabadır yaşadığın problem araban bilya dağıtmış gaza bastığında ses gelmiyor gazdan ayağını çekince geliyorsa bu bilyadır herhangi bir servisde bunu yaptırabilirsin fiyat 80 lira filan olması lazım motor yağı olarak Mobil 1 Extended Life 10W-60 kullan.
Dostum teşekkür ederim. Bende baştan öyle düşünüyordum ama işin aslı o değilmiş. Sanayiye götürdüm. Usta arabayı kullandı. Sonra çekti. Altına girdi. 2 dakika içinde sorunu halletti para bile istemedi. At bir siftah dedi :) o kadar. Sanırım alttan birşey girdi saç falan gibi bilemiyorum. Bir pense ile halletti.
merhaba bende yeni bir euro civic aldım 1998 model fakat ruhsatta sadece euro civic 1.6 yazıyor i ls yada ies yazmıyor benim aldığım modelin hangisi olduğunu anlayamadım nasıl anlayacağım konusunda bana yardımcı olurmusunuz? bende de far sorunu var fakat hiç gidip göstermedim komple bakım için kayseriye götürcem ilerde sorun yaşamak istemiyorum 98 modelde genelde çıkan bir sorun varmı bakım yaptırırken nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim çok iyi bir model sınıfının bence en iyilerinden diyebilirim ilk arabam ve arabadan hiç anlamıyorum bu siteyi gördüm ve inanın çok hoşuma gitti... ve üye oldum... bundan sonra bol bol görüşürüz inşallah...
Kardeşim hayırlı olsun, bendede 1.6ies 98 var.Eğer arabanın arkasındakini çıkarmışlarsa bir kaç resim koy ben sna söylerim hangisi olduğunu.
Selam arkadaslar 1996 model euro civic hatcback sahibiyim ve bagaj kilidim arizali her yerde aradim ama bulamadim osmaniyede oturuyorum bu bagaj kilidi konusunda bana yardimci olabilecek birileri varsa sevinirim simdiden tesekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: ironik33
merhaba bende yeni bir euro civic aldım 1998 model fakat ruhsatta sadece euro civic 1.6 yazıyor i ls yada ies yazmıyor benim aldığım modelin hangisi olduğunu anlayamadım nasıl anlayacağım konusunda bana yardımcı olurmusunuz? bende de far sorunu var fakat hiç gidip göstermedim komple bakım için kayseriye götürcem ilerde sorun yaşamak istemiyorum 98 modelde genelde çıkan bir sorun varmı bakım yaptırırken nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim çok iyi bir model sınıfının bence en iyilerinden diyebilirim ilk arabam ve arabadan hiç anlamıyorum bu siteyi gördüm ve inanın çok hoşuma gitti... ve üye oldum... bundan sonra bol bol görüşürüz inşallah...
kardeşim bende yeni 97 1,6 ils aldım.Ama maalesef hayal kırıklığına uğradım parça bulamamak yüzünden..:( km hız göstergesi çalışmıyor.Sanıyorum bir sensör var ve bu arızalı.yenisini taktırıcam ama bulamıyorum kayseride.internette arıyorum ama yine bulamıyorum.arabanın arka camında stop lambası varmıŞ bir zamanlar,ama onuda bulamıyorum.Ayrıca araba park veya boştayken veya vitesteyken sürekli gaza alıp veriyor yani,rolanti bir yükseliyor bir alçalıyor..sanıyorum rolenti sensörü var ve onuda bulamıyorum.....YANİ biz ne aldık arkadaş böyle yaa..Eğere subaru felan yada mitsubishi felan alsaymışız demekki kaldırıp çöpe atıcakmışız...Bu tür sensörleri bulabileceğimiz yerler varsa ankara - istanbul veya kayseri çevresinde arkadaşlardan yardım rica ediyorum..saygılarımla..
Merhaba arkadaşlar bende daha yeni 1997 medol euro civic 1.6 ils (otomatik) aldım. yeni motor yaptırdım komple kırank mili üst kapak dahil değişti toplamda 6500 lira masraf ettim şu anda arabayı servisten çıkartalı 1 hafta oldu araba çok hoşuma gidiyor sürümü güzel vites geçişleri filan güzel problemsiz 1 yıl garantili binecem inşallah bi aksilik olmazsa. ancak bi arkadaşta yazmış kalorifer sistemi sanki banada ısıtmıyor gibi geldi az ısıtıyor filitresine bakmadım ama en kısa zamanda onada bakacam birde bu araba konusunda kullanımı hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum çünkü ilk defa otomatik vites araç kullanıyorum. ve ilk defa honda kullanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: naturreal38
quote:
Orijinalden alıntı: ironik33
kardeşim bende yeni 97 1,6 ils aldım.Ama maalesef hayal kırıklığına uğradım parça bulamamak yüzünden..:( km hız göstergesi çalışmıyor.Sanıyorum bir sensör var ve bu arızalı.yenisini taktırıcam ama bulamıyorum kayseride.internette arıyorum ama yine bulamıyorum.arabanın arka camında stop lambası varmıŞ bir zamanlar,ama onuda bulamıyorum.Ayrıca araba park veya boştayken veya vitesteyken sürekli gaza alıp veriyor yani,rolanti bir yükseliyor bir alçalıyor..sanıyorum rolenti sensörü var ve onuda bulamıyorum.....YANİ biz ne aldık arkadaş böyle yaa..Eğere subaru felan yada mitsubishi felan alsaymışız demekki kaldırıp çöpe atıcakmışız...Bu tür sensörleri bulabileceğimiz yerler varsa ankara - istanbul veya kayseri çevresinde arkadaşlardan yardım rica ediyorum..saygılarımla..
hayırlı olsun bende 2 yıldır 1.4 unu kullanıyorum ve bildiğim kadarıyla fikir vermek isterim arabayı bilmeyene pek kurcalatmazsan iyi olur sonra başın ağrır arka stop bendekindede yoktu camdaki iki civata arasına aksesuarcılarda satılan ledli stop aldım gayette güzel oldu civatalara plastiğine delik açarak vidaladım rölantinin yükselip alçalması boğaz kelebeğindende yapabilir emme manifoltuna giren büyük boruyu çıkarıp temiz bezle içine 15 tlye alacağın wd40 ile temizlersen büyük ihtimal sorunların azalır . rölanti sensörü değilde rölanti motorundan yapabilir ama onu sen ellemesen iyi olur ancak manifoltun hava girişinin üzerinde sarı düz tornavida başlı vidası var onu biraz sıkarsan işe yaraıyacaktır olmazsa turunu say yerine alırsın bir sensör vb. şeyler serviste daha ucuz bir kaç sefer başıma gelen fırsatçı çıkma parçacılar ın 300 dediği piyasada bulunmayan su sıcaklık sensörünü işçilik dahil serviste 120 ye takdırdım önce servise sormanda fayda var .
quote:
Orijinalden alıntı: jeremiad
Merhaba arkadaşlar bende daha yeni 1997 medol euro civic 1.6 ils (otomatik) aldım. yeni motor yaptırdım komple kırank mili üst kapak dahil değişti toplamda 6500 lira masraf ettim şu anda arabayı servisten çıkartalı 1 hafta oldu araba çok hoşuma gidiyor sürümü güzel vites geçişleri filan güzel problemsiz 1 yıl garantili binecem inşallah bi aksilik olmazsa. ancak bi arkadaşta yazmış kalorifer sistemi sanki banada ısıtmıyor gibi geldi az ısıtıyor filitresine bakmadım ama en kısa zamanda onada bakacam birde bu araba konusunda kullanımı hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum çünkü ilk defa otomatik vites araç kullanıyorum. ve ilk defa honda kullanıyorum
kalorifer sistemi konusunda benimki çok aşırı ıstıyordu fakat ne zaman tamirci bir bahaneyle tıkalı diyip şişlettik dedi o zamandan beri sıcaklık miktarı düştü. filtre olayı nedir bilmiyorum ama torpidonun altında polen filtresi var o tıkanırsa belki rahat hava gelmediğinden sıcaklık vermeyebilir. bende çok severek kullanıyorum sorunsuz ve on numara bi araç iş için kullandığımdan aracım lpg li ve 62 tl gazı 2.37 den almışım ve 287 km yapmışım istanbulda şehir içi uzun yolda 180 e kadar düşüyor . 1.4 olmasına ragmen 90 beygir motor var
arkadaşlar en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim. Biraz acele ediyorum araba artık ciddi bir ihtiyaç haline geldi değerli fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
aynı km saat problemi bende de olmuştu. arayıp taradıktan sonra ikitelli sanayi sitesinde karadeniz oto diye bir yere ulaştım. o da yardımcı olacak ustaya yönlendirdi. 96 otomatik 1.6ils aracıma 2005 civic km sensörü taktık. şu an bir problem yok. taktıralı 1 yılı buluyor. işçilik dahil 150 tl ye anlaşmıştık. sorun devam ediyorsa netten arayıp ulaşabilirsin. keyifli sürüşler.
Parça fiyatları nasıl ? Özellikle parçaları yan sanayi olarak,ford fiesta flair ile kıyaslarsak pahalı mı,ucuz mu ?
1.4i s euro civic arasında kaldım ama parça fiyatları ( bilmiyorum ) ve yakıt ekonomisi yüzünden gözümü korkutuyor. Araştırdığımda 8-8.5 LT gibi bir tüketimi var.
Herhangi bir kronik sorunu var mı ?
Öğrenci adama fiesta flair gider diyorlar ama hondanın da motoru ve cazibesi uzaklara alıp götürüyor beni