Şimdi Ara

Euro5 Fiat Punto Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2013 Model 1.3 Multijet Euro5 punto aracımızda bazen sabahları ilk çalıştırmada çalışmayarak ekranda 'NO FPS' uyarısı veriyor aküyü söküp takarak düzeltiyoruz. Bazen de tıkırtılı bir yerden geçerken 'NO FPS' uyarısı verip abs lambası, direksiyon lambası ve motor lambası yanıp göstergeler sıfıra iniyor ancak araç çalışmaya devam ediyor. Cihaza bağlandığında motor beynine ulaşılamıyor. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
    Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Euro5 Fiat Punto Yardım!

Euro5 Fiat Punto aracınızda "No FPS" uyarısıyla karşılaşıyorsanız, bu arıza kodunun ne anlama geldiğini ve nasıl giderileceğini öğrenmeniz gerekir.

"No FPS" Ne Demektir?

"No FPS", "Yakıt Basınç Sensörü Yok" anlamına gelir. Bu arıza, aracınızın motor yönetim sistemi tarafından yakıt basıncını ölçen sensörün arızalı olduğunu veya bağlantısının kesildiğini tespit ettiğinde görüntülenir.

Egea No FPS

Fiat Egea modellerinde de "No FPS" arızası görülebilir. Bu arıza, yakıt basıncının doğru bir şekilde ölçülememesi nedeniyle motorda performans sorunlarına, yakıt verimliliğinde düşüşe ve hatta aracın çalışmamasına neden olabilir.

No FPS Arızası

"No FPS" arızasını gidermek için şu adımları takip edebilirsin:

• Sensör Bağlantısını Kontrol Et: Yakıt basınç sensörünün bağlantısının gevşek olmadığından veya hasar görmediğinden emin ol. Gerekirse bağlantıyı yeniden kur veya sensörü değiştir.
    • Sensörün Kendisini Değiştir: Sensör bağlantısı düzgünse ancak arıza devam ediyorsa, sensörün kendisi arızalı olabilir. Yeni bir yakıt basınç sensörü satın al ve değiştir.
    • Yakıt Pompasını Kontrol Et: Nadir durumlarda, "No FPS" arızası yakıt pompasının arızalı olması nedeniyle oluşabilir. Yakıt pompasını kontrol ettir ve gerekirse değiştir.

"No FPS" arızasını gidermek için gerekli adımları uyguladıktan sonra, aracının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Arıza devam ediyorsa, daha kapsamlı bir teşhis ve onarım için yetkili bir servise başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sağ ön kapının bağlantı noktası torpidonun alt kısmında küçük bir yer var. FSP gereksiz aktif olursa burdan parmağınız sonuna kadar bastırın bezin akışı devam eder.
    tuş takılmış olabilir, bozuk yollarda kendi kendine aktif hale geliyor olabilir. veya yazılımsal bir şey olabilir.
  • Euro5 araçlarda o buton yok hocam özellikle söküp baktım.
  • Merhaba,aynı sorunu ben yaşıyorum sorunj çözebildinizmi yardımcı olursanız sevinirim

• baris70 B kullanıcısına yanıt
    Servise götürdüm body computer ve tesisat değişecek dediler. 7000 ₺ civarı masrafı vardı. Ben de bir alıcıya durumu anlatarak piyasa değerinin altında sattım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.