Şimdi Ara

Euroncap'in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    direk testinde mercedes e den daha yüksek puan almış.

Egea çöp değil. İyi bir araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Sen ne kadar itici bir adamsın ya. 500x de 4 yıldız aldı ama o da iihs top safety pick+.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

sen görmemişsin onu,arabanın boyutlarına iç hacmine bir bak,tonla yorum var internet sitelerinde.Sen sadece kendi salladıklarını ciddiye aldığın için,haliyle egea gibi bir uçan teneke de senin için C segmenti oluyor.Ama devam edin,inşallah iihs testlerine bu halleriyle girer de,forumca gülmekten alfabeyi şaşırırız

Yahu benim için değil Dünya için öyle sen kesinlikle başka bir Dünya'da yaşıyosun. Ahahaha. Bugun Dünya'nın neresine gidersen git Egea, "subcompact car" sınıfında dersen sana kıçıyla güler millet :)) Neyse sen takıl bakalım
  • Sen iticiligi cekiciligi birakta cocuk guvenligine yaya guvenligine bak.rezilleri oynamis.her disiplinde daha alt puanlar.ustune 3 yildiz.
    Neyse devam edin fanboyluga

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Bana ne egea'dan arkadaşım. Farkındaysan ben bütün bir derecelendirme sistemini anlatmışım. Konuyu okusan anlatılan da standart paket olayı zaten. O kaza önleme ekipmanları yoksa arabanın alabileceği maksimum puan 3 zaten. Konu onu anlatıyor.

İlla egea ile ilgili bi açıklama bekliyorsan onu da yapayım. Senin benim öngörülerimle olmuyo o iş. Adamların her sene için güncellediği bi derecelendirme sistemi var ve bunlar puanlanarak bi sonuca varıyorlar. Euroncap'in 5 yıldız için limit değerleri yetişkin için %80, çocuk için %75, yaya için %60, güvenlik ekipmanı için %50. Egea 5 yıldıza çocuk güvenliği %75'in altında olduğu için ulaşamamış. Onun dışındaki değerleri 5 yıldız için gereken limit değerlerin üzerinde.

Esas konu ise eski ve yeni testlerin karşılaştırılamayacağı. Mesela 2011'de test edilip 5 yıldız alan bir aracın, 2016'da standart paketlem3 yıldız almış bşr arabadan kati suretle daha güvenli olduğunun söylenemeyeceği.

Hocam eline sağlık. Araştırmmışsın, emek vermiş tercüme edip detaylı şekilde anlatmışsın ama boş. Bu konuda anlatacağın karşındakinin anlayacagindan öteye gidemediğini gördük, .İnsanlar ya anlamak istemiyor yada anlamak işlerine gelmediği için çamura yatırıyor.
    Herkese tek tek anlatmakdansa deveye hendek atlat inan daha az yorulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 31 Ekim 2016; 20:11:37 >

• tunc52 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Anlamış olsa da anlamamış gözükecekler. Çünkü en büyük hobisi etrafına saldırmak, aklınca alay etmek olan kişiler cehaletten beslenir. Yani cehaletleri de olmasa ellerinde hiçbir şeyleri kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 31 Ekim 2016; 20:26:29 >
  • Egea'yı aklamak için açılmış bir konu...

Bana göre bu durum, bir insana; "Senin sağ gözünün yanında sol gözün var, öteki kör olasa da diğeri ile yaşarsın" demeye benziyor. 2016 yılında teste girip 3 yıldız alan arabanın savunulacak bir yanı kalmamıştır. Kaldı ki bu araba dönemin koşullarına göre uygun fiyata satılmıyor. Zamanında Albea gibi 3. dünya ülkesi otomobillerini de bu ülkede peynir ekmek gibi sattılar ama o döneme göre ucuza gittiler. 18,000 TL'ye anahtar teslim benzinli Albea veriliyordu bu ülkede...
  • Anlayana, anlayabilene bu konu burada dursun; ben sonucu tekrarlayayım.

Aracınızda şehirdışı otonom fren, hız yardımcı asistanı, şerit takip asistanı yoksa 3 yıldızla testten ayrıldınız.

Bunların yanında arka emniyet kemeri uyarısı yoksa yıldızınız 2'ye düştü.

Esp mi yok yoksa? Testten yıldızsız ayrıldınız. Güle güle.

Hadi selametle.

• c sinifi egea hb de 3yildiz almis işte geçen..

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Ya ben kötü durumda çok insan gördüm ama bu arkadaş kadar kötüsünü görmedim. Daha anlatmak için ne yapmalıyım sizce?

Anlatamazsiniz bence. Giderler 10 yil once 5 yildiz almis araca binerler sonra da burada millete laf atarlar. Sen tenekeye biniyorsun tekerlekli tabuta biniyorsun derler bilmezlerki kendi bindigi araba belki de daha kotu.
  • 2016 model araçların kendi aralarında karşılaştırması yok mu? Ne diye 2007 örneği verip duruyorsunuz. 2016 egea astra focus megane va euroncap sonuçları ne karşılaştırsak yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 31 Ekim 2016; 23:51:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

2016 model araçların kendi aralarında karşılaştırması yok mu? Ne diye 2007 örneği verip duruyorsunuz. 2016 egea astra focus megane va euroncap sonuçları ne karşılaştırsak yeter

Saydigin araclarin alayi 2015 de girdi :)

• http://www.euroncap.com/tr/derecelendirmeler-ve-oedueller/

aha açın bakın kim kaç yıldızı kaç yüzde ile almış
    2016 olduğu için 3 yıldız ehe mehe bak cahilsin açıkladım ben tavrı boş bir tavır
    5 yıldız alan nasıl aldı madem 2016 zorlu bir testti?
    hani sınav zordu diyen talebe gibi savunmaya gerek yok bunu, bana paramın hakkını ver arkadaşım madem araç yapıyosun
    yüksek fiyatlara araç alıyorum seni tercih etmem için bir farkın olmalı bu farkı da testlerle ve test sürüşüyle görürüm
    haliyle bu yazı da bu tavırlarda çok boş muhabbet, 2011de 5 yıldız alan tabii ki 2016da 3 yıldız alandan daha güvenlidir diye bir koşul olamaz ama;
    http://www.euroncap.com/tr/results/seat/leon/10946

http://www.euroncap.com/tr/results/peugeot/308/11054

3 yıldızın bahanesi yok kusura bakmayın, inceleyin bu testleri izletin videoları sonra konuşalım 3 yıldız bir araç neden alınmamalı hususunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Çok fazla talep gelince egea kullanıcılarını kırmayıp yeniden teste sokmuşlar ve yaptıkları hatayı anlayıp fazladan bir yıldız vermişler.

Euroncap'in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında

Gercekmi bu.

Eyyamcı ncap

• quote:

2016 model araçların kendi aralarında karşılaştırması yok mu? Ne diye 2007 örneği verip duruyorsunuz. 2016 egea astra focus megane va euroncap sonuçları ne karşılaştırsak yeter

Hocam forumda bir cok kisi eski arabalarin yildizlarina bakiyor ve mesela 2015 ylinda 4 yildiz almis cactuse binecegime giderim yari fiyatina 5 yildizli 2007 model Megane a binerim daha guvende olurum diyor (sirf tartisma yaratmasin diye ornekte iki araci da fransiz sectim.)

Simdi bu karsilastirma haliyle yanlis. Arkadas da onu diyor zaten karsilastirecaksaniz ayni yillari karsilastirin. FArkli yillari karsilastiriken sadece yildiza bakmak bir sey ifade etmez diyor. Yillar icinde aradaki farklari da cok guzel aciklamis. Eski aracin donanimina bakarak 2016da teste girse kac yildiz alacagini az cok tahmin edebilirsiniz. (ki cogu 2-3 yildiz seviyesinde.)

• quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Çok fazla talep gelince egea kullanıcılarını kırmayıp yeniden teste sokmuşlar ve yaptıkları hatayı anlayıp fazladan bir yıldız vermişler.

Euroncap'in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında

Gercekmi bu.

Eyyamcı ncap

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Saydigin araclarin alayi 2015 de girdi :)

Egea da girdi mi? Öyleyse 2015 verilerine göre egeayı tartıp biçsinler. dayak yiyecekse yine 2015e göre yesin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Hocam forumda bir cok kisi eski arabalarin yildizlarina bakiyor ve mesela 2015 ylinda 4 yildiz almis cactuse binecegime giderim yari fiyatina 5 yildizli 2007 model Megane a binerim daha guvende olurum diyor (sirf tartisma yaratmasin diye ornekte iki araci da fransiz sectim.)

Simdi bu karsilastirma haliyle yanlis. Arkadas da onu diyor zaten karsilastirecaksaniz ayni yillari karsilastirin. FArkli yillari karsilastiriken sadece yildiza bakmak bir sey ifade etmez diyor. Yillar icinde aradaki farklari da cok guzel aciklamis. Eski aracin donanimina bakarak 2016da teste girse kac yildiz alacagini az cok tahmin edebilirsiniz. (ki cogu 2-3 yildiz seviyesinde.)

Tamam bende bi astrayı 2016 a göre merak ediyorum mesela yine bi golf focus gibi c segment çok giden araçları. 2016 modellerini tabi

• Sürücü ve çocuk güvenliği yüzdesel olarak 2007 yılında ne almışsa 2016 yılında da aynı yüzdeyi alır. O testlerde herhangi bir değişiklik yok. Sabit hız sabit cisme vurma, yandan darbeler yıllardır aynı koşullarda yapılıyor.
    Yıldız konusunda konuyu açan arkadaş haklı. En son yıldız verilirken yeni sistemler eklendiyse toplam değerlendirme düşer.
    Örnek vermek gerekirse:
    Sürücü güvenliğinden 2007 yılında 80 almış,
    Çocuk güvenliğinden 2007 yılında 80 almış bir araç totalde 5 yıldız almıştır.

Şimdi bu aracı 2016 yılında teste sokarsan

Sürücü güvenliğinden 80 alır.
    Çocuk güvenliğinden 80 alır.
    Ama toplam yıldız değerlendirmesinden 3 alır.

Sonuç olarak eski bir araba ile yeni bir arabayı kıyaslamak için yıldıza değil de yüzdelerine bakmamız gerekir.

Egea için konuyu değerlendirirsek, sürücü için 5 yıldız almıştır ama çocuk yolcu kısmında rezalet durumdadır. Çocuk için yüzde 60 demek kaza sırasında çocuğun ölme veya sakat kalma ihtimali çok yüksek demek.

• mübarek aegea teste bi girdi ne değişmeyen yıldızlama sistemi kaldı ne de kriter ayarlaması kaldı

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.